Aşk gerçekte nedir?

Aşk, ifrattır. Aklı ve sağlıklı karar alma mekanizmasını engeller, doğruyu saptırmaya ya da görmemeye veya gizlemeye açıktır. Sevgi, her durumda daha yapıcıdır.
Aşk 1 dakika içinde infilak edecek olan bombanın hangi kablosunu keseceğine karar vermek gibidir. Temkinli, heyecanlı ve riskli.

Aşık olduğun kişi 1 dakika içinde infilak edecek olan bombanın yanlış kablosunu keserse, ben de aynısı yapardım düşüncesinde olacaksın ve görmezden geleceksin.

Elinde altın bir saat var, fakat çizikleri mevcut, yine de ondan etkilenmez misin? Etkilenirsin.. Aşk budur..

Ben bulacağımı buldum, yanlışı beni ilgilendirmez.. Bu düşünce aşkın her anında vardır.. Görmezden gelinir.. Yani hipnoz olunur..
 
Aşk, hoşlanmanın iki sonraki, sevmenin bir sonraki ve son evresidir. Birisine aşık olmak hem çok kolay hem çok zordur. Aşk, bir dirençtir. Bir insanın yaşama tutunma olgusudur. Aşk, sınırları tanımamaktır. Aşksız geçen bir ömür neye yarar ki? Aşk ile yaşayın...
 
Aşk, uçsuz bucaksız bir okyanus gibidir. Dalgalarla boğuşman gerekse bile yüzeye çıkabilmektir.

Aşk, bir insanda hem arkadaşlığı hem de sevgiyi bulmaktır. Aynı yolda beraber yürümek istemektir.

@Sir Benjamin

Maşallah hocam çok seviniyorum ikinizin bu mükenmel dostluğunu görünce, Allah ayırmasın. Elhamdülillah benim de çok sevdiğim bir arkadaşım var sizin gibi. Allah bizimde aramızı bozmasın.
 
Aşk mı? Aşk dediğiniz şey cinsel istek.
İlk okulda da aşık olan ben, bunun tanımlamasını yapamadım sanırım. O zamanlar cinsel duygularımın olmadığından eminim. Aşık olduğum kişiyle karşılaştığımda, kalp, karın, göğüs kısımları alevleniyordu :)


Aşk bazı duygulara aracı da olabilir. Aşk aynı zamanda saf değildir, her şey aşkı tetikleyebilir.. Aşk bazen büyümeden yok olur.

Cinsel ilişki yaşadığın kişiye aşık olabilirsin, aşık olduğun kişiyle cinsel ilişki yaşyabilirsin.. Bunlar hep olacak.. Aşkın temeli, istediklerini karşıdakinin verebilmesi yatar.. Karşıdaki insan seni istemez, aşık olursun.. Bu da bir duygusal istemdir..

Aşkın varoluşunu tetikleyen etkenler değişir.. Bu cinsel birliktelik olabilir, saçma şeyler de olabilir. Fark etmez..
 
Acıdır, ona baktığında onunla hayal kurma isteğidir. Kalbine giren acının sebebidir. Şahsen böyle deneyimliyorum. Bir de imkansız aşk var, insan onu yaşıyorsa onun ilacını bulabilecek bir şey henüz keşfedilmemiştir, ta ki kurduğu hayaller gerçek olana kadar. Bazen öyle acı verir ki, sadece hislerini ve duygularını yazdığın bir metin belgesi açarsın ve oraya saatlerce yazarsın. Daha onu tanımıyorum bile, bir gün be abi... inanıyoruz biz...

1643669157329.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı