HOI4 hangi doctrine seçilmeli?

Devolve

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
1.331
Çözümler
12
Selamlar, HOI4'te hangi doctrine'i seçmeliyim? Ya da doctrine yerine askerlerimin içini düzenlemeli miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Her ülke ve her template için mobil savaş uygun değildir. Eğer Almanya oynuyorsanız mobil savaş zaten zorunlu gibi bir şey. Eğer artillery destekli düz piyade oynuyorsanız superior fire Power tavsiye ederim. Sovyet oynayıp asker fırlatacaksanız mass assault sağ taraf eğer asker fırlatıp biraz tank kullanacaksanız mass assault sol taraf. Minör ülkelerin çoğunda superior fire power kullanırım.
 
@Hypno Almanya ile oynuyorum. Mobil savaş'ı seçeceğim peki deniz ve hava için hangilerini seçmeliyim?
Almanya'da deniz için bol bol submarine basıyorsanız trade interdiction kullanın. Hava için ordunuzu desteklemeniz önemli olduğu için Battlefield Support kullanın.
 
Teşekkürler hocam. Peki destroyer veya cruiser basarsam hangisini kullanmalıyım?
Burada detaylı anlatmak uzun sürer. Düz hesap ikisini de kullanabilirsiniz fakat gerekmedikçe donanmanızı çıkartmayın kaldı ki İngiltere ve Amerika'nın donanmasına ulaşmanız çok uzun süreler alacaktır.
 
Burada detaylı anlatmak uzun sürer. Düz hesap ikisini de kullanabilirsiniz fakat gerekmedikçe donanmanızı çıkartmayın kaldı ki İngiltere ve Amerika'nın donanmasına ulaşmanız çok uzun süreler alacaktır.
Hocam kusura bakmayın fazla soru sordum peki Mobil Savaş'ta iki seçenekten hangisini gitmeliyim?
 
Tank ağırlıklı oynayacaksan eğer Mobile Warfare Doctrine üstünden git. Superior Firepower Doctrine ABD gibi üst seviye bir ülkeyle oynanması tavsiye ediliyor genellikle. Grand Battleplan adından da belli olduğu gibi siper savaşları, savunma ve saldırı üstüne kurulu. Mass Assault Doctrine ise man poweri fazla olan ülkelerde tavsiye ediliyor. Combat Width sayısını azaltarak orduya daha fazla birlik koymanı sağlıyor. Çin ve Rusya gayet iyi bir örnek.
 
Hocam kusura bakmayın fazla soru sordum peki mobil savaş'ta iki seçenekten hangisini gitmeliyim?
Almanya tank ağırlıklı bir ülke olduğu için her zaman en sağdan gidin diğerleri gereksiz.

Superior firepower doctrine ABD gibi üst seviye bir ülkeyle oynanması tavsiye ediliyor genellikle.
Bu yanlış bir bilgi. Superior fire Power sadece ABD gibi üst seviye bir ülkeye alınacaksa minör ülkelere Grand battleplan gibi iğrenç bir doktrin kalıyor. Fakat ABD için tavsiye edildiği bilgisi doğru.
 

Geri
Yukarı