Bir engele sahip olunca neden insanlar farklı bakıyor?

Az olan ezilir, farklı bakılır üstüne bir de engelin olunca insanlar sana farkli göz ile bakabilir, dünyada işler böyle ilerliyor sanki ben çok seviyorum böyle ön yargılı davranılmasına ve bu insanlara anlamamasına.

:)

Gördüm; insan ölür susuz, ekmeksiz ama gördüm; insan yaşar yüreksiz.
O kadar da değil usta. Kendine bir tutku edinip peşinden gittiğin müddetçe çevrenin ne söylediğinin bir önemi yok. Kendin gibi insanlarla iletişim kurup takılırsan en azından kendini yalnız hissetmezsin.
yok ki çevremde öyle kişiler ):
 
Dıştan değil içten bir engel.

Disleksi [Öğrenme Güçlüğü] ): Lanet olsun böyle engelle.
Yapacak birşey yok maalesef Allahtan gelen birşey. Benim yengemin oğulların da sarılık hastalığı var. Bazen hasta oldukların da, yoruldukların da vs. daha da sarılaşıyorlar. Millet bu ne ya falan diye bakıyor hep. Onlar da bundan rahatsız milletin bakmasından rahatsız ama yapacak birşey yok. Mesela bakan herkes dönüp 2.kez bakıyor. 1 kere bakmanı anlarım da 2.bakış yanlış.
 
Yapacak bir şey yok maalesef Allah'tan gelen bir şey. Benim yengemin oğulların da sarılık hastalığı var. Bazen hasta oldukların da, yoruldukların da vs. daha da sarılaşıyorlar. Millet bu ne ya falan diye bakıyor hep. Onlar da bundan rahatsız milletin bakmasından rahatsız ama yapacak bir şey yok. Mesela bakan herkes dönüp 2.kez bakıyor. 1 kere bakmanı anlarım da 2.bakış yanlış.

Sıkılıyorum daralıyorum isyan ediyorum isyan abi neden ben diye sora ağlıyorum ve ağlıyorum.

 
Sıkılıyorum daralıyorum isyan ediyorum isyan abi neden ben diye sora ağlıyorum ve ağlıyorum.

Hocam isyan etmeyin çok günah. Allah bu dünya da sizi böyle yarattı ama belki öbür dünya da siz bizden daha bolluk bereket için de daha iyi bir hayat yaşayacaksınız? Belli olmaz hocam bunlar. Öbür dünya sınırsız bu dünya 3 günlük dünya. İsyan etmeyin hiçbir zaman asla bu yüzden isyan etmeyin. Allah öbür dünya da size çok güzel bir yer hazırlar.
 
İnsanlar olarak engelli insanları, engelsiz göstereceğiz diye engellileştiriyoruz ve farklılaştırıyoruz. Çok fazla reklam ve karaltı yapma, nasıl normal bir vatandaş köşeli merdiven çıkıyorsa yanına da eğimli merdiven koy bitsin mesela. Bir akıllanamadık.
 

Geri
Yukarı