Ailem bilgisayarımı sattı

Bu konuyu babanın telefonuna at. O okurken sen yanında olma. Tek başına okur belki birkaç şey anlar.

Zamanında çok konuştum ve teknoloji hocam da konuştu. Babamın teknoloji hocasına dediği şey: "Hocam bunlar boş işler hiçbir yararı yok benim oğlum doktor olacak."

Peki ya sonra yeni bilgisayar alacaklar mı?

Anca babamın her istediğini yapacağım yani boş iş dediği Arduino'lardan falan kurtulacağım öyle.
 
Çok güzel olurda vermezki babam bir de Python'u duydum ama teknoloji hocam önermemişti bende o nedenle ona bakmadım şu an istesem de pek faaliyette bulunamam bilgisayar yok gelince artık inşallahta babam göndermez büyük ihtimal.

Hocam Python şu anda en çok kullanılan proglamlama dillerinden biri ama biraz ağır gelebilir eğer uygulama oyun vb şeyler yapacaksan phytona bak ama proje geliştireceksen Arduino daha iyi eğer yarışmalara katılacaksan her sene TEKNOFEST düzenleniyor ben ilk sene hariç neredeyse her sene katıldım TEKNOFEST'e ve çok az bir puanla kazanamadım eğer yeni konu ačarsan TEKNOFEST ile ilgili nasıl rapor yazacağını nasıl hazırlanacağını vs detaylı yazarım.
 
Hocam 2 yıl olmuş ama LGS taktiği verir misiniz siz nasıl kazandınız fen lisesine gitmek istiyorum.

Tabii vereyim. Öncelikle sayısalda yapılan en büyük hata şudur herkes Matematiği hızlı çözmeye çalışıp süre kazanır ama bu sefer de matematik netleri düşer zaten matematik en zor ders bir de hızlı çözmeye çalışırsan sınav anındaki stresle beraber iyice batırırsın bu yüzden Fen dersinde hızlanmaya çalış ben Feni 20 dk da tamamen bitirip ardından rahatça matematiği çözdüm fende hızlanmak için her gün fen bilimlerinden bir 100 soru çözdüm ama süre ile. Her soruya bir dakika ayır başaramadın mı üzülme her gün dediğimi yaparsan sınava kadar halledersin unutma bunu yaparken asıl amacımız hızlanmak feni hızlı bitirdikten sonra emin ol matematik çözülür. Türkçe konusunda şunu söyleyeyim Türkçede MEB ilginç sorular sorabiliyor hem yeni nesil hem de eski nesil sorular karşına gelebilir hazırlıklı ol sınav anında sadece sınava odaklan sınav sonrasını düşünme tabii ki stres olacak ama sınav anında sınav sonrasını o anlık düşünme. Son olarak emin ol LGS o kadar önemli değil Fen lisesine gelince seni direk tıp fakültesine yollamıyorlar sadece hedefine ulaşman biraz daha kolaylaşıyor. Fen lisesinin en iyi yanı arkadaş ortamı etrafında daha saygılı, ahlaklı insanlar oluyor boş beleş serserilerden uzak bir ortam oluyor umarım işine yarar başka sorun olursa cevaplarım.
 
Anca babamın her istediğini yapcam yani boş iş dediği arduniolardan felan kurtulcam öyle
Hocam bence arduinoyu bırakıp python yapın, tabi siz bilirsiniz fakat babanız python'da programlama yaptığınızı farkedemez. Bu arada doktor falan olmak istemiyorsanız babanıza kesinlikle karşı çıkın.
 
Zamanında çok konuştum ve teknoloji hocamda konuştu babamın teknoloji hocasına dediği şey''Hocam bunlar boş işler hiçbir yararı yok benim oğlum doktor olacak''

Anca babamın her istediğini yapcam yani boş iş dediği arduniolardan felan kurtulcam öyle

İçim karardı yazdıklarını okudukça. Ailen seni baskılamaya devam eder bir de üstüne ilerde sınavı kazanamayıp doktor olamazsan, o zamana kadar kendini başka alanlarda geliştirmediğin için açıkta kalırsın. Eğer olur da başarılı olup doktor olursan kendi çocuğuna nasıl davranılmaması gerektiğini öğrenmiş olursun en azından.
Troll konu kokusu geliyor ağır.

Neden bu sonuca vardınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı