LGS sınavına girmedim

MuhammetH

Femtopat
Katılım
9 Nisan 2022
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaşadığım problemleri, 6-7-8. sınıf konuları bilmememi, kafamdaki kuruntuları göz önüne alarak liseye giriş sınavına katılmamaya karar verdim. Zaten düşük alacağımı ve bir şey yapamayacağımı biliyordum. Bunları bilip sınava katılıp halihazırda bozuk olan moralimi daha fazla bozmak istemedim. Yanlış mı yaptım bilmiyorum. Tekrardan eskisi gibi derslerde başarılı bir şekilde kendimi geliştirip şaha kalkmak istiyorum. Temel kuralım şu: Sıkıntıdan patlayana kadar en az 6-7 saat olmak üzere azimle çalış ve 6-7-8. sınıf konularında tüm açıklarını kapat. Azmini devam ettir. Uygulayacağım temel kuralımın iyi olduğunu düşünüyorum ancak kafamda bazı sorular beni bundan tutup geriye çekiyor: İstersen 24 saat çalış 6 ayda açıklarını kapatamazsın, artık çok geç, başarsan bile hayallerine ulaşamazsın, OBP puanın düşük en kötü liseye gideceksin sen ne kadar çalışırsan çalış bir sonuç alamayacaksın. Bunlar kafamdaki soruların birkaçı. Şu an boşluktayım ve ne yapacağım nasıl yapacağım bilemiyorum. Aile desteği desen okuma yazma bilmeyen bana bakan bir babam var aileden destek alamam kısacası her zaman olduğu gibi yine yalnız karar vermek zorundayım kafam karışık bir umut ışığına ihtiyacım var. Kendim bulmaya çalıştığım sürece yeni sorular beliriyor kafamda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
En kötü açık lise deneyin.
 
Temelin az da olsa varsa kısa sürede açığın olduğu konuları tazeleyerek hatırlarsın. Yani en azından kendine yetecek kadar kadar temeli oluşturabilirsin. Telefon,tablet gibi cihazlardan uzak tutman gerekiyor ancak. Oyun veya sosyal hayatından ödün vermek zorundasın uzun bir süre.
Yapılmaz değil lakin büyük uğraş gerekiyor. Malum koskoca 6/7/8. sınıf açıklarım diyorsun. Az bi yıl değil. Onlara çalışırken 9. sınıfa da hazırlanmak zorundasın aynı zamanda. AYT TYT sınavına çalışırken aynı zamanda 3 liseyle beraber 4 yıla çalışmak kolay olmayacak. 6. sınıfta pek önem arz eden konu yok. Ama 7 ve 8 lazım olacak. Eğer gerçekten kendini geliştirmek istiyorsan bunu sadece ders konusunda yapmamalısın. Bunun yanında ders çalıştım oyun oynayayım değil, ders çalıştım biraz kitap okuyayım olmalı düşünce yapın. Burada dediklerim gibi birşey kafanda varsa kişisel gelişim kitapları alabilrisin. HALUK TATAR isimli youtube kanalı olan birisi var 3 kitabı var ve 1 tanesini aldım(Psikolojik işkence teknikleri). Benim açımdan gerçekten geliştirdiğini söyleyebilirim. Onun yanıında ŞAMPİYONDAN SÖZLER kitabı moral motivasyon olarak sana değer katacaktır. Bunun yanında konuşmamı düzeltmek istiyorum dersen arkadaş ortamları için sana İLETİŞİMİN SIRLARI kitabını öneririm. Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
 
Temelin az da olsa varsa kısa sürede açığın olduğu konuları tazeleyerek hatırlarsın. Yani en azından kendine yetecek kadar kadar temeli oluşturabilirsin. Telefon, tablet gibi cihazlardan uzak tutman gerekiyor ancak. Oyun veya sosyal hayatından ödün vermek zorundasın uzun bir süre.
Yapılmaz değil lakin büyük uğraş gerekiyor. Malum koskoca 6/7/8. sınıf açıklarım diyorsun. Az bir yıl değil. Onlara çalışırken 9. sınıfa da hazırlanmak zorundasın aynı zamanda. AYT TYT sınavına çalışırken aynı zamanda 3 liseyle beraber 4 yıla çalışmak kolay olmayacak. 6. sınıfta pek önem arz eden konu yok. Ama 7 ve 8 lazım olacak. Eğer gerçekten kendini geliştirmek istiyorsan bunu sadece ders konusunda yapmamalısın. Bunun yanında ders çalıştım oyun oynayayım değil, ders çalıştım biraz kitap okuyayım olmalı düşünce yapın. Burada dediklerim gibi bir şey kafanda varsa kişisel gelişim kitapları alabilrisin. Haluk Tatar isimli YouTube kanalı olan birisi var 3 kitabı var ve 1 tanesini aldım(psikolojik işkence teknikleri). Benim açımdan gerçekten geliştirdiğini söyleyebilirim. Onun yanıında şampiyondan sözler kitabı moral motivasyon olarak sana değer katacaktır. Bunun yanında konuşmamı düzeltmek istiyorum dersen arkadaş ortamları için sana iletişimin sırları kitabını öneririm. Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ediyorum. Evet kendimi sınırlayabilirim ders dışında teknolojik aletlerden tüm bağımı kesebilirim benim tek kaygım ve engelim kafamdaki kuruntular benim çöküşümde kuruntularımın payı büyük.
1-"şampiyondan sözler" kitabına sadece internettenmi ulaşabilirim yoksa kitapçılarda olur mu? 2- 7 ve 8. sınıfın açığını 6 ay gibi bir sürede kapatıp okuldan eve döndüğümde işlemiş olduğum konuları kısa tekrar yaparak gelecek yaz tatilinde 9. sınıf konularına tekrar çalışarak ve bu döngüyü 10....12. sınıflar için devam ettirerek engelleri fayda olarak almam mümkün mü?

OBP ile alan ya da açık liseye bakabilirsiniz. Eğer kendi disiplininizi sağlayabilirseniz açık lise tabii ki daha iyi olabilir.
65.6285 kötünün kötüsü bir okul başarı puanına sahibim.
 
Vakit kaybı. Git, bir yerde karın tokluğuna bile olsa meslek öğren. Okuyup her şeyden biraz bir şey bileceğine bir şeyde her şeyi bil.
 
O puanla alan bir lise var mıdır bilemiyorum ama açık lise senin için en mantıklısı olacak gibi duruyor. Yaşadığın şeylerden dolayı herhalde bilinçlenmişsindir artık. Evde dersine çalışacağını düşünüyorum.
 
"Düşük alırsam moralim bozulmasın" diye sınava girmemen tuhafıma gitti. Moralin bozulmasın diye girmeyeceğin kadar önemsiz bir sınavsa düşük yapsan bile moralini etkilemezdi demek ki.

Eğer üniversite okuma düşüncen varsa en mantıklı seçeneğin açığa geçmek. O puanla gideceğin okuldan daha faydalı olur.
 
"Düşük alırsam moralim bozulmasın" diye sınava girmemen tuhafıma gitti. Moralin bozulmasın diye girmeyeceğin kadar önemsiz bir sınavsa düşük yapsan bile moralini etkilemezdi demek ki.

Eğer üniversite okuma düşüncen varsa en mantıklı seçeneğin açığa geçmek. O puanla gideceğin okuldan daha faydalı olur.
Hocam ben en ufak bir olayı kafama takarım ve kuruntular oluşmaya başlar dediğim gibi benim çöküşümde kuruntularımın etkisi büyük ve ben bunu engelleyemiyorum.
 

Geri
Yukarı