Amazon TR mağdur etti

EREN SATAR

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2021
Mesajlar
9.356
Makaleler
5
Çözümler
22
Yer
Manisa
İyi günler bu internet siteleri ile yaşadığım sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. En çok güvendiğim Amazon bile rezil etti.
Şimdi dün akşam 20.19 da 89.41 TL'lik alışveriş yaptım 10 dakika sonra vazgeçtim ve iptal ettim 20.40'ta direkt param yattı bu zamana kadar sorun yok. Her neyse ben oturuyorum başka bir Amazon hesabından alacağım ürünleri araştırıyorum derken 22.05'te benden habersiz Prime ücreti tahsil edilmiş ücret tahsil edilen kartın kayıtlı olduğu yalnızca 2 hesap var ilkinde 30 günlük ücretsiz deneme vardı diğerin de zaten bir şey yok. Şimdi tam da Amazon'dan işlem yaparken ücret kesmesi tesadüf değil büyük ihtimalle ücretsiz olması gerekirken yanlışlıkla çekti sistemsel bir hata olabilir diye düşündüm neyse kalsın yarın bakarım dedim. Amazon ile iletişime geçiyorum bütün kullandığım hesapları veriyorum kendileri de hiçbirinde Prime olmadığını bana söylüyorlar dedikleri şey ise kartı arkadaşınıza vermiş olabilirsiniz. İşlem saatini yani karttan çekilen Prime ücretini saat dakika saniyesine kadar veriyorum bakın hangi hesap için çekildi diye mümkün değil diyor dekont göndereyim diyorum yine güvenlik anlamından işimize yaramaz deniyor bankaya ters ibraz talebinde bulunun biz bir şey yapamayız deniyor bu işlem için kartı iptal ettireceğim ortalama da 2 ay bekleyeceğim demek ben çektikleri 7-8 TL de değilim bana hangi hesap için çekildiğini söylesinler en azından parasını verdiğim şeyi kullanayım diyorum o da olmuyor bu da demek ki Amazon artık benden her ay Prime ücreti kesecek ve hangi hesapta olduğunu bilmeyeceğim param çöp olacak demek Amazon bile böyle rezillik yaşatıyorsa yapacak bir şey kalmamış...
 
Hocam bilmediğiniz bir hesap olabilir. Ya da yüksek ihtimalle kart bilgileriniz çalındı.

Hocam ben hesaplarım konusunda dikkatli olurum hepsini not alırım bilmediğim hiçbir hesabım yok hadi diyelim ki var ben bu kullandığım kartı daha yeni aldım bu kartın kayıtlı olduğu yalnızca 2 hesap var. Kart bilgilerim çalınsa sizce adam gidip tam da benim işlem yaptığım gün Prime mi alacak sorun direkt Amazon'da zaten bu sorunu benim dışında yaşayan kişiler de var.
 
Hocam kartınız ekliyse her ay otomatik çekiyor. İzinsiz çekme diye bir şey yok iptal etmeleri gerekir.
Evet kartımın kayıt olduğu sadece 2 hesap var birinde deneme açtım diğerinde bir şey yok zaten denemeyi de daha dün açmıştım büyük ihtimalle deneme yerine benden para çektiler uğraş dur şimdi.
 
Amazon prime kafasına göre çekim yapıyor bende de. Prime üyeliği yaptığımı hatırlamıyorum, hatta iptal ettim ama bayağıdır prime üyesiyim.😃 Küçük bir meblağ olduğu İçin fark edilmiyor ve sık sık alışveriş yaptığım İçin dert etmiyorum ama olmaması gereken bir şey.
 
Deneme sürümünü almak için kartımı kaydetmiştim, sonra alır almaz
kartımı silip gelecek ay para çekmesin diye iptal işlemini başlaşmıştım. Bunu yapınca hesabım birkaç saatliğine banlandı, daha sonra ban açıldığında gördüm ki prime için para çekilmiş, deneme sürümü iptal olmuştu. Yani Amazon beni bot hesap olarak düşündü.
Böyle bir şey yaptınız mı?
 
Benim için her para büyük paradır. Amazon Prime ile alakalı çok şikayet var. Geçmişler olsun.
Teşekkürler evet haddi hesabı yok.
Deneme sürümünü almak için kartımı kaydetmiştim, sonra alır almaz
kartımı silip gelecek ay para çekmesin diye iptal işlemini başlaşmıştım. Bunu yapınca hesabım birkaç saatliğine banlandı, daha sonra ban açıldığında gördüm ki prime için para çekilmiş, deneme sürümü iptal olmuştu. Yani Amazon beni bot hesap olarak düşündü.
Böyle bir şey yaptınız mı?
Yok hocam böyle bir işlem yapmadım hesapta hala deneme sürümü olarak gözükmekte ama benden para çekmiş kime göre neye göre çekmiş belli değil bunlar yüzünden kartımı iptal ettirmek zorunda kalıyorum. Zaten Amazonda istediğiniz kadar hesap açmak serbest ben bunu daha ilk başta Amazon ile iletişime geçip sormuştum.
 

Geri
Yukarı