En iyi 1V1 karakteri hangisidir?

Eski Aatrox AS kasan bir düellocuydu evet. Rework oynanışını baya değiştirdi ondan dolayı millet çok sinirlenmişti zaten.
Aatrox çok mobil olmayan karakterlere karşı iyidir. Oynanışlara göre Darius ve Mordeye karşı alabilir. Ama İrelia ve Jax gibi çok mobil olan karakterler direk dibine girince Q sunu rahat rahat atamadığı için baya zorlanıyor. Birde savunması can çalmayla olduğu için ignite varsa karşıda çok yapabileceği bir şey kalmıyor. Genel olarak Fiora, Jax, İrelia zor yani.

Rhaas da drain tank. Ama Rhaast'ın bu kadar güçlü olmasının sebebi karakterin gimmick'i. Çünkü Kayn direk Rhaast olamıyor. Dönüşmesi lazım ve duruma göre dönüşmesi gecikebiliyor. Rhaast olmadan önce de Kayn olarak oynaması gerekiyor ki bu aşamada çok güçsüz. Aynı zamanda Rhaast'ın ultisi dışında sadece iki tane çatışma yeteneği var buda bir dezavantaj. Yine Aatrox gibi can çalmaya dayalı olduğu için İgnite ile counterlanabiliyor aynı zamanda. Aatrox ile benzer zaten bir oynanışı var ama dönüşme konsepti ve dönüşme sonucunda elde ettiği güç onu Aatrox'tan ayırıyor.
Bilgilendirici yorumların için teşekkür ederim hocam.
Kayn ile Aatrox'un temel farkı birisi oyun ne kadar uzarsa uzasın düşmese de diğeri düşebiliyor. Bunun da sebebi Aatrox'un tamamen can çalmaya dayalı tanklık sağlaması. Bunun da çözümü ağır yara. Ağır yara aldığında Aatrox canını dolduramadığı için fightlarda uzun süre önde duramadığı için engagei boşa gidiyor. Eskisi tam bir engager idi. Ultisi Koruyucu Melek'ti, bir de üstüne sen de Koruyucu Melek alıyordun ve sonsuz savaş içerisinde kalma gücü elde ediyordun. Kayn ise hem daha mobil, hem skilleri daha büyük alanı kapsıyor, hem de çatışma sırasında agroyu kendinden kaldırabiliyor R'si sayesinde. Canın mı azaldı? Gir birisinin içine ve 2 saniye kal. Çıktığında da en kötü yarım canla devam edip bir de Kaniçen çevir tamamdır. Ayrıca Kayn, skillerinden ötürü tanklara da çok vuran bir karakterdir. Kara Balta da aldığında hem cana göre hem zırha göre hasarı artıyor. Aatrox'un hasarı ise sadece itemlerden geliyor. Hele Aatrox oynarken karşınızda çok CC atan bir takım compu varsa Alt + F4 koymaktan başka çareniz yok.
Hocam tam aklımdaki şeyleri yazmışsın.Gerçekten aatroxun,rhaast gibi kendini koruyabilecek bir yeteneği yok.Hayatta kalabilmesi için sürekli hasar vurup sürekli can yenilemesi gerekiyor.Rakip menzilini koruduğu müddetçe veya tutuşturla rahat outplay edebiliyor aatroxu.Ben açıkçası aatroxun rhaast gibi bir karakter olmasını beklerdim ikiside darkin sonuçta.Benim gözümde riotun yaptığı en kötü rework aatrox reworkü.
 
Kalkanyay'ı olan bir ADC'yi bile kesemezsin Kha'Zix ile. Elon ne hocam Kömür falan mı?

Ayrıca mesajına beğenmedim attım diye senin de karşı saldırıya geçermiş gibi beğenmedim atmana gerek yoktu. Yaptığım yoruma katılsan bile sırf ben beğenmedim attım diye beğenmedim attın :)
O nasıl olacak kanka?

Belki Draven, Tristana, Vayne olabilir. Sebeplerini de açıklayayım.

Draven çok yüksek hasara sahip. Halk arasında hayvan gibi hasarı var. Yetenek setinde savurma ve hareket hızı yeteneği var. Anca o şekilde, o kısacık savurma süresinde 2 Q'ya ölür.

Tristana ultisiyle Kha'yı geri ittirir, W'su ile kite için uzaklaşabilir.

Vayne R+Q ile görünmez olup Kha görünmezliğini, kendi görünmezliği ile dogelayabilir, o da şöyle olur, mesela Kha görünmez bir şekilde Vayne'e giderken Vayne de görünmez bir şekilde onun tam tersine yürüyebilir, böylece otomatik olarak mesafesi açılır. Fakat tarayıcı diye bir lanet var, belli ediyor nerede olduğunu.

Birde bunları fightta düşünmek çok zor.

Kısaca: Önde olan Kha'yı hiç bir ADC durduramaz. Birazcık CC ile durdurulabilir. Mesela Lulu W'su onu böceğe çevirir çevirmez üstüne 4 kişi çullanırsa o zaman ölür.

Konu için 1v1'de Nocturne, Mordekaiser. Şu 3'ü favorilerim. En iyisi de Morde bence.
 
O nasıl olacak kanka?

Kısaca: Önde olan Kha'yı hiçbir ADC durduramaz.
Eşit şartlardan bahsediyoruz. Ayrıca Xayah, Ezreal, Zeri, Varus ve Ashe ile de Kha'yı kesebilirsin. Eski suikastçı metası kalmadı maalesef.

Kha'Zix'in rahat kesebileceği ADC'ler;
  • Jinx
  • Twitch
  • Kog'Maw
  • Sivir
  • Kalista
  • Jhin
Ötesi yok.
 

Geri
Yukarı