Lost Ark sınıflarına dair önerilerim ve rehber!

Ibufropen

Decapat
Katılım
24 Haziran 2021
Mesajlar
293
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kore sunucusunda edindiğim tecrübeleri artık yazıya dökmek ve sizi her detay hakkında bilgilendirmek istiyorum. Sunucu listesinde en baştaki sunucuda oynuyorum ismini hatırlamıyorum sunucunun. Kendi kurduğum Gardiyan isimli guilde gelmek isterseniz sizi de beklerim. Umarım yazımı beğenirsiniz.



Founder Pack almalı mıyım?


Benim tavsiyem, Bronz veya Platinum paketini tercih etmenizden yana. Fiyat farkına değecek aman aman bir özellikleri yok. Bronz alsanız bile yeterli. Ben de bronz paketi almıştım ama ben aldığımda 25TL idi.


Paketleri satın alırken verilen eşyalar arasında beğendiğiniz bir kozmetik eşya, evcil hayvan veya binek varsa satın almanızı tavsiye ederim. Hiçbir şeyi beğenmezseniz, yatırım olarak satın alabilirsiniz. Sınırlı sayıdaki ürünler belirli bir süre sonra tekrar satın alınamıyor.


Kurucu paketlerinde takas edilebilir sınırlı sayıda eşyalar mevcut. Bunları bekletip ileride çok yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Üç yıl önce 10.000 altın karşılığında Kore sunucusunda 10K olan kozmetik eşya şimdi 800K fiyata satılıyor. Satmak için topluyorsanız, kozmetik, evcil hayvan veya binek içeren kutuları açmayın ve kullanmayın.


Bazı eşyalar hakkında bilgilendirme:​


  • Duva kağıtlarını takas edemiyorsunuz.
  • Pet ve binekleri bir kez dahi olsa kullanıktan sonra takas edemiyorsunuz.
  • Kozmetik eşyalar takas edilebilir ve takas edilemez olarak ikiye ayrılıyor.

Geldik karakter gelişimi öncesi dikkat etmeniz gereken hususlara:​


Para yatırsanız bile rünlerinizi ve beceri puanlarınızı doğru kullanmazsanız end game kısmında kolayca pvp ve pve içinde kolayca ölmeniz yüksek ihtimal veya DPS eksiğiniz olacağı aşikar. O yüzden oyun içinde mutlaka bütün görevleri yapmaya ve toplanabilirleri es geçmemeye dikkat edin!


Şu sınıflardan birisine sahipseniz:



  • Gunslinger
  • Dead Eye
  • Striker
  • Sorceress
    Bu sınıflar yetenek puanlarına ihtiyaç duyuyor.

Eğer şu sınıflardan birisine sahipseniz:


  • Striker
  • Death Blade
  • Shadowhunter
  • Sharphooter
    Bu sınıflar yetenek puanlarından çok rünlere ihtiyaç duyuyor. Ağırlığı rünlerinizi tamamlamaya verin. Striker sınıfı oynuyorsanız işiniz ekstra zor. Her ikisine de dikkat etmelisiniz.

Tamam da neden rünler ve yetenek puanları bu kadar önemli?​


Örneğin, çok sayıda Wealth Rününüz varsa, Gölge Avcısı 3 saniyededönüşebilir ve canınızı geri kazanmak için düşmanları öldürebilirsiniz. Rünleri yeteneklerinize donatacaksınız. Becerilerle en fazla 8 rün donatabiliyorsunuz.


En az 8 rün toplamanız gerektiği anlamına geliyor. Ancak, birkaç dereceli rün olduğundan, gerçekten daha fazlasına ihtiyacınız var. Rünlerin %90'ından fazlası işe yarar rünler ancak her sınıf için özellikle ihtiyaç duyulan rünler var.


Sınıf seçimimiz nasıl olmalı?​


Öncelikle gidip sınıflar hakkında video izlemek bu oyunda bana göre gereksiz. Yetenek puanlarınızdan ve rünleriniz de dahil her koşulda sınıfların performansları değişiyor. Yeteneklerine bakarak, önceden alışık olduğunuz oyunlar gibi düşünüp sınıf seçmeyin bu oyun sizi üzer. En mantıklısı Guardian Raid dediğimiz videoları izleyip end game içeriğine göre sınıfınızı seçmeniz.

Bu üstte yazıklarım ciddi oynamak isteyen ve sıralamada güzel yerlere yükselmek isteyen kişiler için fakat eğlence için oynuyorsanız tabii ki sevdiğiniz sınıfı seçin.


Kore oyuncularının geneli hangi sınıfları neye göre ayırıyor:​


Çok Eğlenceli:
  • Berserker
  • Scraper
  • Gunslinger
  • Deadeye

Eğlenceli:
  • Striker
  • Soulfist
  • Artillerist
  • Shadowhunter
  • Sorceress

Çok Zor:
  • Gunslinger
  • Dead Eye

Zor:
  • Berserker
  • Striker
  • Soul Fist

Çoktan Aza End Game Memnuniyet Derecesi:
  • Berserker
  • Gunlancer
  • Paladin
  • Gunslinger,
  • Sharpshooter
  • Shadowhunter
  • Deathblade
  • Bard
  • Sorceress
  • Wardancer

Reddit Kullanıcı Önerileri (Çoktan Aza):
Destek:
Bard, Paladin
Yakın Dövüş DPS: Berserker, Deathblade, Shadowhunter, Gunlancer, Wardancer
Uzak Dövüş DPS: Gunslinger, Sorceress, Sharpshooter

Sınıf Rehberi


BARD


Önerilen Rün: Bleeding, Wealth


Önerilen Gravür: Awakening + Desperate Salvation ya da True Bravery.


Bard sınıfını tek başına oynamak istiyorsanız True Bravery kullanın.





PALADIN


Önerilen Rün: Bleeding, Wealth


Önerilen Gravür: Awakening + Blessing Aura (ya da Judge) + Specialist


Mayhem adlı gravürü kullanan berserker sınıfı oyuncular (kore ve rusya sunularında) bu grevürleri kullanan paladinlerle parti oluşturmak istiyordu. Tabii Eu'da nasıl olur bilemeyiz.





BERSERKER


Önerilen Rün: Windfury


Önerilen Gravür: Grudge + Mayhem


Mayhem gravürünü kullanınca sağlığınız az oluyor ve saldırı hızı da düşük olduğu için bu iki dezavantajı paladinlerle oynayarak kapatıyorlar.





DEATH BLADE


Önerilen Rün: Wealth, Windfury


Önerilen Gravür: Grudge + Supercharge + Residual Energy (veya Burst)


Bu sınıfı ilerleyen güncellemelerde çok güçlendirdiler o yüzden en başlarda Supercharge gravürünü donanana kadar ızdırap çektirebilir fakat hem PVE hem PVP için en iyi suikastçi sınıfı. Eksik tarafı eğer DPS'i maksimuma çıkartmak istiyorsanız arkadan saldırılar yapmalısınız ve PVE'de can sıkıcı olabiliyor.


SHADOW HUNTER


Önerilen Rün: Wealth


Önerilen Gravür: Grudge + Irresistible Impulse (veya Perfect Suppression)


Oyunda ki en ekonomik sınıf bu olabilir. Az miktarda maliyetle bayağı iyi setler dizebiliyorsunuz. Eksik tarafı Wealth Rününü yapmadan dönüşmesi acayip geç oluyor. Striker sınıfı gibi bu da rünlere çok bağımlı bir sınıf. Bazı oyuncular dönüşme yeteneğinden feragat edip Perfect Suppression rününü kullanıp DPS'i zirveye çekiyordu.





GUNLANCER


Önerilen Gravür: Grudge + Irresistible Impulse (veya Perfect Suppression)


Oyunda parti kuranlar arasında çok popüler bir sınıftı fakat ardı ardına gelen nerfler sayesinde çöp ettiler. En son oyuncular isyan ediyordu.





WARDENCER


Önerilen Rün: Wealth, Windfury


Önerilen Gravür: Grudge + Sharp Mace + Assault Captain + Strike Special veya Mischief, Cursed Doll ya da Awakening


DPS yönünden hatrı sayılır bir sınıf ve partilerde kolayca yer ediniyor. Bekleme süreleri çok uzun fakat buff veren yetenekleri gerçekten sağlam. Çok fazla özelleştirme ve detay gerektiren bir sınıf ve küfretmenize yol açabilir.





STRIKER


Önerilen Rün: Wealth


Önerilen Gravür: Grudge + Death attack


PVP'nin vazgeçilmezi. PVP yapacaksanız başka sınıfı kasmayın. Wealth rünü donatıp çok sayıda yetenek puanı toplarsanız verdiği hasar muazzam fakat hantal. Beklemediğiniz anlarda kendinizi ölü bulabilirsiniz.





SHARP SHOOTER


Önerilen Rün: Wealth, Windfury


Önerilen Gravür: Martial Arts + Grudgeda Awakening


Kore sunucusunda acayip bir buff aldı. Bir anda herkes sharpshooter kasmaya başladı. EU'da durumu nasıl olur bilmiyorum.





SCRAPER


Önerilen Gravür: Grudge + Fine Vein Perforation ya da Reverse Celestial Body


Bedava seviye atlayacak kadar kolay kasılıyor. Yüksek savunma ve can değerine sahip ama end game'de DPS bariz zayıf. PVP yapacaksanız uzak durmanızı tavsiye ederim.





SOUL FIST


Önerilen Gravür: Grudge + Reinforced Weapon


Kore sunucusunda öyle bir nerf aldı ki oyuncular oynamayı bıraktı. Rünleri ve Gravürleri erkenden halletmezseniz DPS'i gerçekten diğer sınıflara göre çok düşük kalıyor. Enerji çabuk tükeniyor. Yetenekleri tutturamazsanız klavyeyi kırabilirsiniz.





DEAD EYE


Önerilen Gravür: Grudge + Reinforced Weapon


Gunslinger sınıfının erkek olanı. Bazı yetenekleri farklı. Gunslingere göre verdiği DPS düşük. Kore sunucusunda Dead Eye oynayanlar Gunslinger oyuncularına yamyam gibi bakıyordu. Gunslinger oynamanız daha avantajlı.





GUNSLINGER


Önerilen Rün: Wealth, Windfury


Önerilen Gravür: Grudge + Ignition (veya Reflux)


Dezavantajı yok denecek kadar az. Kasması ve oynaması zor, kendim bu sınıfı oynuyorum. Kullanmanız gereken bir dünya yetenek var ve direkt yetenek puanı kasmaya odaklanmalısınız. HP ve Savunma düşük fakat DPS muazzam. PVE'de çok kolay ölebilirsiniz o yüzden moblara yaklaşmamaya çalışın ve Shotgun yetenekleriyle mümkün olduğunca geri itin. Windfury rünü kullanmıyorsanız bazı yeteneklerin süresi bayağı uzun.


SORCERESS


Önerilen Rün: Wealth, Windfury


Önerilen Gravür: Grudge + Firepower Enhancement


Kore sunucusunda bayağı nerf yedi fakat hala hatrı sayılır DPS çıkartıyordu. Oynayın, pişman olmazsınız.





ARTILLERIST


Önerilen Rün: Wealth, Windfury


Önerilen Gravür: Grudge + Firepower Enhancement


Hantal, bekleme süreleri uzun. Yetenekleri dezavantajlı. Partiler içerisinde, hayatta kalma yönünden iyi olduğu için çokça tercih ediliyor.

Ekstra Not: Muhtemelen EU Sunucusu, Kore sunucusunu takip ederek aynı yamaları uygulayacak. O yüzden Striker, Dead Eye, Soul Fist sınıflarından uzak durmak avantajlı olabilir.





Ortalama Oyun Süresi


[Tier 1] Luterra (10 Saat) → Tortoyk (3 Saat) → Anikka (3 Saat) → Ardentine (4 Saat) → Northern Vern (3 Saat) → Shushire (3 Saat)


[Tier 2] Rohandel (3 Saat) → Yorn (2 Saat) → Feiton (3 Saat)


[Tier 3] Punica (2 Saat) → Southern Vern (3 Saat) → Rowen (3 Saat)


Oyun daha yeni başlıyor. 50. Seviyeye geldiğinizde asıl acı dolu günleri başlayacak.


Artık eşya seviyesi daha önemli hale geliyor. Ekipmanları yükseltmek için çeşitli malzemeler gerekli. Çeşitli oyun sonu içerikleri oynayarak tamamlamaya çalışırsanız sıkı durun çok vaktinizi alacak o yüzden ada ada gezip gerekli materyalleri toplayın.


Son Ama Hayati Öneriler


  • Ciddi oynayacaksanız tüm görevleri tamamlayın. Hatta bulduğunuz her türlü görevi tamamlayın. O kadar önemli.
  • Eğlenme amaçlı oynayacaksanız ana görevleri yapıp, yan görevleri yapmamayı tercih edebilirsiniz.
  • Bir haritayı bitirdiğinizde Mokoko Tohumlarını mutlaka toplayın. İnternette yerlerini gösteren haritaları bulabilirsiniz.
  • Hediye alacağınız kutular olacak mesela Artifact Grade Favorable Gift (NPC Affinity) Item Selection Box elde ettiğinizde saklayın. Diğer hediye eşyaları da dahil saklayın. En son NPC Ninav ve Nia için kullanın.
  • Legendary Card Selection Box çoğu kartları elde ettikten sonra eksik kartları tamamlamak için kullanın.
  • Voyage Coin Selection Box ve Diğer coin eşyalarını saklayın. Paraya gerçekten ihtitaç duyduğunuza satın.

Ek Spoilerli Rehber


İleride Stronghold elde edeceksiniz. Bence bir o kadar karakter kasmanız kadar önemli çünkü 1600-1700 Eşya seviyelerine ulaşmanız için zamanınızı bayağı bir kısaltacak. Hem de Founder Pack aldıysanız 30 günlük premium diyeyim Power Pass onla ekstra olarak Stronghold için tecrübe kasabileceksiniz. Anlayacağınız üzere karakterinize önem verirrken bu stronghold içeriğine de çok önem verin.
 
Kore sunucusunda edindiğim tecrübeleri artık yazıya dökmek ve sizi her detay hakkında bilgilendirmek istiyorum. Sunucu listesinde en baştaki sunucuda oynuyorum ismini hatırlamıyorum sunucunun. Kendi kurduğum gardiyan isimli guilde gelmek isterseniz sizi de beklerim. Umarım yazımı beğenirsiniz.

founder pack alınır mı?


Benim tavsiyem, bronz veya Platinum paketini tercih etmenizden yana. Fiyat farkına değecek aman aman bir özellikleri yok. Bronz alsanız bile yeterli. Ben de bronz paketi almıştım ama ben aldığımda 25TL idi.

Paketleri satın alırken verilen eşyalar arasında beğendiğiniz bir kozmetik eşya, evcil hayvan veya binek varsa satın almanızı tavsiye ederim. Hiçbir şeyi beğenmezseniz, yatırım olarak satın alabilirsiniz. Sınırlı sayıdaki ürünler belirli bir süre sonra tekrar satın alınamıyor.

Kurucu paketlerinde takas edilebilir sınırlı sayıda eşyalar mevcut. Bunları bekletip ileride çok yüksek fiyatlara satabilirsiniz. Üç yıl önce 10.000 altın karşılığında Kore sunucusunda 10k olan kozmetik eşya şimdi 800k fiyata satılıyor. Satmak için topluyorsanız, kozmetik, evcil hayvan veya binek içeren kutuları açmayın ve kullanmayın.

bazı eşyalar hakkında bilgilendirme:​


  • Duva kağıtlarını takas edemiyorsunuz.
  • Pet ve binekleri bir kez dahi olsa kullanıktan sonra takas edemiyorsunuz.
  • Kozmetik eşyalar takas edilebilir ve takas edilemez olarak ikiye ayrılıyor.

geldik karakter gelişimi öncesi dikkat etmeniz gereken hususlara:​


Para yatırsanız bile rünlerinizi ve beceri puanlarınızı doğru kullanmazsanız end Game kısmında kolayca PvP ve PvE içinde kolayca ölmeniz yüksek ihtimal veya dps eksiğiniz olacağı aşikar. O yüzden oyun içinde mutlaka bütün görevleri yapmaya ve toplanabilirleri es geçmemeye dikkat edin!

Şu sınıflardan birisine sahipseniz:


  • gunslinger
  • Dead Eye
  • striker
  • sorceress
    Bu sınıflar yetenek puanlarına ihtiyaç duyuyor.

eğer şu sınıflardan birisine sahipseniz:

  • striker
  • death Blade
  • shadowhunter
  • sharphooter
    Bu sınıflar yetenek puanlarından çok rünlere ihtiyaç duyuyor. ağırlığı rünlerinizi tamamlamaya verin. striker sınıfı oynuyorsanız işiniz ekstra zor. Her ikisine de dikkat etmelisiniz.

tamam da neden rünler ve yetenek puanları bu kadar önemli?​


Örneğin, çok sayıda wealth rününüz varsa, gölge avcısı 3 saniyededönüşebilir ve canınızı geri kazanmak için düşmanları öldürebilirsiniz. Rünleri yeteneklerinize donatacaksınız. Becerilerle en fazla 8 rün donatabiliyorsunuz.

En az 8 rün toplamanız gerektiği anlamına geliyor. Ancak, birkaç dereceli rün olduğundan, gerçekten daha fazlasına ihtiyacınız var. Rünlerin %90'ından fazlası işe yarar rünler ancak her sınıf için özellikle ihtiyaç duyulan rünler var.

sınıf seçimimiz nasıl olmalı?​


Öncelikle gidip sınıflar hakkında video izlemek bu oyunda bana göre gereksiz. Yetenek puanlarınızdan ve rünleriniz de dahil her koşulda sınıfların performansları değişiyor. Yeteneklerine bakarak, önceden alışık olduğunuz oyunlar gibi düşünüp sınıf seçmeyin bu oyun sizi üzer. En mantıklısı Guardian RAID dediğimiz videoları izleyip end Game içeriğine göre sınıfınızı seçmeniz.

Bu üstte yazıklarım ciddi oynamak isteyen ve sıralamada güzel yerlere yükselmek isteyen kişiler için fakat eğlence için oynuyorsanız tabii ki sevdiğiniz sınıfı seçin.

Kore oyuncularının geneli hangi sınıfları neye göre ayırıyor:​


çok eğlenceli:
  • Berserker
  • Scraper
  • Gunslinger
  • Dead Eye.

eğlenceli:
  • Striker
  • Soulfist
  • Artillerist
  • Shadowhunter
  • Sorceress

çok zor:
  • Gunslinger
  • Dead Eye.

zor:
  • Berserker
  • Striker
  • Soul fist.

çoktan aza end Game memnuniyet derecesi:
  • Berserker
  • Gunlancer
  • Paladin
  • Gunslinger,
  • Sharpshooter
  • Shadowhunter
  • Deathblade
  • Bard
  • Sorceress
  • Wardancer

Reddit kullanıcı önerileri (çoktan aza):
Destek:
Bard, paladin.
yakın dövüş dps: Berserker, deathblade, shadowhunter, gunlancer, wardancer.
uzak dövüş dps: Gunslinger, sorceress, sharpshooter.

sınıf rehberi


Bard


önerilen rün: bleeding, wealth.

önerilen gravür: awakening + desperate salvation ya da true bravery.

Bard sınıfını tek başına oynamak istiyorsanız true bravery kullanın.

paladın


önerilen rün: bleeding, wealth.

önerilen gravür: awakening + blessing Aura (ya da judge) + specialist.

mayhem adlı gravürü kullanan berserker sınıfı oyuncular (Kore ve Rusya sunularında) bu grevürleri kullanan paladinlerle parti oluşturmak istiyordu. Tabii Eu'da nasıl olur bilemeyiz.

berserker


önerilen rün: windfury.

önerilen gravür: grudge + mayhem.

mayhem gravürünü kullanınca sağlığınız az oluyor ve saldırı hızı da düşük olduğu için bu iki dezavantajı paladinlerle oynayarak kapatıyorlar.

death Blade


önerilen rün: wealth, windfury.

önerilen gravür: grudge + supercharge + residual energy (veya burst)

Bu sınıfı ilerleyen güncellemelerde çok güçlendirdiler o yüzden en başlarda supercharge gravürünü donanana kadar ızdırap çektirebilir fakat hem PvE hem PvP için en iyi suikastçi sınıfı. Eksik tarafı eğer Dps'i maksimuma çıkartmak istiyorsanız arkadan saldırılar yapmalısınız ve PvE'de can sıkıcı olabiliyor.

Shadow hunter


önerilen rün: wealth.

önerilen gravür: grudge + ırresistible ımpulse (veya perfect suppression)

Oyunda ki en ekonomik sınıf bu olabilir. Az miktarda maliyetle bayağı iyi setler dizebiliyorsunuz. Eksik tarafı wealth rününü yapmadan dönüşmesi acayip geç oluyor. striker sınıfı gibi bu da rünlere çok bağımlı bir sınıf. Bazı oyuncular dönüşme yeteneğinden feragat edip perfect suppression rününü kullanıp Dps'i zirveye çekiyordu.

gunlancer


önerilen gravür: grudge + ırresistible ımpulse (veya perfect suppression)

Oyunda parti kuranlar arasında çok popüler bir sınıftı fakat ardı ardına gelen nerfler sayesinde çöp ettiler. En son oyuncular isyan ediyordu.

wardencer


önerilen rün: wealth, windfury.

önerilen gravür: grudge + sharp Mac'e + assault captain + Strike Special veya mischief, cursed doll ya da awakening.

Dps yönünden hatrı sayılır bir sınıf ve partilerde kolayca yer ediniyor. Bekleme süreleri çok uzun fakat buff veren yetenekleri gerçekten sağlam. Çok fazla özelleştirme ve detay gerektiren bir sınıf ve küfretmenize yol açabilir.

strıker


önerilen rün: wealth.

önerilen gravür: grudge + death attack.

PvP'nin vazgeçilmezi. PvP yapacaksanız başka sınıfı kasmayın. Wealth rünü donatıp çok sayıda yetenek puanı toplarsanız verdiği hasar muazzam fakat hantal. Beklemediğiniz anlarda kendinizi ölü bulabilirsiniz.

sharp shooter


önerilen rün: wealth, windfury.

önerilen gravür: martial arts + grudgeda awakening.

Kore sunucusunda acayip bir buff aldı. Bir anda herkes sharpshooter kasmaya başladı. Eu'da durumu nasıl olur bilmiyorum.

scraper


önerilen gravür: grudge + fine vein perforation ya da reverse celestial body.

Bedava seviye atlayacak kadar kolay kasılıyor. Yüksek savunma ve can değerine sahip ama end Game'de dps bariz zayıf. PvP yapacaksanız uzak durmanızı tavsiye ederim.

soul fıst


önerilen gravür: grudge + reinforced weapon.

Kore sunucusunda öyle bir nerf aldı ki oyuncular oynamayı bıraktı. Rünleri ve gravürleri erkenden halletmezseniz Dps'i gerçekten diğer sınıflara göre çok düşük kalıyor. Enerji çabuk tükeniyor. Yetenekleri tutturamazsanız klavyeyi kırabilirsiniz.

Dead Eye


önerilen gravür: grudge + reinforced weapon.

Gunslinger sınıfının erkek olanı. Bazı yetenekleri farklı. Gunslingere göre verdiği dps düşük. Kore sunucusunda Dead Eye oynayanlar gunslinger oyuncularına yamyam gibi bakıyordu. Gunslinger oynamanız daha avantajlı.

gunslınger


önerilen rün: wealth, windfury.

önerilen gravür: grudge + ıgnition (veya reflux)

Dezavantajı yok denecek kadar az. Kasması ve oynaması zor, kendim bu sınıfı oynuyorum. Kullanmanız gereken bir dünya yetenek var ve direkt yetenek puanı kasmaya odaklanmalısınız. HP ve savunma düşük fakat dps muazzam. PvE'de çok kolay ölebilirsiniz o yüzden moblara yaklaşmamaya çalışın ve shotgun yetenekleriyle mümkün olduğunca geri itin. Windfury rünü kullanmıyorsanız bazı yeteneklerin süresi bayağı uzun.

sorceress


önerilen rün: wealth, windfury.

önerilen gravür: grudge + firepower enhancement.

Kore sunucusunda bayağı nerf yedi fakat hala hatrı sayılır dps çıkartıyordu. Oynayın, pişman olmazsınız.

artıllerıst


önerilen rün: wealth, windfury.

önerilen gravür: grudge + firepower enhancement.

Hantal, bekleme süreleri uzun. Yetenekleri dezavantajlı. Partiler içerisinde, hayatta kalma yönünden iyi olduğu için çokça tercih ediliyor.

Ekstra not: Muhtemelen eu sunucusu, Kore sunucusunu takip ederek aynı yamaları uygulayacak. O yüzden striker, Dead Eye, soul fist sınıflarından uzak durmak avantajlı olabilir.

ortalama oyun süresi


[Tier 1] luterra (10 saat) → tortoyk (3 saat) → anikka (3 saat) → ardentine (4 saat) → northern vern (3 saat) → shushire (3 saat)

[Tier 2] rohandel (3 saat) → yorn (2 saat) → feiton (3 saat)

[Tier 3] punica (2 saat) → southern vern (3 saat) → rowen (3 saat)

Oyun daha yeni başlıyor. 50. seviyeye geldiğinizde asıl acı dolu günleri başlayacak.

Artık eşya seviyesi daha önemli hale geliyor. Ekipmanları yükseltmek için çeşitli malzemeler gerekli. Çeşitli oyun sonu içerikleri oynayarak tamamlamaya çalışırsanız sıkı durun çok vaktinizi alacak o yüzden ada ada gezip gerekli materyalleri toplayın.

son ama hayati öneriler


  • Ciddi oynayacaksanız tüm görevleri tamamlayın. Hatta bulduğunuz her türlü görevi tamamlayın. O kadar önemli.
  • Eğlenme amaçlı oynayacaksanız ana görevleri yapıp, yan görevleri yapmamayı tercih edebilirsiniz.
  • Bir haritayı bitirdiğinizde mokoko tohumlarını mutlaka toplayın. İnternette yerlerini gösteren haritaları bulabilirsiniz.
  • Hediye alacağınız kutular olacak mesela artifact grade favorable gift (NPC affinity) ıtem selection box elde ettiğinizde saklayın. Diğer hediye eşyaları da dahil saklayın. En son NPC ninav ve nia için kullanın.
  • legendary Card selection box çoğu kartları elde ettikten sonra eksik kartları tamamlamak için kullanın.
  • voyage coin selection box ve diğer coin eşyalarını saklayın. Paraya gerçekten ihtitaç duyduğunuza satın.

ek spoilerli rehber


İleride stronghold elde edeceksiniz. Bence bir o kadar karakter kasmanız kadar önemli çünkü 1600-1700 eşya seviyelerine ulaşmanız için zamanınızı bayağı bir kısaltacak. Hem de founder pack aldıysanız 30 günlük Premium diyeyim Power Pass onla ekstra olarak stronghold için tecrübe kasabileceksiniz. Anlayacağınız üzere karakterinize önem verirrken bu stronghold içeriğine de çok önem verin.

Death Blade karakteri end gamede güzel midir? Karakter güçlü mü? Sizce oynamalı mıyım? Bir de güçlendirdiler demişsiniz. Emin misiniz güçlendirildiğine benim bir arkadaşım zayıfladığını söylemişti ondan merak ettim.
Death Blade karakteri end Game'de güzel midir? Karakter güçlü mü? Sizce oynamalı mıyım? Bir de güçlendirdiler demişsiniz. Emin misiniz güçlendirildiğine benim bir arkadaşım zayıfladığını söylemişti ondan merak ettim.

Yanlış söylemişim shadowhunter olacak.
 
Son düzenleme:
Bard oynamayı düşünüyorum. Sadece PVE ile zevkli olur mu ve zorlanır mıyım acaba? Böyle oyunlarda hep destek rolleri oynadım.
PVE'de Bard ile zorlanmazsınız fakat eng game'ye kadar. Daha önce Bard kasmıştım fakat oyun ilerledikçe özellikle End Game'de sıkıntı çekiyordum. Gardiyan keserken takımdan bayağı geride kalıyordum. Destek olarak takılırım derseniz yine oynayabilirsiniz fakat ben size Paladin öneririm.
Oyunu oynayacagım herkese açıldığın da merak ettiğim şey öğrenmesi zor mudur oyunu?
Bayağı zaman lazım bu oyun için. Oyun gerçekten karışık yani end game'ye gelince ee artık ne yapayım ben oluyorsunuz. End Game'den sonra yapacağınız şeyler belli. Gir gardiyan kes, çık gardiyan kes ILevel kas dur. Toplanabilirleri toplarsınız. Açıkçası bana göre End Game'de bir süre sonra sıkılıyor insan.
Death Blade karakteri end gamede güzel midir? Karakter güçlü mü? Sizce oynamalı mıyım? Bir de güçlendirdiler demişsiniz. Emin misiniz güçlendirildiğine benim bir arkadaşım zayıfladığını söylemişti ondan merak ettim.


Yanlış söylemişim shadowhunter olacak.
Shadow Hunter için ben güçlendirildi ya da zayıflatıldı demedim ki.
Gunslancer açıp 18 levele kastıktan sonra çöp olduğunu okuyunca bir garip oldum sağ olasın :D
Bu dediklerim öyle olacak diye bir şey yok fakat eğer gelen yamalar diğer sunucularla aynı olursa yol yakınken dön bence ya da arkada yavaş yavaş farklı bir sınıf kas.
 
Son düzenleme:
PvE'de Bard ile zorlanmazsınız fakat eng Game'ye kadar. Daha önce Bard kasmıştım fakat oyun ilerledikçe özellikle end Game'de sıkıntı çekiyordum. Gardiyan keserken takımdan bayağı geride kalıyordum. Destek olarak takılırım derseniz yine oynayabilirsiniz fakat ben size paladin öneririm.

Bayağı zaman lazım bu oyun için. Oyun gerçekten karışık yani end Game'ye gelince ee artık ne yapayım ben oluyorsunuz. End Game'den sonra yapacağınız şeyler belli. Gir gardiyan kes, çık gardiyan kes ılevel kas dur. Toplanabilirleri toplarsınız. Açıkçası bana göre end Game'de bir süre sonra sıkılıyor insan.

Shadow hunter için ben güçlendirildi ya da zayıflatıldı demedim ki.

Bu dediklerim öyle olacak diye bir şey yok fakat eğer gelen yamalar diğer sunucularla aynı olursa yol yakınken dön bence ya da arkada yavaş yavaş farklı bir sınıf kas.

Sence Striker mi daha güçlü yoksa wardancer mı daha güçlü? PvP, PvE, end Game eğlencesi ve gücü kısacası her şeyi katarak yorum yaparsan sevinirim.
En güçlü martial artisti de söylersen sevinirim.
 
Son düzenleme:
Bard oynamayı düşünüyorum. Sadece PVE ile zevkli olur mu ve zorlanır mıyım acaba? Böyle oyunlarda hep destek rolleri oynadım.
Bard oynuyorum 3 senedir, parti bulman kolay olur. Tavsiyem dps karakteri açıp 50 level yap sonra powerpass ile Bard karakterini Boost'la. Çünkü Bard'ı 50 levele kasmak biraz zaman alıyor. PvE zorlanmazsın RAID, guardianlar'da sadece buff atman yeterli.
Sence Striker mi daha güçlü yoksa wardancer mı daha güçlü? PvP, PvE, end Game eğlencesi ve gücü kısacası her şeyi katarak yorum yaparsan sevinirim.
En güçlü martial artisti de söylersen sevinirim.
Hangisi güçlü gibi kavram yok oyunda, her karakterin kendine has mekanik ve iyi olduğu konular var. PvP olayı senin yetenek işine bağlı, PvE striker daha hızlı keser dps biraz daha fazla çünkü.
Oyunu oynayacagım herkese açıldığın da merak ettiğim şey öğrenmesi zor mudur oyunu?
YouTube'da oyun ile alakalı çok kaynak var, 50 levele sıkılmadan kasman gerekiyor. Yeni oyuncu olduğun için ortalama 20 saat sürer. Sonrasında oyun başlıyor karışık gibi duruyor ama aslında kolay.
 
Bard oynuyorum 3 senedir, parti bulman kolay olur. Tavsiyem dps karakteri açıp 50 level yap sonra powerpass ile Bard karakterini Boost'la. Çünkü Bard'ı 50 levele kasmak biraz zaman alıyor. PvE zorlanmazsın RAID, guardianlar'da sadece buff atman yeterli.

Hangisi güçlü gibi kavram yok oyunda, her karakterin kendine has mekanik ve iyi olduğu konular var. PvP olayı senin yetenek işine bağlı, PvE striker daha hızlı keser dps biraz daha fazla çünkü.

YouTube'da oyun ile alakalı çok kaynak var, 50 levele sıkılmadan kasman gerekiyor. Yeni oyuncu olduğun için ortalama 20 saat sürer. Sonrasında oyun başlıyor karışık gibi duruyor ama aslında kolay.

Peki bir seçim yapsan yapamaz mısın? Bir de strikerda her zaman arkadan vurman gererkiyor wardancer da öyle bir şey yok diye biliyorum öyle mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı