Bilgasayarı devamlı açık bırakmak performans kaybına neden olur mu?

LaxTing

Femtopat
Katılım
26 Mayıs 2022
Mesajlar
4
Merhaba, ben yaklaşık 2 sene önce topladığım bilgisayarı gün içinde işimi hallettikten sonra bile açık bırakıyorum. Bu herhangi bir performans kaybına veya başka bir soruna neden olur mu? Bu bilgisayarı günlük işlerimi ve oyun için kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart, ekran kartı gibi bileşenlerin üzerinde bulunan kompanentlerin belli bir çalışma saati vardır. Servis ömrünü dolduran bileşenin bozulma riski çok daha yüksektir, yani kapasitör şişmesi vs gibi. Soğutman iyiyse işlemcide vs sorun olmaz ancak dediğim gibi anakart kaynaklı sorunlar ile karşılaşmanız muhtemel.
 
Ram şişmesi nedir acaba ?
Bilgisayar ram'de ihtiyacı olduğu kadar bölümü tekte kullanma eğilimindedir. Örneğin açılışta ilk 4 GB kullanır, daha sonra tarayıcı açar 1 GB kullanırsanız ve daha sonra 1GB daha kullanıp tarayıcıyı kapattıktan sonra oyun açarsanız ilk 6GB'tan sonraki kısmı kullanmak isteyecektir. O araya oyunu sokamadığı için. Böyle böyle çok fazla işlem ram'de düzensiz kullanıma sebep olur. Net sayı veremem ama 1 haftalık kullanım %10-20 fark yaratabilir. Kapanıp açmak ram'i tamamen sıfırlayacağı için bu durumu temizler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı