Format sonrası kurtarma hatasının bilgisayar açılırken gelip gitmesi

awaree

Centipat
Katılım
1 Temmuz 2022
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
Ekran kartı
1660ti
İşlemci
i7 9. nesil
Merhaba, laptopumu formatladıktan sonra bu mavi kurtarma ekranı geliyor, internetteki çoğu şeyi denedim CMD'ye yazmadığım kod kalmadı, sıkıntı ise şu ki o mavi ekrandan UEFI üretici yazılımı için ESC'ye basın diye bir seçenek var bu bizi BIOS ayarlarına götürüyor, BIOS ayarlarında hiçbir şey yapmadan Save and exit yaptığımda bilgisayar normal açılıyor pin ekranı geliyor ve giriş yapabiliyorum ama yeniden başlatırken ya da sıfırdan açtığımda o mavi kurtarma ekranı geliyor ve ancak BIOS'a girip çıktığımda gidiyor o kurtarma ekranı. Yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarım Monster Tulpar T7 v19.3. insanlarda bu sorun direk çözülmüyor ama bende ise BIOS'a girip çıktığımda düzelmesi ve normal kullanıma devam edebilmem çok ilginç. Şimdiden teşekkürler.
 
Windows'u ISO olarak indirin.
Sonra Rufus ile USB'ye yazdırın UEFI olarak.
tamamdır baştan kurulum yapıyorum teşekkürler <3

Windows'u ISO olarak indirin.
Sonra Rufus ile USB'ye yazdırın UEFI olarak.
hocam yaptım hepsini şimdi normal windows kurar gibi kurucam ama bilgisayarda şuanda zaten windows yüklü olduğu için bir sıkıntı çıkarmaz di mi? normal freedosa yükler gibi olur
 
Son düzenleme:
Tamamdır baştan kurulum yapıyorum teşekkürler <3

Hocam yaptım hepsini şimdi normal Windows kurar gibi kuracağım ama bilgisayarda şu anda zaten Windows yüklü olduğu için bir sıkıntı çıkarmaz değil mi? Normal freedosa yükler gibi olur.

Sıkıntı çıkmaz önemli dosyanız olmasın format attığınız sürücüde aynen FreeDOS gibi sürücüyü formatlayın kurulumu yapın.
 
Görsel atar mısınz ne hatası veriyor?
aynı işte dostum bu ekranı veriyor her açışımda ama biosa girip ordan hiçbir şey değişmeden yeniden başlat yaparsam bu ekran gidiyor windows açılıyor direk. görseli internetten aldım hata kodu aynı sadece sonundaki harf farklı e ama baktım fark etmiyor diyorlar internette.
 

Dosya Ekleri

  • images.jpeg.jpg
    images.jpeg.jpg
    19,8 KB · Görüntüleme: 23
Aynı işte dostum bu ekranı veriyor her açışımda ama BIOS'a girip oradan hiçbir şey değişmeden yeniden başlat yaparsam bu ekran gidiyor Windows açılıyor direk. Görseli internetten aldım hata kodu aynı sadece sonundaki harf farklı e ama baktım fark etmiyor diyorlar internette.

Şu çözümü deneyin.
Bir de Windows açılınca HD sentinel ile disk sağlığını kontrol edin.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı