Rahatsız eden bir hastalığınızı anlatın

Dohc Vtec

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
1.346
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben başlıyorum. Yaşım 24, bundan 5 yıl kadar önce üniversite döneminde bir akşam arkadaşlarla sahile giderken yolda bir anda kalbime agrı saplandı, oturdum 1 saat geçmesini bekledim fakat agri hiç azalmıyordu, arkadaşlarla geri yurda dönmeye karar verdik rahatsız olduğum için odaya dönüp uyumak istedim. Yolda yürürken çok çabuk yorulduğumu fark ettim birkaç metre yürümek bile beni çok yoruyordu. Arkadaşların yardımıyla otobuse bindim ve odaya çıktık hemen yatağıma uzandım ve uyudum. Gece 4 sularında kalbime çok şiddetli bıçak saplanması sonucu uyandım ve ambulansı çağırdık. Ambulansta beni makineye bağladıklarında kalp krizinden şüphelendiler çünkü kalbim 160 civarı atıyordu. Hastane acilinde hemen film çektiler ve pnomotoraks “akciğer sönmesi” adlı bir hastalığım olduğu ortaya çıktı. Hemen ameliyat masası gibi bir masa getirip “gibisi fazla olabilir” bir şişle göğsümü delip hortum bağladılar. Hortum bağlanır bağlanmaz nabzım düşüp rahat nefes almaya başladım, hastaneye gidene kadar yarım nefes alıyordum. 1 haftalık bir öksürerek akciğerimden göğüs kafesime sızan havanın hortumun bağlı olduğu diren adı verilen tüp sayesinde dışarı atılması sonucu iyileştim, ben öyle sanıyordum daha doğrusu çünkü her şey daha yeni başlıyordu. O günden sonra sürekli göğsümde sağdan soldan sırtımdan igne batması gibi agrilar oluşmaya başladı, bu agrilari 5 yıldır çekiyorum defalarca hastaneye gittim film cektiler fakat bir sonuca ulaşamadılar. Gelelim şu anki rahatsızlığıma.

Bundan 5 ay önce 2. COVID asisini olduktan 1 gün sonra çalışırken yerden bir şey almak için egildigim sırada tam kalbime bir ağrı saplandı, nefes alıyordum fakat nefes verirken bu ağrı şiddetleniyordu. Gün sonu eve döndüm fakat çabuk yorulduğumu ve kalbimin şiddetli attığını hissettim. Samsung S Health uygulamasından nabzımı ölçtüğümde 120 attığını fark ettim, o günden beri çalışamaz hale geldim dinlenirken bile kalbim 95-100 arası atıyor ayağa kalkıp odadan odaya geçerken bile 120'ye yukseliyor bu da çabuk yorulmama neden oluyor, merdiven bile çıkarken nabzım çok hızlı atıyor ve eve vardığımda göğsümün tam ortasında nefes alırken sıkışıklık hissediyorum. Hayat kalitesi diye bir şey kalmadı. Hastaneden yeniden randevu aldım zar zor sonunda doktora gidip şikayetlerimi anlattım, EKG sonucunda nabzımın uzanırken dahi 104 attığı görülüyordu ultrason ile kalbime bakıp kan tahlili istedi, kan tahlilinden sonra ben özellikle damarlarımdan sanki zor kan geçiyor damarlarım titriyor hareket ediyor dememle beni ilaçlı tomografiye yönlendirdi. Tomografi icin 2 ay sonraya sıra verildi damarımdan ilac verilip damar tıkanıklığı var mi diye bakılacak. Benzer olaylarınız varsa dinlemek isterim. Konuyu bu kadar detaylı anlatmamın sebebi benzer sıkıntılar çeken varsa derdini paylasmak ve benzer sıkıntılar çekip teşhis konulmuş olan varsa bizi de aydınlatması.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Bir an önce iyileşmen dileğiyle.
 

Dosya Ekleri

  • D8AF8B40-57B2-4159-A91D-A26176F18168.jpeg
    D8AF8B40-57B2-4159-A91D-A26176F18168.jpeg
    124,8 KB · Görüntüleme: 141
Bende burun kanamasından sonra bayıldığım için doktora gitmiştim. Kan tutmuştur gerek yok dedim fakat ısrar etttiler. Gittim ilk gece hastanede yattım sonradan eve döndüm. Nörolojiye görünmem gerektiği belirtildi. İlk önce Bezmialem'e gittim. Orada doktora gözükten sonra artık bunun kendilerini aştıklarını ve Cerrahpaşa'nın nöroloji bölümüne görünmem gerektiğini söylediler. Tanıdığım aracıyla profesörden randevu aldim Cerrahpaşadan. Doktor beyinde lekeler olduğunu ve sinir hastalığı olan ms (multiple skleroz) hastalığı teşhisi koydu. O zamandan beri haftada 1 kez iğne yapıyorum kendime. 6 ayda bir 45-60 dk MR'a giriyorum. Bir burun kanaması bile nerelere gidebildiğini ve sağlığın ne demek olduğunu o zaman anladım. 2 yıldır MS hastasıyım. Allah bugünlerimizi aratmasın tabii ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı