KYK'da yemekler nasıl?

XEfe.Bey

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
7.510
Makaleler
2
Çözümler
2
Instagram'da bakıyorum da KYK'da yemeklerden kimse memnun değil, Twitter'da falan beslenme sıkıntısı çekiyoruz diyen öğrenciler var. Forumda KYK'da kalanlar sizin KYK nasıl? Memnun musunuz?
 
2 Sene kaldım. Kıl çıkmışlığı mevcut. Biz her gün bol yağlı fırınlanmış berbat bir tavuk yiyorduk. Eve döndükten sonra 2 ay boyunca tavuk yiyemedim. Çok seçici değilsen aç kalmazsın fakat hep aynı şeyleri yiyorsun genellikle. Bunun dışında KYK'ları genelleyemezsin çünkü her KYK bir catering firmasıyla anlaşıyor ve onlar hizmet veriyor. Bazı KYK'ların yemeklerı güzel olurken diğerlerinin kötü olması muhtemel.
 
Ben 3 farklı KYK yurdunda kaldım. Genel olarak yemekler çok iyi değil ama berbat da değil. Yeniyor da işte yemekten zevk almıyorsun. Bir akşam yediğim patlıcan yemeği yüzünden sabaha kadar istifar etmiştim, birkaç ay patlıcan yiyemedim o yüzden. Yağları vs. genelde kalitesiz kullanıyorlar ve çok yağlı oluyor. Kahvaltılar kesinlikle daha iyi akşama göre. Fiyatlar dışarıya göre ucuz olsa da bence öğrenciler için pahalı.
 
Kendi kaldığım KYK için konuşacak olursam şunları söyleyebilirim: Çeşitlilik namına hiçbir şey yok, her gün aynı yemekler çıkıyor ve tatları ortalama-ortalama altı. Yenemeyecek kadar kötü değil fakat iyi de değil, çekilir mi? Bence durumun yoksa çekilebilir.
 
Yarı özel KYK yurdunda kalıyorum. Bizim yurtta çeşit çok ama yiyemiyorsun. Sabah 8 TL akşam 17 TL ama bu fiyat artışına göre de fiyat artışı yaptılar hiçbir şey değişmedi. Yemekler iyi de değil kötü de değil. Kazandıkları artı paranın 1 kuruşunu bile hak etmiyorlar. Şeytan diyor şikayet et ama gönül razı değil.
Şu an Ramazan Ayı geldiği için deli gibi para kazanıyorlar çünkü millet aç ve gündüzleri iftar saatinde restoranlar kapalı. Üzülüyorum halimize.
 
Yemekleri hep aynı türden ve aşırı yağlı oluyor. Mide bulantısı geçirmen %100.
kesinlikle. Geçenlerde tavuk iskender verdiler 18 TL'den. Etleri zincir marketlerden alıp karıştırmışlar ve ısıtmışlar. Sabaha kadar mide ağrısı çektim duramadım. Sonunda istifra edip kurtuldum. Diğer yemekleri de öyle yağ kokuyor.
 
kesinlikle. Geçenlerde tavuk iskender verdiler 18 TL'den. Etleri zincir marketlerden alıp karıştırmışlar ve ısıtmışlar. Sabaha kadar mide ağrısı çektim duramadım. Sonunda istifra edip kurtuldum. Diğer yemekleri de öyle yağ kokuyor.
Yani 18 TL'yede iskender yerine gidip 2 ekmek ve salam alırdım bide yanına ayran bitti.
Ekmek +4 TL
Salam +7 TL
Ayran +2 TL
1 TL'yede eti puf olur, tamamdır :D
 

Geri
Yukarı