Çözüldü El Capitan 10.11.1 - HD4400 Grafik Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fatih Kocaevli

Kilopat
Katılım
21 Ekim 2015
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, OS X konusunda henüz çok yeniyim sadece bir kaç gündür bu konulara uğraşıyorum.
Lenovo Z50-70 Intel I5-4210U işlemcili diz üstü bilgisayarıma en son güncellemesi verilen El Capitan 10.11.1 RAW imaj yüklemesini sıkıntısız yaptım.

Fakat bir türlü HD4400 dahili ekran kartını 7MB çalışma sorununu çözemedim.
Buradan ve çeşitli yabancı kaynaklardan bir sürü farklı anlatım buldum ama şimdiye kadar hiçbirisinde başarılı bir sonuç alamadım.

Yabancı bir kaynakta gördüğüm 10.11.+ versiyonlar için yapılmış anlatıma göre, FakePCIID.kext ve FakePCIID_HD4600_HD4400.kext dosyalarını Kext Wizard ile yükledim ve daha sonra Rebuild Cache yaptım.
Ardından yine yabancı bir kaynaktan bulduğum Config dosyasını mevcut Config dosyamla değiştirdim.

Cihazı kapatıp açtım, açılışta eskiden komut satırları görünürken şimdi Apple logosu çıkıyor ve altında bir Progress Bar dolup sistem sorunsuz bir şekilde açılıyor. Fakat yinede HD4400 halen 7Mb olarak çalışıyor.

Daha farklı kaynaklarda araştırma yaptım, HD4400 için %100 performans ile çalıştırma yöntemleri buldum ama o anlatımlarda verilen dosyalar genelde Yosemite sürümü için olduğundan o anlatım ve dosyalarla da bir başarı elde edemedim.

Birden fazla dosya ve yöntem denediğim için üşenmeyip her seferinde sistemi formatlayıp yeniden kuruyorum bu aşamada bir sıkıntı olmasın istiyorum.

Yinede halen bir çözüm bulabilmiş değilim, bazı kaynaklardan bulabildiğim kadarıyla HD4400 Mobile ID'si 8086:0416 şeklindeymiş, yinede bazı kaynaklarda device-id=0x0412. IntelGFX=0x04128086 şeklinde bilgi bulabildim ve iyice kafam karıştı.

Cihazımda ayrıca Ethernet'ide çalıştıramadım, RealtekRTL8111.kext dosyasını yükledim ama işe yaramadı. Bunun yerine Asus USB-N10 Nano kullanıp 3in1_Wlan_11n_USB_MacOS10.8_Driver_83.26.06_UI_2.0.1 sürücüsünü yükleyip internet problemini aşabildim.

Ses kartı içinde AppleHDA.kext buldum ve denedim ama hiçbir şekilde işe yaramadı bunun yerine VoodooHDA-v2.8.8.pkg yüklemesi yaparak iyi kötü ses almayı da başardım.

Cihazın harici grafik birimi olan GTX 820M için WebDriver-346.03.03f01.pkg yüklemesi yaptım Config üzerinde nv driver aktif etsemde sonuç alamadım, bu konuda çalışması gibi bir beklentim eblette yoktu sadece denemek istedim ve sonuç olarak sadece sürücü sıkıntısız yüklenmiş oldu.

Sonuç olarak HD4400 şuan için en büyük sıkıntım, elimdeki cihazın tam teknik bilgileri şu şekilde.

  • İşlemci: i5-4210U
  • Bellek: 8GB PC3-12800 DDR3L SDRAM 1600 MHz
  • Dahili Grafik: Intel(R) HD Graphics 4400
  • Harici Grafik: GeForce 820M/PCIe/SSE2
  • Disk: Samsung SSD 840 EVO 120GB
  • Kablosuz: Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
  • Kamera: Lenovo EasyCamera (720p)
  • Bluetooth® 4.0

Öneride bulunabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Maalesef bu yöntem işe yaramıyor, bunu dün denemiştim.

Yinede HD4400 sorununu şu şekilde çözebildim.

Gerekli Dosyalar:
1-
AppleIntelHD5000Graphics.kext
2-AppleIntelFramebufferAzul.kext
3-AppleGraphicsPowerManagement.kext

Gerekli Uygulamalar:
1-
Hex Friend
2-PlistEdit Pro
3-Kext Wizard
4-Clover Configurator

İşlemler:
1-"
AppleIntelHD5000Graphics.kext" dosyasına sağ tıklayıp "Paket İçeriğini Göster" seçeneği ile "contents/info.plist" dosyasını "PlistEdit Pro" uygulaması ile açıp "IOKitPersonalities/Gen7/IOPCIPrimaryMatch" içerisindeki "0x04128086" verisini "0x0a168086" olarak değiştirdim.

2-"AppleIntelFramebufferAzul. kext" dosyasına sağ tıklayıp "Paket İçeriğini Göster" seçeneği ile "contents/info.plist" dosyasını "PlistEdit Pro" uygulaması ile açıp "IOKitPersonalities/AppleIntelFramebufferController/IOPCIPrimaryMatch" içerisindeki "0x04128086" verisini "0x0a168086" olarak değiştirdim.

3-"AppleIntelHD5000Graphics.kext" dosyasına sağ tıklayıp "Paket İçeriğini Göster" seçeneği ile "contents/MacOS/AppleIntelHD5000Graphics" dosyasını "Hex Friend" uygulaması ile açıp "86801204" verisini "8680160a" oladak değiştirdim.

4-AppleIntelFramebufferAzul.kext sağ tıklayıp "Paket İçeriğini Göster" seçeneği ile "contents/MacOS/AppleIntelFramebufferAzul" dosyasını "Hex Friend" uygulaması ile açıp "86801204" verisini "8680160a" oladak değiştirdim.

5-Kext dosyalarını bu yeni halleriyle "Kext Wizard" uıygulamasını kullanarak yükledim ve "Rebuild Cache" işlemi yaptım. İşi garantiye almak için Kext dosyalarını "/EFI/CLOVER/kexts/10.11" ve "/EFI/CLOVER/kexts/Other" dizinlerine kopyaladım.

6-"Clover Configurator" uygulaması ile "/EFI/CLOVER/config.plist" dosyasını açarak "Kernel and Kext Patches" sekmesinde "KextToPatch" bölümüne 4 adet veri eklemesi yaptım.
AppleIntelHD5000Graphics868012048680160AD4400_Full_Qe/CI_ 2
IOGraphicsFamily85C0746B4831C0745B48Second Stage patch 1
IOGraphicsFamily4188C4EB110000060ESecond Stage patch 2
AppleIntelFramebufferAzul868012048680160AHD4400_Full_Qe/CI_ 1
[TBODY] [/TBODY]

7-"Devices" sekmesinde "IntelGFX" bölümüne "0x04128086" verisini girdim.

8-"Graphics" sekmesinde "ig-platform-id" bölümüne "0x0a260006" versini girdim.

Bilgisayarı yeniden başlattım ve herşey yolunda gitmişti.

 
Son düzenleme:
Eline sağlık. Konu isminide değiştirdim ve çözümün videosunuda ekledim ki tam olsun:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kolay gelsin, aynılarını yapmama rağmen bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra böyle bir hata alıyorum maalesef. Özelliklerim arkadaşla aynı sayılır;[i5 4200u, HD4400]. OS X sürümüm 10.11.
 

Dosya Ekleri

  • asd.jpg
    asd.jpg
    980,7 KB · Görüntüleme: 777
Kolay gelsin, aynılarını yapmama rağmen bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra böyle bir hata alıyorum maalesef. Özelliklerim arkadaşla aynı sayılır;[i5 4200u, HD4400]. OS X sürümüm 10.11.

Merhabalar, konuda maalesef uzaman olmadığım için sorunu nasıl çözebileceğinize dair şuan için fikrim yok. Kendi adıma ekran kartını çalıştırabilene kadar aynı gün içerisinde belkide 15 kez sıfırdan kurulum yapmışlığım var.

Son 2 gündür de farklı bir yöntem denemek için bir kaç kez sıfırdan kurulum yaptım.

EDP isminde toplu yamaları yapan bir uygulama var.
Sıfır kurulum yaptığımda, sadece usb kablosuzu kuruyorum. Daha sonra Clover kuruyorum ama sadece ilk iki seçeneğini.
EDP'yi kurup veri tabanını güncelledikten sonra marka model bazında kullandığım cihazı bulup listelenen eklentileri otomatik yüklemesin bekliyorum.

Yükleme bitince de Clover Configurator ile config dosyasını hafif boot seçenekleri için elden geçirip, yeniden başlatıp USB ile boot ettikten sonra hddye başlangıç için ayarları yazdırıyorum işlem bitmiş oluyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda herşey yerli yerinde ve çalışıyor durumda oluyor.

EDP'yi incelemenizi tavsiye ederim, veri tabanında sizinde cihazınız varsa zahmetsiz eklenti kurulumu yapabilirsiniz...

Not: Link vermek serbest mi bilmiyorum ama, ben yinede link vereyim.
EDP'li bu linkten indirebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı