Üniversite sınavında baraj puan kalktı!

Ah şu 2004'lülerin çektiği nedir? LGS de sistem kökten değişir, üniversite sınavında TYT süresi uzar barajlar kalkar.
Barajın kalkması sorun değil ama TYT süresinin uzaması 2020'nin tekrarına sebep olacak. Diğer dersleri boş ver, sadece matematik yapsan yeter.
 
Şaka bir yana ÖSYM'nin sağı solu belli olmaz, çok güvenmeyin diye defalarca belirttik. Bir sene ful TYT kasıp sonraki sene AYT kasanlar da yalan oldu artık.
Ayrıca, 2021-TYT'de alınan 200 ve üzeri puanlar 2022-YKS'de dönüştürülerek kullanılabilecek. Diğer yandan 2022 YKS'den itibaren alınan TYT 200 ve üzeri puanlar bir sonraki yıl kullanılamayacak.
 
Yine 2004'lüleri vurdu sistem. 165 dakikayı hayrına vermezler elbet daha uzun paragraf soruları, daha zor matematik problemleri kısaca daha zor sürüyle soru göreceğiz. 150 ve 180 puan alamayan biri de bir zahmet üniversiteye gitmesin. Hatta bana kalırsa bu barajlar arttırılmalı. Çünkü gereksiz fazla üniversite mezunu veriyoruz buda yanında sürüyle sorun getiriyor. Kalifiye eleman ihtiyacı artıyor, işsizlik oranı yükseliyor, üniversitelerin kalitesi düşüyor.
 
Eğitim sistemi kalitesinde birinciliğe oynuyoruz galiba; rezillik sıralamasında. Yaptıkları yetmedi iyice ağzına etmeye çalışıyorlar eğitim sisteminin. Aferin.
 
Hatta bana kalırsa bu barajlar arttırılmalı.
Baraj kaldırıldı hocam arttırmayı geçtim artık. Onun dışında her zaman için dedim ki liselerin bir önemi kalmadı artık. Cümlemi şu şekilde değiştirebilirim sanırım artık:
Artık iyi bir bölüm ve üniversite okunmadığı sürece bir anlamı kalmadı.
 
Saçmalık. Devletin işi geliyor. O barajı bile geçemeyen ka kişi var biliyor musunuz? 180 puan adam tercih yapıyor. Sırf üniversite okumak için giden insanlar var bu memlekette. Devletin cebine daha çok para girmesi demek bu...
Aferin akıllanmak yok🥸
Hepsi tamamen seçim propagandaları için. Ülkenin eğitim sistemini bile oy için çökerten kişilere ne denir acaba?
@Megaton birkaç gün sonra televizyonlarda çıkıp önceden üniversite yoktu, şimdi bizim zamanımızda gençlerimiz üniversite okuyor derlerse şaşırmam.
Amaç o zaten. Üzücü.
 

Geri
Yukarı