Bir din oluşturmak veya yaymak suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Al şehadet getirmek, namaz, orucunda olmak, zekat vermek ve hac oldu mu baska istegin çay kahve bisküvi.
Buna göre mi belirliyorsun birisinin iyi bir Müslüman olup olmadığını gerçekten? Bilemezsin. Adamın yanında 7/24 dursan bile içinden neler geçiyor bilemezsin. Sen birisinin daha iyi Müslüman olup olmadığına karar veremezsin.
 
Haram aylar çıkınca, müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, esir alın, kuşatın ve onları her geçit yerinde gözetleyin. Şayet tövbe ederler, namazlarını kılarlar ve zekâtlarını verirlerse artık onları serbest bırakın. Allah yargılayıcıdır, bağışlayıcıdır. (Tevbe 5)

"Dinini değiştireni, öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149)

@Dewey Cahil (Arapçada bilgisiz demek) adam senin hadis dediklerin olmasa uygulamalı din olmaz bile.
Bir kaç ayet öncesinde açıkça yazıyor "Bu, Allah ve elçisinden, kendileriyle anlaşma yapmış bulunduğunuz putperestlere bir ültimatomdur". Bu ayette de anlatımı devam eden bu konuya atıf yapılıyor. O dönem problem çıkartan grubun, yapılan anlaşmaya rağmen dinmeyen saldırganlığına bir cevaptır.

Nitekim başka bir ayette (4-91) "Hem sizinle hem kendi toplumlarıyla güven içinde durmak isteyen bir başka grup bulacaksın. Ne zaman kargaşalığa çağrılsalar içine dalarlar. Sizi yalnız bırakmaz, barış yapmak istemez ve ellerini sizden çekmezlerse karşılaştığınız yerde onları öldürebilirsiniz. Böylelerine karşı size apaçık yetki verdik."
Diyerek karşı taraftan gelen bir tehlike durumu olmadığı müddetçe kimsenin kimseyi öldürmemesi gerektiği açıkça belirtilir.

Hatta inanan kişilerle aynı fikirde olmayanlar için, savaşmayı geçtim adaletli olunmasını dahi tavsiye eder. "Allah, din uğrunda sizinle savaşmayan ve sizi yurdunuzdan çıkarmayan kimselere iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. Allah adaletli davrananları sever." (60-8).

Bana cahil demeniz sizin kendi fikrinizdir, hiç bir şekilde içerlemem. Benim düşünce yapımda herkesin konuşma ve hakaret özgürlüğü vardır.
Uygulamalı din derken, başka insanlarla toplum içerisinde yaşanması gereken düzenin kuralları kitap'ta belirtilmiştir. Bunlar zaten bugün özellikle (ironik şekilde) batı toplumlarında görüp imrendiğimiz temel insani olgulardır (eşitlik vs.).
İbadet kısmından bahsediyorsanız, eğer inanmayan biriyseniz (hatta inanan da olsanız) sadece sizi ve yaratıcıyı bağlayan bir durum. Mevcut bağlamda tartışmanın faydalı bir anlamı yok.
 
Buna göre mi belirliyorsun birisinin iyi bir Müslüman olup olmadığını gerçekten?

Olum dalga mı geçiyorsun önce İslam'ın şartlarını soruyorsun sonra bununla mı imanını belirliyorsun diyorsun, siz evde yatarken biz kuşluktaydık tabii bilirsen.
 
1 ay gereksiz mesaj cezası yiyeceğimi bile bile yazıyorum ama artık yeter. Ne boş şeyleri tartışıyorsunuz ya? Biri diyor yok bilim yalan öbürü diyor dinler peygamberler yalan. Sizene birbirinizin dininden kardeşim? Adam inanmıyorsa inanmıyor.
1. Savaş esnasında müslüman olmayını öldürmek caizdir. Durduk yere hiçbir can alamazsın.
2.Evrim bir gerçektir. Ama neye göre kime göre. İnsanların maymundan geldiğine şahsen katılmıyorum ama canlıların zamanla değişim yaşadığı doğrudur.
3.Kuran-ı Kerim'in değiştirilmesi çok zordur. Çünkü yüzlerce hafız eşliğinde Hz.Muhammed ile birlikte tek tek kontrol edildi. İllaki birisi itiraz ederdi.
4. Her gördüğünüz hadise hadis diye atlamayın. Bazıları sallama oluyor.
5. Eğer tanrı size kendisini direkt olarak gösterseydi bu inanç olmazdı bilmek olurdu. Amaç da inanları ayıklamak.
6. Kuranı-Kerim'de o zamanın o bölgesinde bilinmesi imkansız olan şeyler yazmaktadır.
Örnek:

O (Allah) ki, iki denizi karıştırır, şu, tatlı-rahatlatıcı; bu da tuzlu-acıdır. İkisinin arasında, bir berzah(engel-perde) ve yasaklayan bir sınır kıldı.
1649190615455.png

(Arjantin'de Atlantik ve Pasifik okyanusunun karşılaşması. O dönemde böyle bir kıta bile bilinmiyordu.)

Biz, ona(Ay'a), menziller(haller) takdir ettik, ta ki 'kurumuş bir hurma dalına benzer bir yol' izleyinceye kadar.


Ne Güneş, Ay'a erişip-yetişebilir, ne de gece, gündüzün önüne geçebilir. Her biri, bir yörüngede yüzmektedir.

(Allah), Geceyi gündüze, gündüzü de geceye uzatıp-katar. Güneş'e ve Ay'a boyun eğdirdi. Her biri (yörüngesinde), belirli bir süreye kadar hareket eder. İşte bu şekilde (yapan) Allah, sizin Rabb'inizdir ve mülk O'nundur. O'ndan başka (yardıma) çağırdıklarınız, 'bir çekirdek zarına' bile malik olamazlar.

"Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Evrenin sürekli genişlediği kanıtlanmıştır. Bunlar 1400 yıl önce olan yazılar.)

6.Bilim değişir. Bugün doğru olan yarın yanlış olur ama inanç değişmez. İnanç hep aynıdır ta ki inandığın şeyin sonucunu görene kadar.


Ben müslüman bir insanım. Öyle çok dindar biri de değilimdir.

Dostlar kalplerinizi kırmayın yazıktır.
 
Şimdi gel @Dewey e ayetlerin iniş sırasını, nasih mensuh saçmalığını anlat ama hiç vaktim yok. Gerçekten forum Müslüman demeyeceğim. Ben Müslümanlara ve müslümanlığa kesinlikle karşı değilim ama geri kafa İslamcılığa karşıyım. Gerçekten forumda adam olmaz bir tayfa var. ALLAH* Hidayet etsin!
 
Tamam anladık en Müslüman sizsiniz.
 
Diyene bak hele cok biliyor hele baksuna bak.
Kagıthane merkez gel.
Kardeşim bana safsata yapma. Alıntıla diyorum alıntılıyamıyorsun. Konu hakkında adam gibi bilgin yok. Millete ahkam kesiyorsun. Kağıthane merkeze gel demekle de olmaz. Açtırtma ağzımı gelirim geldiğime pişman olursun. Adam gibi ya argüman ver ya da safsata yapmayı bırak konuyu terket.
 
Güzel kardeşim senin kafan iyi mi? Bana dedin ki ben ondan daha iyi Müslümanım. Ben de bunun üzerine sana ilk olarak bir insandan nasıl daha iyi Müslüman olursun onun kriterini sordum. İslamın şartlarını attın bana. Bununla mı belirliyorsun dedim. Onu sordun ya dedin. Ben de alıntıla nerede sordum dedim. Kağıthane'ye gel buluşalım dedin. Kafan iyi değil bence senin. Allah (c.c) kısa zamanda şifa verir inşallah. Yanlışın arkasından gitmek en büyük günahlardan birisidir. Umarım tez zamanda hatanın farkına varırsın.

Üstüne alınma ancak Mevlana'nın "cahilin yanında kitap gibi sessiz ol" sözü ile birlikte konudan çıkıyorum. İnsanlara yanlış bilgi vermeye devam etmezsin umarım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı