SSD için IRST

mozkan007

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2013
Mesajlar
45
Merhaba benim Intel core i7 Ivy Bridge işlemcili laptopum var. Bilgisayarın içindeki HDD'yi çıkarıp yerine SSD taktım. Yani sistemde raid durumu falan yok. Intel Rapid Storage Teknolojisini araştırdım ve raid sistemler için olduğunu gördüm. Acaba ben de bu IRST sürücüsünü PC'ye yüklesem raid olmamasına rağmen SSD de bir performans artışı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim intel core i7 ivy bridge işlemcili laptopum var.Bilgisayarın içindeki hdd i çıkarıp yerine ssd taktım.Yani sistemde raid durumu falan yok.İntel Rapid Storage Teknolojisini araştırdım ve raid sistemler için olduğunu gördüm.Acaba ben de bu İRST sürücüsünü pcye yüklesem raid olmamasına rağmen ssd de bir performans artışı olur mu?

Aslında bu konu bir hayli detaylı ama temel olarak: kullandığınız sistemdeki SSD'nin performansının artırılması konusunda bir işinize yaramaz.
 
Daha testlerini yapmıştım. Sadece RAID kurulumu ve Smart Response'da işe yarıyor. Gerisi; Inte'lin mükemmel pazarlama stratejisinden başka bir şey değil. SATA III arayüzünün ulaşacağı maksimum (550-560MB/sn okuma SSD sınıfında) okuma hızı 561.8 MB/s. Geri kalan MB'ları iletişim protokolü harcıyor.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı