Yeni sisteme WD Blue HDD takılır mı?

Nolitmix

Kilopat
Katılım
25 Mayıs 2016
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
HDD: WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
Anakart
ASUS B560M-P SI 5000MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HD
Yeni hazır sistem aldım.
( EasterGamerstv-E2-GamingPc )

Eski hard Disk'im ise 5-6 senelik,

( WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM )

SSD benim için yeterli değil ve eski HDD içerisindeki verilerimi SSD'ye aktarıp, HDD'yi temizleyip, sonra HDD'ye tekrar aktarmak istiyorum. HDD'yi genel veri (resim, video, müzik, belge) depolamak için, SSD'yi ise sadece oyunlar için kullanacağım.

-Eski HDD'min içerisindeki verilerimi kaybetmek istemiyorum.
-HDD, (C): Diski ve (D): Diski olarak iki parça, işletim sistemi (C):'de kurulu, verilerim ise (C):'de var yedek olarak (D): Diskine de kopyaladım.
-Hazır sistemin içerisinde SSD'ye kurulu Windows 10 var, HDD içerisinde de kurulu Windows 10 var.

1.şimdi bunu nasıl yaparım?
2.HDD, yeni sistemimde uyumsuzluk yaşatır mı? Önerileriniz nelerdir.
 
Uyumsuzluk yapmaz.
HDD'deki C bölümündeki önemli şeyler yoksa biçimlendir. Sonra D'deki verileri kaybetmeden C'deki boş alanla birleştirebilirsin.
C'yi biçimlendirirsem kurulu olan bütün driver, işletim sistemi veya veriler tamamen siliniyor mu? Çok bilgim yok malesef teknik konularda.
 
C'yi biçimlendirirsem kurulu olan bütün driver, işletim sistemi veya veriler tamamen siliniyor mu? Çok bilgim yok maalesef teknik konularda.

HDD'deki C bölümü biçimlendirirsen HDD'deki Windows dosyaları silinmiş oluyor. D bölümü ise duruyor olacak. HDD'yi tek parça olarak kullanmak istiyorsan C'yi silip D'ye birleştirebilirsin.
 
HDD'deki C bölümü biçimlendirirsen HDD'deki Windows dosyaları silinmiş oluyor. D bölümü ise duruyor olacak. HDD'yi tek parça olarak kullanmak istiyorsan C'yi silip D'ye birleştirebilirsin.
Bu tarz şeyleri hiç yapmadım da. HDD'yi yeni bilgisayarıma taksam direk açılır mı? Yeni sistemde takıp, biçimlendirebilir miyim, açılışta her hangi bir sorun yaşar mıyım? Yoksa eski bilgisayarda (C): 'yi biçimlendirmeli miyim? İşletim sisteminin olduğu sürücüyü silince/biçimlendir ekran, pc falan gidiyor mu bir anda hiç bir fikrim yok da 😅
 

Geri
Yukarı