Dolar artacak mı?

Burda herkes sanki bir kumarmış gibi yazmış olayı. Yok geleceği bilemem falan. Bil demiyor ki adam, tavsiye bekliyor. Bu boz ya da al demek değil ama Amerikan Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek yüksek ihtimal. Ben olsam bozmam ama sana bir şey diyemem.
 
100 yıl önce dolar 1 liraymış. Şimdi 6 tane sıfır atılmış haliyle 15 liraya yaklaştı. Doları durdurmanın yolu yok. Hep arttı ve artmaya devam eder. Burada bilinmeyen konu ne kadar yavaş veya hızlı artmasıdır.
 
TL değer kazanmadığı sürece bozdurmak mantıklı olmaz (eğer lazım değilse). Dolar artmıyor, TL değer kaybediyor. Bunu böyle belirtelim ki millet daha bilinçli olsun. Sonra biz dolarla mı maaş alıyoruz diyen gerizekalılar ortaya çıkıyor.

Şimdilik doların düşmesine bir sebep yok. Üretim olmayan ülkede para değer kaybetmeye mahkumdur. Şimdi olmasa bile bu gidişle ileride TL çok daha içler acısı bir hal alacak. İthal bağımlısıyız. Üretim yok. Eğitim yok. Adalet ve şeffaflık yok. Halkta bilinç yok. Vizyon yok. Yabancı yatırımcıların bize güvenip sıcak para girişi sağlayacak güveni yok. Geri kafalı zihniyet daha ne kadar zarar verebilir diye sonumuzu bekliyoruz.

Yani kısaca doların artması için sebep çok, düşmesi için hiçbir sebep yok. Düşüşe geçmediği sürece paranızı bozdurmayın. O düşüşte geçici olacaktır. Her zamanki gibi kura ani baskı yaparlar. Kısa vade için düşer, uzun vade için daha beter olur. Durum bu. Sadece tahmin yürütebiliriz. Gerisi size kalmış. Şimdilik dokunmayın bence.
 
Hocam sorunun cevabını sadece bir kişi bilebilir. İhtiyacın olan bir para değilse hiç bozdurma. Ben olsam bozdurmazdım yani. Dolar düşerse zaten hayat standartların yükseleceğinden biraz amorti edersin ancak yükselirse bir nebze rahatlık sağlar.
 
Ya arkadaşlar bana kesin olarak deyin demiyorum Amerika'da doların yükselmesini etkileyecek bir şey olacakmış onu diyorlardı.

Burada herkes sanki bir kumarmış gibi yazmış olayı. Yok geleceği bilemem falan. Bil demiyor ki adam, tavsiye bekliyor. Bu boz ya da al demek değil ama Amerikan merkez bankası faiz arttırımına gidecek yüksek ihtimal. Ben olsam bozmam ama sana bir şey diyemem.

Bende bu haberi diyordum öyle konu açıldı konuyu bulamadım doların artması kaçınılmaz olacaktı dediler.
 
Doların 3 ila 5 yıl arası düşeceğini pek sanmam. Ekonomi çökmüş durumda ayağa kalkmasıda uzun sürecektir. Sana tavsiyem elinde tutmandır.
 
Son 10 yılda ekonomi alanında bizim tarafta o kadar büyük hatalar yapıldı ki bu saatten sonra FED trilyonlarca dolar bassa bizde doların düşeceğini pek sanmıyorum. Hele hükümet değişirse vay halimize. Tüm ihale yeni hükümete yıkılır.
 
100 yıl önce dolar 1 liraymış. Şimdi 6 tane sıfır atılmış haliyle 15 liraya yaklaştı. Doları durdurmanın yolu yok. Hep arttı ve artmaya devam eder. Burada bilinmeyen konu ne kadar yavaş veya hızlı artmasıdır.
Böyle bakmamak lazım duruma, 10 dolara aylık falan çalışılıyordu o zamanlarda.
 

Geri
Yukarı