7. sınıfta derslerin eskiye göre kötü olması

KR4L04

Decapat
Katılım
13 Nisan 2021
Mesajlar
19
Çözümler
1
Yer
Ankara
Merhaba.

Ben 7. sınıf ortaokul öğrencisiyim.

Şikayet ettiğim ve yapamadığım şey şu: Ben normalde ortaokul 5'e kadar (6 zaten Online) derslerim 95 altına inmiyordu ve sınıf birinciliğinden çıkmazdım ama bu sene sınıfın tembelleri bile bazı konularda beni geçmeye başladı. Okulda arkadaşlarım ile ayrıldık ve yeni eve geçtiğimiz için dershane de değiştirdim (Bir halt yapmıyorlar, eski dershane kalitesi yok.).
Sayısal ustası olduğum bölümden düşme değil, battım, sözeller aynı ve kafam allak bullak yaptığım planlara uyamıyorum, soruları yapamadığımda cevap anahtarından yapmaya başladım (Bunu yapmaktan nefret ederim.). Deneme sonuçları berbat ve şu an kendimi bir sürü ip içinden doğru ipi aramaya çalışıyorum hali oldu. Ne umut, ne öz güven, eski heyecan ne de çalışkanlığım kaldı. PC sürem arttı, yani anlayacağınız batıyorum. Demek istediğim önümde 8 var ve günlerim boşa gidiyor ve korkuyorum. Dönemi böyle bitirmek istemiyorum. İlk dönem notum 85 takdir ama şaşırdım kaldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce notlarını çok takma, önemli olan öğrenmen. Yani 85 aldığın için üzülme, konu eksikleri tamamlaya bak bir önemi yok o 85'in.
İkinci olarak, anladığım kadarıyla konuları kavrayamamışsın o yüzden oluyor bunlar. Ortaokul için bir kanal önerim maalesef yok ama youtube'deki güzel bir hocadan konu anlatımı dinleyerek konuları öğrenmeye çalış. Matematik ve Fen'de konu bilmeden bir şey yapamazsın.
Üçüncü ve son olarak, Ortaokul konularından fen kimya konuları ve matematik hariç hiçbir şeyi bilmene gerek yok.
Not: Tüm bunları 8'e kadar hiçbir zaman ders çalışmamış her ders kitap okuyup uyuyan ama 8. sınıfta gaza gelip derslere asılıp %1.57 ile fen lisesi kazanmış birisi söylüyor. Kale alıp almamak senin kararın.
 
Öncellikle mesajınız için teşekkürler.Evet dediğiniz gibi notları çok takmasamda geçmişe bakınca üzüldüğüm oluyor ama hem bu bana ilham ve uymamı sağlacaktır.Bide yarın deneme olacak ve stresten korkuyorum ama inşallah sizin gibi bende fen lisesi kazanmak bize nasip olur
 
Merhaba.

Ben 7. sınıf ortaokul öğrencisiyim.

Şikayet ettiğim ve yapamadığım şey şu: Ben normalde ortaokul 5'e kadar (6 zaten Online) derslerim 95 altına inmiyordu ve sınıf birinciliğinden çıkmazdım ama bu sene sınıfın tembelleri bile bazı konularda beni geçmeye başladı. Okulda arkadaşlarım ile ayrıldık ve yeni eve geçtiğimiz için dershane de değiştirdim (bir halt yapmıyorlar, eski dershane kalitesi yok.).
Sayısal ustası olduğum bölümden düşme değil, battım, sözeller aynı ve kafam allak bullak yaptığım planlara uyamıyorum, soruları yapamadığımda cevap anahtarından yapmaya başladım (bunu yapmaktan nefret ederim.). Deneme sonuçları berbat ve şu an kendimi bir sürü IP içinden doğru ipi aramaya çalışıyorum hali oldu. Ne umut, ne öz güven, eski heyecan ne de çalışkanlığım kaldı. PC sürem arttı, yani anlayacağınız batıyorum. Demek istediğim önümde 8 var ve günlerim boşa gidiyor ve korkuyorum. Dönemi böyle bitirmek istemiyorum. İlk dönem notum 85 takdir ama şaşırdım kaldım.

İstersen Galatasaray lisesini kazan fakat üniversiten kötüyse sanayide çalışırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı