RX 6600 sistem toplama

Bütçe
15900

Teqnique

Centipat
Katılım
6 Şubat 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Ryzen 5 3600.
Bütçeyi sıkıntıya sokmamak için Adata 8 GB 3200MHz RAM.
ASUS RX 6600 Dual.
Anakart olarak ASUS Prime b-450M-K II.
Kingston A2000 500GB M.2 2200-2000MB/s SSD.

Sistem özelliklerine sahip bir bilgisayar toplamayı planlıyorum. Aklıma takılan birkaç konu hakkında sizden destek alma gereği duydum, bütçemi de çok sıkıntıya sokmamak adına.
İlk olarak merak ettiğim şey şu; b-450M-K II anakart PCI-e 3.0 destekleyen bir anakart, RX 6600 ekran kartı kullanılacak sistemlerde tam performans için PCI-e 4.0 destekli bir anakart kullanılması gerektiğini söylüyorlar. Bu anakartı kullanırsam ekran kartında ne gibi bir performans kaybı yaşarım, oyunlarda tahminen ne kadar FPS eksikliği gözle görülebilir?
İkinci olarak: 8 GB RAM açık dünya oyunlarında render kaynaklı droplara sebep olur mu, bu RAM oranı sistem açısında yetersiz kalır mı? 16 GB belleğe yükseltmek en az 400 TL fark yaratıyor, yorumlarınızı merak ediyorum.

bunu hazır sistem olarak alma gibi bir planım da mevcut, ekran kartı ve birçok donanım bu şekilde daha uyguna gelebilir. Bütçem en fazla 16.100TL

Teşekkür ederim.
 
Bana kalırsa bu sistemi alın hocam kaçırmayın çok iyi.
Ekran kartı stoğu bitmiş hocam şimdi.
 
Bana kalırsa bu sistemi alın hocam kaçırmayın çok iyi.
Ekran kartı stoğu bitmiş hocam şimdi.
Stok durumu değiştiğinde tekrar bakacağım hocam, teşekkür ederim.

Ayrıca sormak istediğim bir şey daha var; 500W bir PSU bu sistem için yeterli olur mu?
 
Hocam 500 yeterli olmayabilir bence 650 alın daha iyi olur.

Sizin sisteme benzer bir hazır sistem buldum hocam, RX6600 XT yerine RTX 3060 ekleyebiliyorum. RX 6600 XT Ekran kartına göre çok ucuz geldi sistem fiyatı, ne diyorsunuz?
 
Hocam bana kalırsa her türlü 3060 alın çünkü 12 GB VRAM ve yanı sıra RTX ve DLSS teknolojileri de mevcut.
6660 XT daha fazla FPS verir ama bence NVIDIA'dan şaşmayın.
Sizin için özelleştirdim bizzat benim sistemimin aynısı.
 
Son düzenleme:
Hocam bana kalırsa her türlü 3060 alın çünkü 12 GB VRAM ve yanı sıra RTX ve DLSS teknolojileri de mevcut.
6660 XT daha fazla FPS verir ama bence NVIDIA'dan şaşmayın.
Sizin için özelleştirdim bizzat benim sistemimin aynısı.

Uğraşınız için sağ olun hocam, fark ettim de buradaki RTX 3060 Palit marka, yani tek fanlı bir ekran kartı. RX 6600 XT Modeline baktığımda çift fanlı bir yapısı olduğunu görüyorum, soğutma konusunda daha avantajlı olmaz mı?
 
Uğraşınız için sağ olun hocam, fark ettim de buradaki RTX 3060 Palit marka, yani tek fanlı bir ekran kartı. RX 6600 XT modeline baktığımda çift fanlı bir yapısı olduğunu görüyorum, soğutma konusunda daha avantajlı olmaz mı?

Olur fakat bu bütçede çift fanlı da bulunabilir gibi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı