Tulpar T7 V3 GNU/Linux'ta donuyor

bulgur_ali

Zeptopat
Katılım
8 Nisan 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Monster Tulpar T7 V3 dizüstü bilgisayarım var. Birçok Linux dağıtımı yükledim ama hepsinde de sistemi kurup programlarımı ayarladıktan 1-2 gün sonrasında donmalar yaşadım. Bu donma, tuşundan kapatmadığım sürece hiçbir türlü geçmiyor. Çok araştırdım bu donma sorunlarını ama bir türlü çaresini bulamadım. Linux'u seviyorum ama her gün en az 2 defa tuştan kapatmak çok sinir bozucu. Windows'u sevmiyorum ama bu donma sorununa dayanamayıp geçtiğim çok oldu. Bir süre kullandıktan sonra dayanamayıp tekrar farklı bir Linux sürümü yüklüyorum ve yine aynı donma sorunu. Hard disk sıkıntı olabilir diye ikinci bir SSD alıp ona kurdum Linux'u yine fayda etmedi. RAM'in arızalı olabileceği ile ilgili birkaç bir şey okumuştum ama Windows'da herhangi bir mavi ekran almıyorum, aldıysam da kırk yılda birdir. Ekran kartı (GTX 970M) için uygun donanımları kurmuştum Mint'de vs yetmedi gittim direk Pop!_OS kurdum ama yine nafile.
2 ekran var, diğerinde işlemci ve RAM'e binen yükleri izliyorum sürekli, sistem donduğunda aşırı yük binme falan da yok ikisinde de.

Kullandığım dağıtımlar: Ubuntu, Mint, Manjaro, KDE Neon, Xubuntu, Pop!_OS
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arch ve Ubuntu bazlı başka dağıtım denemeye gerek kalmamış demek ki.

Fedora
openSUSE
PCLinuxOS
OpenMandriva
Mageia

Gibi farklı tabanlı veya bağımsız dağıtımlar deneyebilirsiniz.
 
Bir kaç projem var onları bitirince deneyeyim Fedora'yı. Bir tane sıkıntı çıkarmayan bir dağıtım denk gelsem ömürlük kullanıcam da, bırakmadı peşimi bir türlü şu donma saçmalığı.
Şöyle bir şey farkettim. Donma zamanları genelde herhangi bir dosyayı kaydederken veya herhangi bir uygulamayı kapatırken oluyor. Her yaptığımda değil ama donduğu zamanlarda ya vscode'den yazdığım bir şeyi kaydediyor oluyorum, ya da chromeden bir sekme kapatıyor veya herhangi bir uygulama, dosya kapatıyor oluyorum.
 
Son düzenleme:
inxi paketini kurup, şu komutun çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
inxi -SGMCIuxxz
'u' parametresi için hata veriyor ama diğerleri ile sonuç bu:
 

Dosya Ekleri

  • result.png
    result.png
    171,4 KB · Görüntüleme: 40

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı