Forumun eskisi gibi olmaması

Yaşa değil, olgunluğa bakmak lazım. 16 yaşımdayım, ama olgun bir birey olduğumu düşünüyorum.

Burada 13-14 yaşlarda olup da 20'liklere taş çıkaracaklar var, aynı şekilde 20'lik olup da 30-40'lıklara taş çıkaracaklar da var; olay akıl yaşı ve olgunlukta bitiyor.

Burada yaşa takılmamak gerektiğini düşünüyorum, kullanıcıyı kendi bacağından asmak en doğrusu. Bilgisiz olup da yazması onun yaşı değil cahilliği kaynaklıdır, 14 yaşında da cahil var; 25 yaşında da cahil var.
Ne yazık ki o iş öyle olmuyor. İnsanların verim dönemi vardır ve gelişim dönemi vardır her konuda. Bu tarz konuları anlamak için ya hep ya hiç mantığı güdersen anlayabilirsin, türev kullanırsan ideal yaşı bulursun diyebilirim ki istatistiksel ortalama ile aşağı yukarı aynı sonucu verir.

14 yaşında bilgisayar konusunu hatmetmiş birisi 35 yaşında sıradan bir "bilgisayarcı" kadar bile olmaz çoğu zaman ki bu çoğunluğun istisnasıyım ben triplerine girebilmek için özel başarılar sunman gerekir. Nasıl 10 yaşında integral biliyor diye haberlere çıkarken 20 yaşında bilmezse cahil deniyorsa bu da istisnalar gerektirir.

Bilgi çağında yaş önemli bir faktör, en cahilimiz bile Mona Lisa'yı biliyoruz çünkü bilgi çağı yüklüyor ve kendimiz araştırmıyoruz. Bunun gibi faktörlerin fark yaratmadığı zamanlar genelde 18-20 yaşında başlar, 18 yaşındaki biri 30 yaşındaki birini bazı konularda geçebilir çünkü dönem ve görülenler değişir. Alışkanlıklar ve refleksler farklı gelişmiştir. 25 yaşındaki biri 45 yaşındaki birinin patronu olabilir ama 15 yaşındaki biri 25 yaşındaki birinin olamaz.
 
Doğru ne yazık ki, benim ilgilendiğim kategoriler o cahil topluluğun sevdiği kategorilerden. Hissediyorum yani bu durumu, maalesef.

Ben de kendimce bilgiliyim, ama öğrenmeye de açım. Şu an kalkıp biri bana örnek veriyorum anakartlar hakkında bir şey öğretse ve gerçekten mantıklı ve doğru olsa, eyvallah derim. Bunu yapmaktan aciz bazı insanlar, göz ardı edip geçiyorum.
En azından önceden belli bir toxic kitle, belli bir eğlenen kitle vardı. Yani herkes kitlelere ayrılmıştı. Toxic'ler düzgün toxicdi, en azından toxic olduğunu bilerek davranıyorlardı ve sürekli toxic konu açtıkları için bizi de eğlendiriyorlardı. Şimdi ise herşey karıştı bence.
 
Forum her şeye rağmen bir şekilde ayaktaydı ve belli bir kalitenin üstündeydi. Bunu sağlayan şey de onay sistemiydi. Kalkması iyi olmadı.
Şu an da onay sistemi aktif.
 
Tabii ki yapılabilir ve sanırım forumdaki "yazım denetimi" bölümündeki özellikleri de Recep hocamla beraber hazırlamışlardı.

Discord için onu yapmışlardırda bir tık ağırıma gitti hani forumda güzel mesaj döndürdüğüm kişilerle arkadaş olmak için DC atmıştım ve 1 gün ban maalesef haklılar bir tık fakat özel mesaj sistemi eklense her şey çözülür bence.
 
Zorunlu değil, isteğe bağlı olacak ve olası bir durumda Technopat sorumluluk kabul etmeyecek. Ya zaten sadece isim-soy isim ve doğum tarihi vereceksiniz. Bunları alsalar ne olur almasalar ne olur. Cümle alem zaten benim İsim-Soy isim ve doğum tarihimi biliyor :D Technopat sorumluluk kabul etse bile bu bilgilerle bir şey yapamazlar.
Veri tabanında tutmak ve çalınması ile ilgili yasal prosedürler var. Hiç kimse umursamasa da bir avukat gelip başına bela olabilir.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı