Açık lise OBP'ye etkisi

Exitiale Plaga

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2015
Mesajlar
196
Selamlar arkadaşlar, 12.sınfım bugün açık liseye geçtim. Ancak OBP konusunda bir türlü sorularıma tatmin edici yanıtlar alamadım. 287 kredim var şu an. 4 tane de sınavını vermem gereken ders. 13 kredi toplam bu 4 ders. Sadece bu 4 dersi vererek yüksek bir ortalama yapabilir miyim, yoksa seçmeli ders de seçmeli miyim? Ayrıca bu 4 dersten aldığım notun bir önemi var mı yoksa geçsem yeter mi? Son olarak da bu 4 dersten 50 aldığımı varsaysak 91 civarı olan 3.5 yıllık ortalamamı ne kadar etkiler? (açık liseye geçince yükseliyor direkt demiş bazı arkadaşlar, bu yükselmemiş hali yüksek haline nereden bakıyoruz bilmiyorum.) @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam siz iyi biliyordunuz bu konuları. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zorunlu derslerin sınav ortalaması OBP'ni etkiliyor evet. Ekstradan matematik falan seçersen onlar da OBP'ni yükseltebilir, tabii yüksek alırsan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunlu derslerin sınav ortalaması OBP'ni etkiliyor evet. Ekstradan matematik falan seçersen onlar da OBP'ni yükseltebilir, tabii yüksek alırsan.
Ne kadar etkilediği önemli benim için aslında, sadece zorunlu dersleri almayı düşünüyorum ama onlar da alanımla alakalı olmadıklarından çalışmak istemiyorum. Ancak örneğin 4 zorunlu dersten 50 50 almam benim 91 olan obpmi 80e çekecekse açığa geçmekle kötü bir karar vermiş olacağım.
 
Merhaba,
Dersin kredisini haftalık ders saati olarak düşünebilirsin. Krediyi tamamlamış olsan bile aldığın her dersteki not o kadar etkilemekte.
Sadece 4 zorunlu dersin sınavına girsem ve yüksek puan alsam sorun çözülüyor o zaman değil mi hocam? Ortalamam zaten yüksek seçmeli ders seçip düşürme riskini almamalıyım diye düşünüyorum.
 
@The Tribal Chief, evet. Bu da var ancak sınavları kolay oluyor. Arkadaş kalmaz inşallah.

Sayısal olduğumdan çalışmak istemiyorum artık edebiyat ancak mecbur, bir kere girip 70 80 alsam yeter. 50'yle bile geçsem zaten son sene ortalaması 70 filan geliyor. 4 sene ortalaması da 87 88 oluyor. Çok da önemli değil o kadarı da zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı