Windows PC kullanırken IPad'e geçersem kendimi kısıtlamış olur muyum?

TR_mahmutpek

Megapat
Katılım
7 Eylül 2015
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sizden benim için çok önemli bir konuda tavsiye istiyorum. Şu an Windows PC kullanıyorum ama taşınabilir bir sisteme geçmem gerekli, önümde iki seçenek var; Windows laptop veya iPad (MacBook'lar çok pahalı, Android tablet ise yetersiz). Sorum ise, Windows PC kullanırken IPad'e geçersem kendimi kısıtlamış olur muyum?

Bilgisayarda neler yapıyorum →
  • (En önemlisi) tarayıcıda çok fazla sayıda sekme açıp onları yönetmek. Tarayıcıda fazlasıyla araştırma yapıp okuyorum ve aynı anda 30-40 tanesini yönetmem gerekli. Bazen 30 saniye içinde 10 adet sekme açabiliyorum. Bu sekmeleri onetab (better-One Tab) eklentisi ile depoluyorum. Özellikle sağ tık→ sağdaki sekmeleri depola özelliği çok kullanışlı, sekmeleri tarayıcıda hareket ettirebilmem de çok yardımcı oluyor. Sonra bunları export edip notiondaki sayfalarıma kopyala-yapıştır yapıyorum.
  • (Önemli) WhatsApp Web her zaman açık ve sabitlenmiş sekmede duruyor. Bilgisayardayken WhatsApp'ı kullanmak için telefona bakmak istemiyorum, masaüstü tarayıcılar bu işi gayet iyi yapıyor. iPad kullanırsam sekme sürekli açık olup mesaj geldiğinde bildirim alabilecek miyim? (Safari sekmeleri çok sık uyutuyorsa bu benim için sıkıntı olabilir mi?)
  • Tarayıcı eklentileri... Gece modu (Dark Reader), etkili bir reklam engelleyici (uBlock Origin, YouTube'da çok etkili), video hızı kontrolü (video Speed controller) (klavyede tek tuşla video hızını kontrol edebilmek büyük kolaylık)
  • Birden fazla notion sayfasını yönetmek, birbirleri arasında veri aktarımı sağlamak. Bu da iyi bir organizasyon-multitasking gerektiriyor. (bunu notionun iPad uygulamasında yapamıyorum zannedersem?)
  • Ayrıca notionu tarayıcıda etkili ve hızlı bir şekilde kullanabilmem lazım çünkü toplu halde notiondan sekme açmam gerekiyor (notion uygulaması IPad'de güzeldir ama depolamış olduğum sekmeleri seri bir şekilde açamayacaksam bu benim için kırmızı bayrak oluyor)
  • Reddit'in masaüstü versiyonunu tarayıcıda kullanabilmek, aynı şekilde bunda da toplu halde Reddit sekmeleri açmam gerekiyor.
  • YouTube'u tarayıcıda kullanabilmek (video Speed controller)
Genel olarak yaptığım işler bunlar. Yaptığım birçok şeyi iPad uygulamaları yerine tarayıcıda belirttim ama eğer aynı şeyleri etkili bir şekilde uygulamalarda da yapabileceksem, neden olmasın? Ayrıca bu işlemleri IPad'de daha farklı ama etkili bir şekilde yapabilmenin yolu varsa onları da memnuniyetle denemek isterim.

Bunların haricinde bütün tavsiyelere açığım.
 
Kısıtlamış olursun.

iPad Air 4 kullanıyorum 1 yıldır. Bildiğim soruların cevabını vereyim.

Tarayıcı konusunda birden fazla sekme kullanmaya genelde ihtiyaç duymuyorum ancak kullanıcak olursam çok da verimli olacağını düşünmüyorum.

WP Web'i dosya aktarımı ve telefona uzak olduğum bazı zamanlar hariç neredeyse hiç kullanmıyorum ancak sanmıyorum arkaplanda sürekli açık kalacağını.

Karanlık mod olsun reklam engelleyici olsun eklentiler iPadOS 15 ile geldi. Video speed controllerı bilmiyorum. Ayrıca olanlar da iş görüyorlar ancak windowstakiler kadar sağlam mıdır bilmiyorum.

Notion iPadde ne app olarak ne web sayfası olarak çok bir işe yaramaz bence. Blokları yanyana koyamıyorsun en basitinden iki versiyonda da.

Reddit'in masaüstü sürümü gayet güzel çalışır. Mobil bir cihazdaki en iyi tarayıcıya sahip olduğunu düşünüyorum iPadlerin.

Youtube da tarayıcıda tabiki çalışır ancak uygulamasına alıştıktan sonra tarayıcı versiyonu çok da çekici gelmiyor. Uygulaması iPadde kullanmak için çok daha rahat.


Kısacası iPad, mobil cihazlar arasından bilgisayar deneyime en yakın deneyimi sunan olsa da direkt olarak yoğun bir windows kullanımından iPade geçmek zorlar seni çünkü her ne kadar güzel olsa da sonuçta hâlâ bir tablet.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı