Intel H510 anakartta onboard nasıl açılır?

MertKahweci

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
twinMOS 512gb
Ekran kartı
1660 SUPER
İşlemci
i5 10400F
Selamlar canlar, sistem özelliklerim şu şekilde;
  • i5 10400F işlemci
  • GTX 1660 Super ekran kartı
  • 16 GB RAM
  • 512 GB SSD
Şimdi ben 2TB M.2 SSD aldım, dün denedim taktım ama ekrana görüntü gelmedi. HDMI ile anakarttan görüntü almayı denedim olmadı, bizim abi onboard aktif edilmemiş, aktif edilmesi lazım dedi ama nasıl aktif ederim? Ya da ne yapmam gerekiyor başka varsa öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta onboard GPU yok, işlemcinizde de F serisi olduğu için GPU yok. HDMI kablosunu anakarta değil ekran kartına takmanız gerekiyor. Ekran kartındayken de mi görüntü alamıyorsunuz?

Onboard görüntü almak (anakarttan görüntü) için APU işlemciye sahip olman gerekiyor. Yani işlemcinde dahili grafik işlemcisi bulunması lazım. Normalde neredeyse tüm intel modellerinin işlemcileri APU'dur güçlü ya da güçsüz neredeyse hepsi APU. Ancak senin işlemcin özel olarak dahili grafik işlemcisi olmayan bir CPU. Kısaca ne yaparsan yap Onboard görüntü alamazsın o işlemciyle birlikte.

Anakartta onboard GPU yok, işlemcinizde de F serisi olduğu için GPU yok. HDMI kablosunu anakarta değil ekran kartına takmanız gerekiyor. Ekran kartındayken de mi görüntü alamıyorsunuz?

Evet ekran kartına taktığım halde görüntü alamadım.

Onboard görüntü almak (anakarttan görüntü) için APU işlemciye sahip olman gerekiyor. Yani işlemcinde dahili grafik işlemcisi bulunması lazım. Normalde neredeyse tüm Intel modellerinin işlemcileri APU'dur güçlü ya da güçsüz neredeyse hepsi APU. Ancak senin işlemcin özel olarak dahili grafik işlemcisi olmayan bir CPU. Kısaca ne yaparsan yap onboard görüntü alamazsın o işlemciyle birlikte.

Ne yapmam gerekiyor peki ben boşunamı aldım bu 2TB SSD'yi?

Ne yapmam gerekiyor peki ben boşunamı aldım bu 2TB SSD'yi?
SSD'nin konuyla alakası bile yok. Sorunun SSD ile ilgisi de yok. SSD'yi takarken bilgisayarın fişini çekmesiysen sorun olmuş olabilir.

HDMI kablosunu Ekran Kartın takılıyken zaten Ekran Kartına bağlamak zorundasın. Senin abin "Onboard aktif edilmesi lazım" diyerek içi dolu olmayan bir şey söylemiş. Onboard görüntü kullanmak için dahili ekran kartın olmalı ve harici bir ekran kartı takılı olmaması gerekir. Sende ki durum tam tersi, dahili GPU'ya da sahip değilsin üstüne harici GPU takmışsın.

Yanlış konuda ve başlıkta konu açmışsın. Asıl olması gereken konu başlığı "ekrana görüntü gelmemesi". Yardım etmek adına soruyorum. Sorunun tam olarak ne olduğunu anlamak için; Fanlar hızlı bir şekilde dönüyor mu? Anakart bip sesi çıkartıyor mu? Ya da anakartın kenarında arıza ışığı var mı?

Son düzenleme:
SSD'nin konuyla alakası bile yok. Sorunun SSD ile ilgisi de yok. SSD'yi takarken bilgisayarın fişini çekmesiysen sorun olmuş olabilir.

HDMI kablosunu ekran kartın takılıyken zaten ekran kartına bağlamak zorundasın. senin abin "onboard aktif edilmesi lazım" diyerek içi dolu olmayan bir şey söylemiş. Onboard görüntü kullanmak için dahili ekran kartın olmalı ve harici bir ekran kartı takılı olmaması gerekir. Sende ki durum tam tersi, dahili GPU'ya da sahip değilsin üstüne harici GPU takmışsın.

Yanlış konuda ve başlıkta konu açmışsın. Asıl olması gereken konu başlığı "ekrana görüntü gelmemesi". Yardım etmek adına soruyorum. Sorunun tam olarak ne olduğunu anlamak için; fanlar hızlı bir şekilde dönüyor mu? Anakart bip sesi çıkartıyor mu? Ya da anakartın kenarında arıza ışığı var mı?

Şöyle izah edeyim benim yanlış anlatmamdan kaynaklı sanırım;

Ben SSD aldım şimdi 2 TB buna sanırım Windows falan kurmamız gerekiyormuş format atmak lazımmış, diğer forumlarda böyle dediler ben onların yalancısıyım eğer böyle bir şey varsa tabii

Benim isteğim bu 2 TB SSD takıp kullanmak SSD'yi takdığımda ekran gelmedi bu yüzden böyle bir konu başlığı açtım yanlışsa affola.

Tamam o konuda sıkıntı yok çözüm için soruyorum. 2 TB SSD M.2'yi takarken bilgisayarın fişe yani prize takılı mıydı? Bir de bilgisayarı açtığında ve ekrana görüntü gelmediği zaman klavye de ki numlock tuşuna ya da capslock tuşuna basınca klavye de ışığı yanıyor mu?

Tamam o zaman, bilgisayar normal başlamıyor demek bu. Şimdi dediklerimi sırayla yap. Bilgisayarın fişini çek, sonra bilgisayarın güç tuşuna 20 saniye bas(İçindeki elektrik gitmesi için). Ramleri çıkar ve altın gibi gözüken yerleri silgiyle sil ya da kolonya ile sil, fark etmez.

Eğer işe yaramazsa. Başta ki dediklerimi yine yap, fişi sök vesaire... Bu sefer ekran kartını sök ve ekran kartını sökük iken bilgisayarı aç. Normal olarak görüntü gelmeyecek ama klavyenin numlock ve capslock tuşlarına bas. Eğer yanıyorsa ekran kartında sorun vardır demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı