Dying Light: The Following alınır mı?

Baran30

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
1.686
Makaleler
3
Çözümler
1
Yer
Antalya/Turkey
Dying Light geçen sene oynayıp bitirmiştim tadı damağımda kalmıştı, şimdi Steam indirimlerinde the following DLC gördüm bu DLC farklı bir hikaye gibi mi ya da aynı hikaye ek silahlar vs. mi ekleniyor sizce alınır mı?
 
Hikayenin devamı niteliğinde ve DL2'nin neden Harran dışında olduğunu anlıyorsun. Crossbow bir kaç yeni kostüm değişik itemler alıyorsun, örneğin tolga ve fatinden bir item alıyorsun bastığında random ışınlıyor.
 
Şu incelememi okuyarak fikir edinebilirsin. Ben önermiyorum.

Hastalığın çaresini bulduğu düşünülen bir tarikat ile ilgili araştırma yapıyoruz. Hakikaten çaresi var ise ilacını alıp Harran'a dönmek üzere yola koyuluyoruz. Hikaye burada başlıyor.

Parkur yok. Atlayıp zıplayabileceğiniz hiçbir yer yok neredeyse, hep ağaç, dağ bayır dümdüz arazi etraf. Araba var, arabayla gidiyorsunuz ve yollar o kadar karışık ki arabayı yarı yolda bırakıp devam etmek zorunda kalıyorsunuz bazen. Araba var dediğim de öyle yolda izde gördüğünüzü almıyorsunuz. Tek aracınız var ve uzaktaysa geçmiş olsun.
Görevler arası mesafe bazen inanılmaz uzun oluyor. 2000m koştuğum bile oldu. Aracı dikkatli kullanmak lazım diyeceğim ama yollar izler o kadar karışık ki... Minimap de berbat tasarlanmış. Gidiyoruz, önümüz düz gözüküyor ama dağ var. Dağlara tırmanamıyoruz. Araçla etrafından dolaşmak gerek. Araç bir yere sıkışıp kalırsa geçmiş olsun.

Oyunda araç ve araç yükseltmeleri daha ön planda. Varınızı yoğunuzu araca harcasanız yeridir. Keza tırmanma halatınız yoksa da geçmiş olsun. Yollar izler çekilmez oluyor. Dümdüz arazide koşturup duruyorsunuz.

Ek olarak, haritada oldukça fazla bug gördüm. Bazı yakın silahlar onarılamıyor, internetten baktığımda onarıldığını gördüm ama biz onaramadık. Bir silah, ana hikaye kısmında onarılabilirken Following kısmında onarılmıyor. Aynı şekilde arkadaşım ile ürettiğimiz aynı silahı ben onaramazken o onarıyor. Bende sağ altta sadece silah gözüküyor, onda ise onarım sayısı vs. gözüküyor. Bazı silahlarda gözüküyor bende bu sayılar. Bir noktadan zombi geliyormuş gibi oluyor ama kayboluyor. Bu durum sürekli tekrarlanıyor. Tutunduğumuz yerlerden kendini bırakıyor bazen, ek olarak tırmanma halatı bazen çalışmıyor.

Dağlara tırmanamıyoruz evet. Daha yüksek yerlere zıplayarak tırmanan karakter, kısacık mesafeyi atlayamıyor. Oyun sizi bu konuda bir hayli fazla sınırlandırmış. İlla sağından solundan araçla uzun uzadıya geçeceksiniz, yolda karşınıza çıkan zombilerle mücadele edeceksiniz diyor oyun size.

Zombilerin hasarı inanılmaz dengesiz. Sakin sakin yürüyen zombinin yanından koşarken 110 hasar yedim.

Oyunun ortalarında verilen arbalet sonrasında zevk aldım biraz. Bu haritanın en sevdiğim şeyi de bu silah oldu. "Yükseltilmiş Arbalet" ile oynamak zevk verdi bir nebze. Ama genel anlamda çok boş geldi oyun bana. Yani ana oyuna alışmış, çatı çatı gezen birisine çok yabancı gelebilecek türden.

Sonlara doğru bulmaca tarzındaki görevler hoşuma gitti biraz, o kadar. Bunun dışında gerek oynanış, gerekse hikaye konusunda ana oyundan çok çok geri kalmış.

Hikayesi de aman aman bir hikaye değil. Finali güzeldi ama.
 
Hemen almanızı tavsiye etmem. Youtube da erken erişim oynanış videosu var. Animasyonlar, oynanış, dövüş sistemi ve grafikler gerçekten kötü görünüyor. İlk oyuna yakışmayan bir devam oyunu bu haliyle. Başka bir hayal kırıklığı.
 
Hemen almanızı tavsiye etmem. YouTube'da erken erişim oynanış videosu var. Animasyonlar, oynanış, dövüş sistemi ve grafikler gerçekten kötü görünüyor. İlk oyuna yakışmayan bir devam oyunu bu haliyle. Başka bir hayal kırıklığı.

Arkadaş zaten ilk oyunun DLC'sinden bahsediyor ikinci oyunla alakası yok ki.
 

Geri
Yukarı