Casper C300 cihaza ekran kartı takmak

Asayiş Berkemal

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2020
Mesajlar
354
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim eski laptopum Casper C300 içinde ekran kartı yok. CS:GO en düşük 768P de 10FPS alıyordu. Yok diye tahmin ediyorum. Günlük kullanım için iyi bir bilgisayar. Ben bana PUBG Mobile CS:GO Zula gibi çok zorlamayacak oyunlar oynayacağım ona ekran kartı nasıl takabilirim? İçine takabilir miyim yoksa sadece harici olarak mı takabiliyoruz? Cevaplarsanız iyi olur. Takabiliyorsak hangi ekran kartını önerirsiniz ve hangi ekran kartları uyumlu olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı bağlamanız için iki seçenek var:
1- MXM slotu aracılığıyla upgrade:
Bu slotlar ekran kartınızı değiştirmeye olanak sağlar ancak alacağınız ekran kartının boyutları elinizde olan ekran kartıyla aynı olmalı ve aynı MXM slot jenerasyon grafik kartları takılmalıdır. Sorun olan nokta ise sizin bilgisayarınızın onboard olması yüzünden MXM slotunun bulunmama ihtimali yüksek. Ayrıca MXM slotu olsa bile ekran kartını tedarik etmek kolay bir iş değildir çünkü bu kartları sadece 2. el ilan veren sitelerden veya Aliexpress gibi yurt dışı firmalarında bulunuyor. Ayrıca biosunuzda whitelist varsa muhtemelen uyumsuzluk ortaya çıkar.
(Kaynak: MXM Graphics Card Types, Models & MXM GPU List (graphicscardhub.com))
2- EGPU yöntemi ile upgrade:
Bu yöntem daha pratik görünebilir ancak artıları kadar eksileride vardır. Bu sorunlar sırayla:
A)İnternet kartının sökülüp yerine ekran kartının görüntü girişini takmanız ve bundan dolayı ekstra Wi-Fi adaptörü almanızın gerekmesi,
B)Ekstra PSU masrafı,
C)Ekran kartından tam verim alamamak;
Olarak sıralayabiliriz. Ayrıca yapsanız bile MXM slotunda olduğu gibi whitelist sorunuyla karşılaşabilirsiniz ve bilgisayarınızı taşımak sorun çıkartabilir.

Ayrıca sisteminizin özelliklerini yazabilir misiniz? Ona göre daha pratik çözümler sunabiliriz. Yanlış bilgi verdiysem özür dilerim şimdiden.
 
İşlemci : DualCore Intel(R) Celeron(R) N3060 / Ram : 4GB Crucial 1600MHz / Ekran kartı : Intel(R) HD Graphics / PSU : adp-40kd bb 40W / Depolama : 465,75 GB .
Hocam sisteminizin donanımı zaten iyi değil, ayrıca forumda 4. nesil sonrası işlemcilerde whitelist sorunu olduğunu duydum. Ve bununda tek çözümü modlu BIOS kullanmak ancak böyle bir sistemde modlu BIOS kullanmak için uğraşmak yerine laptopu satıp üstüne ekleyip daha iyi bir bilgisayar alabilirsiniz. Zaten e-GPU olsa bile işlemcinin zayıf kalacağından sağlam bir darboğaza maruz kalmanız muhtemel.
 
Casper C300'ün özelliklerini istemişsiniz o yüzden yazmıştım.
Zaten lazım olanda buydu işlemciyi bilmem lazımdı belki bir umut sistem 4. nesil öncesiyse bir şansın vardır diyecektim.
4. nesil sonrası olduğu nerden anlaşılıyor peki?
İşlemcinin üretim yılına ve mimarisine bakarak tabiki. 2016'da çıktığını düşünürsek işlemcin 6/7. Nesil işlemciler çıktığı vakit üretilmiş. Whitelist olması muhtemel yani. Tavsiyem o sistemi satıp düzgün bir bilgisayara geçmeniz.
 
İmkansız, işlemcin İntel'in resmi sitesinde 2016'nın ilk çeyreğinde çıkmış olarak gözüküyor.
Aratınca Nisan 2015 yazıyor:

Screenshot_24.png

4. nesil sonrası işlemcilerde whitelist sorunu olduğunu duydum.
O zaman 4. nesil öncesi işlemciler daha mı iyi demek bu?
4. nesil öncesiyse bir şansın vardır diyecektim.
Ama 4. nesil öncesi daha eski yıllarda çıktığı için nasıl sonrasından daha iyi oluyor ki?
 
Aratınca nisan 2015 yazıyor:

Ark. Intel'de (resmi site) baktığımda göre işlemci 2016'da çıkmış, buyurun ekran görüntüsü:
Screenshot_20220513-073645_Brave.png

O zaman 4. nesil öncesi işlemciler daha mı iyi demek bu? Ama 4. nesil öncesi daha eski yıllarda çıktığı için nasıl sonrasından daha iyi oluyor ki?
4. Nesil tabiki diğer nesil işlemcilerden daha iyi değil sadece dediğim şey 4. nesil ve öncesindeki işlemcileri kullanan bilgisayarlarda whitelist BIOS bulunma ihtimali daha azdı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı