Kan grubuna sahip insan bulma uygulaması nasıl yapılır?

AriceN

Hectopat
Katılım
16 Kasım 2020
Mesajlar
2.061
Çözümler
15
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
YAFL da öğrenci
Hocalarım selamlar;
İlk olarak bu alan hakkında bir bilgim yok. Sadece bir arkadaşım için soruyorum. İlk olarak bu bir TÜBİTAK 2204A projesi. Bir uygulama yapacağız ve insanlar kayıt olacak kan grubunu girecek daha sonrasında kan A ihtiyacı olan kişiler uygulama üzerinden kendi kan grubundaki insanların yerini konum cinsinden görebilecek. Böyle bir uygulama yapılır mı? Yapılırsa nasıl, hangi diller yolu ile?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kan cüzdanda taşınmıyor, konumunu bilseniz bile işe yaramaz. Uygun sağlık kuruluşuna gidilmesi gerek. Kaldı ki öyle bilgilerin ulu orta saçılması çok saçma olur.

Devletin elinde kan bilgileri var ve yine de bu tip bir şey yapmıyor, bir nedeni yok mu sence?

Kan vermek için vereceğiniz kişiyi bilmenize gerek yok. Kızılay var. Devlet böyle söylüyor.
İnternette kan arayanlar ne iş diyeceksiniz. Kendilerine sordum. 2 lafı bir araya getirmekten acizlere denk geldim hep. Kızılay ben ücret almadan kan ihtiyacı olana kan veriyorum diyor.

Programlama dillerinin o kadar spesifik amaçları yok. Yani bayağı bir dil ile istediğiniz şeyin yapılması mümkün.
 
Bunu yapan zaten Kızılay var. Yaptığın uygulamanın kabul görmesi bu haliyle zor. Ayrıca bir projeyi yapacağın zaman o konu hakkında bilgi sahibi olman gerekli. Bilgi sahibi olmadan yapmaya çalışırsan yapsan bile o projeyi teknik olarak açıklayamazsın.

Bunu mobil app olarak da web üzerinden de istediğin yerden yapabilirsin. Tüm dillerle yapılacak şeyler. Sana sadece basit bir algoritma ve veri tabanı gerekli olacak. Ondan sonrası işin style kısmı.

Tekrar hatırlatmakta fayda var. Bu projenin kabul görmesi çok zor, bence farklı ve bilgi sahibi olduğun bir alandan projeye yönel. Bir projeye başlamadan önce ilk yapacağın şey araştırma olsun. Var olan şeyleri yapmak, proje değildir. Yapacaksan da bir twist yapman gerekli.
 
İlk olarak herkese teşekkürler proje benim değil ve bu alanda bilgi sahibi değilim sadece bir aracılık yaptım.
Proje sahibi de bu alanda bilgi sahibi değil gibi duruyor. Başvuru bitimine az bir zaman kala böyle bir şeyin zaten var olduğunu araştırması gerekiyordu.
 
Proje sahibi de bu alanda bilgi sahibi değil gibi duruyor. Başvuru bitimine az bir zaman kala böyle bir şeyin zaten var olduğunu araştırması gerekiyordu.

Evet değil biraz maalesef zaten amacımız yarışmaya katılmak değil okulda ödev verildi 2.dönem proje hazırlamamız isteniyor yaşar acarın zararları diyelim ödevleri kaldıramacak olan gelmesin.😅
 
@AriceN İşte konuyla çok alakası yok ama bu da okullarımızın ne kadar bilinçsiz olduğunu gösteriyor. Az bir zaman varken daha farklı ve uygulama olarak sizi yormayacak bir projeye yönelin. Az zaman kala bilmediğiniz bir şeyle uğraşıp hata alıp hocalarınızdan azar yemeyin boştan yere.

Projeler, ödev değildirler. 2204 bireysel bir yarışma zaten, sırf okuldan "şu kadar proje başvurusu yaptık" diyebilmek için öğrencilere ödev veren bir yönetimle aynı okulda olmanız üzücü. Öğrencilerin sadece akademik başarısına odaklanıp aralarından farklı alanlarda gelişmek isteyenlere çelme takan, projeye yapmak istemeyen öğrenciye "ödev" olarak proje yaptıran okullarda okuyan arkadaşlara cidden üzülüyorum. Ülkedeki çoğu okul bu şekilde zaten de birkaç istisna var.

Bunlar proje, ödev değiller. Kendi fikrini ortaya koyup bir şeyler yapmaya çalışacaksın. Hocaların aklına gelen, zaten var olan şeyler üzerinde bilmediğin alanda bir şeyler yapmaya çalışmak hiçbir işe yaramaz.

Bu tür konuları görünce hocalarınıza o kadar gıcık oluyorum ki anlatamam. "Hoca" demeye bin şahit gereken adamları, hoca yapıp öğrencilerin başına sarıyorlar. Projeye yarışmasını, ödev olarak vermek. :D Yazık...

(Eleştirim sana veya arkadaşına değil, üstünüze alınmayın.)
 

Geri
Yukarı