1,5 milyon TL ile ticaret yapılır mı?

Hocam zaten evde var 2 tane 1,5 milyon ayrı yetten 5 katlı apartmanda var o da bir 3 milyon eder, arabada var bir 500, ama yani aylık gelir çok cüzzi, elindeki sıcak paraya göre bu arada para benim değil bir aile ferdinin söz geçirip parasının heba olmamasını istemiyorum.
Hocam ev satarak ticarete girmeyin. O evleri teminat gösterip kredi alın.

edit: bu arada ben böyle birisi olsam konut kredisi alır kiralarla kredi kapatırdım. 1'e 9 kredi oranı veriyor banka ve 10 sene. En rahat ve en değerlemeye sahip yatırım budur. Gidip ticaretle uğraşmayın. Uzaktan göründüğü kadar kolay değiller. Kolay olsa bile konut seçeneği için böylesi bir fırsat varken bence gereksiz.
 
Son düzenleme:
Hocam zaten evde var 2 tane 1,5 milyon ayrı yetten 5 katlı apartmanda var o da bir 3 milyon eder, arabada var bir 500, ama yani aylık gelir çok cüzzi, elindeki sıcak paraya göre bu arada para benim değil bir aile ferdinin söz geçirip parasının heba olmamasını istemiyorum.

Dostum o zaman en mantıklısı araç alıp satmak uygun fiyatlı piyasası düzgün araçları bulup alıp satmak en iyi kar bırakacak iş.
 
Araba işi yani ticaret hızlı olmadığı için yapmak istemiyor yeni kesin bir gelir olacağı garanti değil.
Böyle tırla mır lafları çok dönüyor bunun için bilgi verebilecek var mı?
 
Ekstra olarak yazayım. Belki aklında daha sağlam oluşur tabii bu işi herkes beceremez dışardan göründüğü kadar da kolay değil yeri gelir bir arabadan 20 bin TL zarar edersin yeri gelir 100 bin TL kazanırsın.

Mesela amcam 2 ay önce bir XC60 aldı 2010 veya 2011 model 390 bin civarı bir paraya satın almıştı araba çok bekledi ama birkaç gün önce 570 bin TL'ye gitti. Kağıt üstünde 180.000 TL kâr gözüküyor ama öyle değil. O arabanın 2 ay galeri de beklemesi en az 50-60 bin TL'ye mâl oluyor. 120.000 TL'lik kalan kâr da araba piyasasında eriyip gidiyor yani zarar veriyor galeriye. Sonuçta 400 bin TL bir sermaye bağlıyorsun bu araca.

Çoğu galerinin zengin olmasının altında da gizli tefecilik ve vadeli satış yatar bunu da unutma.
 
@Hayattansoğuduk Para senin değilse o işe zaten hiç bulaşma. Para battığı zaman suçlusu direkt sen olursun. Büyük paralarla oynamak büyük riskler getirir. Bir işe kalkışılacaksa önce ufaktan oluruna bakılır. Parayı tamamen yatırmadan önce ufak yatırımla kazanç sağlamaya çalışırsın. Getirisi olacağını düşünürsen daha çok para yatırmaya başlarsın. Mevcut piyasa çok riskli. Girişimcilik adına kumar oynama lüksümüz yok maalesef.

Ha, kaybetmeyi göze alabilecek bir miktar olduğunu düşünüyorsanız, araba işlerine girilebilir. Ev almaktan daha karlı olur. Araba alım-satımı daha kolay. Araba satışları, evlerden gelecek kira tutarlarından daha yüksek olur.
 
Eskiden olsa 1.5 milyon yüklü bir miktar derdim fakat şu an için çerez parası. Geçen aldığımız evlerin piyasası çoğunlukla 2.5-4 milyon arasıydı. En temiz olanı koy parayı bankaya faizden kazan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı