Enflasyon yüzde kaç?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllarca yükses lisans yapmış ekonomist arkadaşımız konuştu. Bir yerlerinizden bir şey atmayın bilgin olmadığı konu hakkında Allah için konuşma çomarlık yapma.
Arkadaşın çok bilgiliymiş demek ki. Devletin ne Koronavirüs verileri uluslararası otoriteler tarafından tanınıyor, ne de enflasyon verileri. Çok bir geçerliliği yok. İstediğin kadar atıp tut ciddiye alınmıyor TÜİK'in verileri.
%200 dediğin hiper enflasyon yalniz.
TÜİK'e inanma yeter.
Evet, ben de onu diyorum işte. Dört nala enflasyonla karşı karşıya kalacağız Nisan gibi.
Gündemi takip eden herkes FED'in faiz arttırımı yapacağını bilir. Yıllardır faiz arttırımı yapmıyor. Faiz arttırımı yaptıktan sonra Dolar 15-20 seviyelerine yükseleceği için enflasyon verileri de hızla artacaktır.
 
Üslubunu toparla. Cahilin tekisin. Ekonomi hakkında gram bilgin olmadığı her tarafından belli oluyor, tartışma çıkarmak istiyorsun herhalde. Boşu boşuna tartışma çıkartmaya çalışma. Trol seni. Enflasyon rakamları ayan beyan ortada, pazarlarda Euro'yla Dolar'la meyve sebze satmaya başlandı. Haberin var mı? Nereden olacak ki, gündemi az buçuk takip etsen uçurumun kenarında olduğumuzu anlarsın zaten.
 
Vallahi Technopat ne cevherler varmış herkes ekonomist bravo tebrik ederim.
Ünlü bir ekonomist bu seviyelerde olduğunu söylemişti. Zaten aklı olan her varlık bu seviyelerde olabileceğini bilir.

Bu tarz bir bilgi için ekonomist olmaya gerek yok. Dediğim gibi aklınız varsa bilmelisiniz. Bilemiyorsanız, zorlamayın kendinizi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı