İş tavsiyesi

Rexie

Kilopat
Katılım
18 Şubat 2021
Mesajlar
5.812
Makaleler
7
Çözümler
39
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamünaleyküm arkadaşlar. 17 yaşındayım. Hayatım için uzun vaadeli hiçbir plan yapmadım. 11. sınıfım ve derslerim çok iyi değil. Üniversiteye gitmeyi düşünüyorum ama orta seviye bir bölümde ya hemşirelik ya da fizyoterapi okumayı düşünüyorum şu anlık. Bu yaz sanayide çalışacağım. Babam yazılımcı fakat o konulardan hiç anlamadığım için ilgimi çekip çekmeyeceğini de bilmiyorum. Kısacası tembel ve sorumsuz bir vasıfla gençliğe giriş yapıyorum. Yine de internet üzerinden olur başka türlü olur 3-5 kuruş bir şeyler kazanabileceğim, üstümde kendimi geliştirebileceğim bir alan keşfetmek istiyorum. Level atlayıp gelişmeli oyunları da çok severim. Ticaret olabilir, bir şeyler tasarlama olabilir bir zanaatkarlık olabilir var mıdır bir tavsiyeniz? Sizler bu veya daha erken yaşlarda ne işler yaptınız?
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
 
Kendini en iyi geliştirebileceğin, yani bir nevi level atlayabileceğin yer sanayidir. Ayrıca askere gittikten sonra sözleşmeli olarak devam edebilirsin. Benim tavsiyem tanıdık biriyle çalışman, amcan olur dayın olur, ama o amcanın ya da dayının düzgün bir insan olmasına dikkat et.
 
Öncelikle yanıtlarınız için teşekkürler.

Garsonluk olabilir, bir meslek değil ama iyi kötü para kazandırır. Ben bu durumda olsam sanayide çalışırdım açıkçası.

Bu yaz kesin olarak sanayide çalışacağım. Üst komşumuzun sanayide bir dükkanı var. Onun yanında artık ne yapabilirsem yapacağım. 2 sene öncesine 2 haftalığına garsonluk yapmıştım. Güzel bir deneyimdi bence. Tekrar olmasını isterdim fakat şu an sanayi işini ayarladık bir de garsonluk yapılacak bir bulabilir miyim bilmiyorum.

Tercümanlık

Küçük çapta da çevirmenlik yapabilirsin freelance.

İngilizcem B1 seviyesinde. Bu iş için yeterli midir? Ve bu işi paraya nasıl dökeceğimi bilmiyorum. Daha önce deneyimlediniz mi?

Kendini en iyi geliştirebileceğin, yani bir nevi level atlayabileceğin yer sanayidir. Ayrıca askere gittikten sonra sözleşmeli olarak devam edebilirsin. Benim tavsiyem tanıdık biriyle çalışman, amcan olur dayın olur, ama o amcanın ya da dayının düzgün bir insan olmasına dikkat et.

Üst komşumun sanayide dükkanı var. İyi biri gibi. 1.5 yıldır tanışıyoruz, ailelerimiz arkadaş. Ama sanayi ortamı pek benlik değil gibi. Hele ki fiziksel özelliklerimden dolayı.

Bence sana en uygun meslek otellerde yapabileceğin şeyler. Barmenlik, garsonluk gibi şeyler.
Hem para kazanırsın hem birkaç dil öğrenirsin. Tam da istediğin gibi.

Babam Turizm Otelcilik okuduğu yıllarda Antalya'da böyle bir şey yapmış. Kötü alışkanlıklar edinmiş o dönemlerde. O yüzden küçüklüğümden beri çok sıcak bakmadım bu işlere. Ama yine de düşününce kulağa güzel geliyor. Bunun için otellere iş başvurusu falan mı yapmak lazım? Bu yaz için olmasa bile bundan sonraki dönemler için düşünebilirim. Açıkçası her türlü tavsiyeye açığım. :)

Yazın sanayideyken akşamları bilgisayar başında yapabileceğim bir şeyler de arıyorum. Düşününce aklıma hep yazılımla ilgili şeyler geliyor. Ama işte... Ön yargımı bir türlü kıramıyorum. Bu konuda da fikir vermek isteyen olursa dinleyebilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı