Neden Türkiye'de bilgisayar bilimleriyle ilgili içerik üretimi az?

Çok duydum, Şark üzerinden kurnazlık yapan çokça kişiler var. Asla sevmem o tarz davranışları.
Kaç yaşındasın sen ?

Dostlarım Türkiye'de eğitimin ve nitelikli insan sayısının senelerce azaltılmasından kaynaklı muhtemelen içeriğin kalitesi ve yoğunluğu anlamında ciddi bir düşüş var ki bu sadece ilgilendiğim sektörde değil, sanatta ve diğer temel bilim dallarında da geçerli fakat ben kendimi ilgilendiren bu bölüm olduğu için böyle bir başlık açtım ve sizi münakaşaya davet ediyorum.

Kendim 20 yaşında bir gencim ve bu ülkenin senelerdir süren berbat politikaları, berbat siyasetçileri ve cahilleştirilmiş halkı yüzünden özellikle son 10 senedir elle tutulur diyebileceğimiz işlerin bile çöpten olmaya başladığını görüyorum. Sizleri burada siyaset tartışmaya davet etmiyorum siyaset tartışarak bir yere varamayız zaten fakat ben kendimi oldukça yalnız hissediyorum. Bundan birkaç sene önce ülkenin geleceğinin berbat olduğunu lise döneminde görüp üniversite için çalışmayı bırakıp kendimi geliştirmeye adadım, kendi şehrimde bilgisayar bilimleri ile alakasız bir bölüme girdim hem ailemi ekonomik olarak zorlamamak hem de kendi başıma üniversitelerin vereceği eğitimden daha iyisine sahip olabileceğimi anladığım için.

Ülkeme ve yurt dışına katkı değeri yüksek ürünler üretip insanların problemlerini çözüp, daha iyi bir eğitim hakkında çalışmalar yapan kurumlar üretmek istiyordum, bunun şu anki ekonomik koşullarda elimde sermaye olmadan çok zor olduğunu görüyorum. Beni hala mutlu edebilecek tek şey bunların dışında hayallerimin olması, mekaniğinden, elektroniğinden, temel bilimlerinden astronomisinden hepsine ilgiliyim, hepsiyle ilgili dev sayılacak kütüphane oluşturuyorum, okuyorum, öğreniyorum fakat tek başıma istediğim en basit bir projenin bile geliştirilmesinin ne kadar zor olduğunu görüyorum. Kaldı ki tek başımıza bir şey üretmemeliyiz zaten, insanlar her alanda değil tek bir alanda uzmanlaşmalı ki o işin en iyisini yapabilenler çıkartabilelim. Fakat bu ekonomik koşullarda benimle sadece bu işe gönül koyduğu için çalışabilecek akran sayımın olmadığını görüyorum.

Öğrendiğim bilgileri paylaşabileceğim bir site açtım. Sitenin sadece okul zamanı okulda verilen konuların anlatıldığı başlıkların popülerleştiğini görünce anladım ki bizim nesil sadece okula odaklı, bilmiyorsunuz ki okulların verdiği eğitim berbat ve kendi başınıza kaç mislini alabilirsiniz. Akranlarım sosyal medya ve gereksiz insanların kuklası olmuş durumda, bir radar sistemleri hakkında, işlemci mimarisi hakkında, piroteknik hakkında konuşma yapabileceğim insan sayısı yok gibi hissediyorum. Ben bunları bilmesem de bu tarz konuları konuşmak, insanlardan dinlemek isterim fakat yok, bulamıyorum.

İnsanlarda özveri gibi duygular tamamen uçup gitmiş gibi hissediyorum, sanki herkes bu ülke bana ne verdi ki ben bu ülke için çalışayım diyormuş gibi, zaten ülke için değil kendiniz için çalışmanız gerekiyor, bir yandan da akranlarımın bu çöküşünü zimbardo "bitik erkekler" adlı kitabında güzel açıklamış diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz neler? Böyle konulara ilgi duyuyor musunuz yoksa gününüzün tamamını sosyal medyada kadınların peşinde mi harcıyorsunuz? Hiç kitap okuyor musunuz? Bir toparlansak iyi olmaz mı sizce de?
Ssg'yi bilmiyorsan araştırmanı tavsiye ederim.
 
18 yaşındayım. @Iconium


Sıkça gündemi takip ettiğim için biliyorum. Özellikle ikinci el piyasasını dikkatlice izliyorum, vah halimize demekten başka bir şey demek istemiyorum ikinci el konusunda. O kadar fazla fırsatçı kesim var ki, onlara bir şey söylemek istemiyorum.
Zamanında beleşe birine gtx 960 vermiştim. Şimdi onu bile gtx 1650 fiyatlarına verenler var letgoda ve sarı sitede görüyorum.
 
Bizim milletimizde benim gördüğüm kadarıyla araştırma şevki yok, hazır bulunan bir şeyin üstüne konmak istiyor genel olarak tanıdığım insanlar,
Küçük şeylerin insanları genelde.

Böyle insanlara oyuncu bilgisayarı diye birinci nesil i3 de satarsın driver kuruyor diye bloatware, adware program da)Lafım belirli markalara değil, sadece örnek veriyorum). Çünkü araştırmak istemiyoruz.

Yavaş yavaş Z kuşağıyla böyle bir toparlanma sürecine giriyorduk ama ben açıkcası kardeşlerimin kuşağını(sanırım alfa diye geçiyor kuşakları) hiç beğenmiyorum. Popüler kültür bağımlılığı ve Avrupa taklitçiliği zirvede.

O kuşakta şöyle bir mevzu var bilgilisi çok bilgili bilmeyeni zır cahil.

Teknoloji eğitimi şart, ilkokul 2. sınıftan itibaren teknoloji eğitimi ve basit tarih eğitimi lazım. Sadece Türk değil, Dünya tarihi eğitimi de lazım.

Soruya da ilişkilendirecek olursak üstte de dendiği gibi böyle birlikler var fakat bir araya gelinmesi ve halkın ilgisi mevzu.
 

Geri
Yukarı