Virüs ile uygulamayı ayırmak mümkün mü?

  • Konuyu başlatan Kxfir
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 872

Kxfir

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2019
Mesajlar
207
Çözümler
3
Normalde korsan oyun oynayan biri değilim fakat şu an durum sıkıntılı olduğu için parayı bulana kadar sabredemedim indirdim oynuyordum fakat şunu fark ettim oyun açıkken GPU %80 90'larda CPU da aynı şekilde büyük ihtimal mining var çünkü grafikleri düşük bir oyun.
Oyunu sildim virüsü temizledim düzeldi. Bu tarz virüsleri uygulamadan ayırmak mümkün mü oyunun içinde gömülü bir virüs olabilir mi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşte bazıları;
  • FitGirl
  • Skidrow Codex.
  • Apunkagames
umarım uzaklaştırma vs. almam. 🙂

Baştan söylüyorum konumuz virüs olduğu için korsan oyundan bahsetmek durumunda kaldım orijinal oyundan asla vazgeçmeyin.

Katılıyorum. Tamam yasak ama sonuç olarak biz eski oyunlardan bahsediyoruz değil mi? 😆 sonuç olarak bu siteler korsanı iyi yapsalar bile aslında suçlu olan bunlar değil virüs konusunda. Sonuçta korsan oyunu çıkaranlar direk dağıtmıyor. Aracılar dağıtıyor. E haliyle virüsü içine çakıyor haliyle kımıldayamıyoruz stephen hawking gibi kalıyoruz sonra. Ama bence güvenli indirmenin yolu var ama aynı zamanda yok. Var diyorum çünkü sanal makine üzerinden denenebilir. Ama yok diyorum çünkü sonuçta Online bir oyun ise o zaman bilgisayar naneyi yer açıkçası.

Korsan önermiyorum sadece korsanın yanında gelebilecek tehditleri konuşuyoruz. Şu anda konumuz virüsler. E haliyle korsan oyunu konuşmadan edemiyoruz.

Ana dağıtıcı korsan yapımların sitelerinden çok aşırı ulaşılamıyor ya da virüslü direk linkler. Onun yerine genel olarak Torrent üzerinden indirir büyük çopunluğumuz. Oradan indirdikten sonra bence en mümkün olanı sanal makine üzerinde denemek. Aslında bu bir tek bunlar için geçerli değil bütün uygulamalar için geçerli. Sonuçta insanımız oyunlara bu kadar para veremediğiden ötürü korsan indiriyorlar. En azından nasıl sorunlar çıkabilir onları anlatalım. Biz orijinal oyun önermeye devam. Hatta Half-Life 2 oyununu Steam üzerinden satın almış biri olarak diyorum Half-Life serisi Steam üzerinden oynanır açıkçası. Her korsan indirdiği de sorunlu oluyor. Ama orjinalinde sorun yaşamadım Allah var yukarıda. He korsan kullanmadım mı hiç tabii ki de kullandım. Mesela CoD serisini kullandım. Ama virüs bulaştırmadım. Hatta ben kapalı tutarım genelde. Bakarım abidik kubidik isimleri var dosyanın hemen iptal et kardeşim indirme diyorum ben açıkçası.

Son kez söylüyorum orijinal oyun her zaman daha güvenli ve iyi olandır korsan oyun her zaman tehlikesi mevcut olduğundan bu risk indiren kişiye aittir. Eğer virüs kaparsa hemen arkadaşı karantinaya alalım mazallah bize de bulaşır falan(!) neyse işin özeti bu kısası bu uzunu bu.
Artık ne anlarsanız.
 
Korsana destek için değil yazılım konusunda destek olarak söylüyorum.

Oyunu kıran gruptan alarak repackleyen veya direk paylaşan sitelerde virüs olmaz.
Oyun düşük grafikli olsa da FPS limiti yoksa GPU'yu sömürür.
Türk sitelerinden korsan veya orijinal hiçbir şey indirmeyin.
Warez sitelerine güvenmeyin.
Oyunların crack dosyaları Windows Defender tarafından sahte pozitif gözükebilir. Kaspersky ile kontrol edebilirsiniz.
Korsan oyunlara sonradan virüs eklemek fazla basit. Bu sebeple korsana destek veya değil, illa kullanacaksanız doğru sitelerden indirmenizde fayda var.

Normalde korsanı övmem ama şu günlerde maalesef oyun editörleri bile Türkiye'deki oyunculuğun sonunu sadece korsanın engelleyebileceğini söylüyor. ( Enis Kirazoğlu, Dost Kayaoğlu ).
 
Haklısın bence forum kurallarındaki korsan desteği uygun çerçeve etrafında esnetilebilir bence. Çünkü 600 700 TL bir oyun için çok yüksek bir miktar. Yoksa Türkiye gibi bir pazarı komple ellerinden kaçırırlar ya da çok sağlam indirim yaparlar. İndirim yaparsalar çok tehlikeli olur bu sefer çünkü diğer ülkedeki insanlar bu sefer Türkiye servetleriden alıp indirecek. O yüzden o iş biraz zor. Tek yol bir süre korsanı düzgün şekilde desteklemek bence. Virüs konusunda en azından bir destek sağlanabilmesi bence. En azından bu sağlanmalı ki hem forumda böyle bir seçenek olsun danışabilsinler ve yardım isteyebilsinler. Bence bir sürelim mantıklı bir çözüm. Sadece bir süreliğine kuralın esnemesini rica ediyorum o kadar. Yoksa halimiz yaman.
 

Geri
Yukarı