RTX 2060 sistemde Valorant donuyor

  • Konuyu başlatan xRex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 708

xRex

Decapat
Katılım
22 Temmuz 2021
Mesajlar
65
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair 8x2 GB Vengeance LPX
Ekran kartı
RTX 2060
Anakart
B450M S2H.
İşlemci
Ryzen 5 3600
Başlıkta belirttiğim gibi son güncelleme (2-3 gün önce)den beri sonra Valorant'ta HS atınca ve zıplayınca drop giriyor.

Ekran kartının kronik sorunu vardı galiba ama 50 derecede çalışıyor. İşlemci ısınıyor 70-85 derece arası ama drop, işlemci 85 derece olsa bile 5 dk oynayınca giriyor. İşlemcinin macununu ve soğutucusunu değişitrmek istiyorum işe yarar mı? Yarar ise sıvı soğutma hariç, hangi soğutucuyu ve macunu önerirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemciyi soketinden çıkarmama gerek var mı?

Ve yorumlarda sıcaklıkta pek fark yok demişler ama 55 'ten 50-45 lere düştmüş benimki 75-80 olduğuna göre soğutucumunda kötülüğünü sayarsak 60-65 derecelerde sabit kalır mı?

Soğutcu da önerebilir misiniz? (sıvı soğutma hariç.)
 
Son düzenleme:
İşlemciyi soketinden çıkarmama gerek var mı?

Ve yorumlarda sıcaklıkta pek fark yok demişler ama 55'ten 50-45'lere düştmüş benimki 80-75 olduğuna göre soğutucumunda kötülüğünü sayarsak 60-65 derecelerde sabit kalır mı?

Hocam soketinden çıkartmanıza gerek var mı tam bir bilgim yok işlemciye göre değişebiliyor bazen 60-65 derecelere kadar düşceğini tahmin ediyorum 80 altı olsun o yeterlidir bizimi için oyundayken.

İşlemciyi soketinden çıkarmama gerek var mı?

Ve yorumlarda sıcaklıkta pek fark yok demişler ama 55'ten 50-45'lere düştmüş benimki 75-80 olduğuna göre soğutucumunda kötülüğünü sayarsak 60-65 derecelerde sabit kalır mı?

Soğutcu da önerebilir misiniz? (sıvı soğutma hariç.)

Soğutucu derken laptop?
 
Kronik sorun yok bilgisayarı 1 yıldır kullanıyorum 2 gün önce başladı son yüklediğim şey zaten Valorant güncellemesiydi. Tüm gereksiz uygulamaları sildim hiçbir zaman bilinmedik yerlerden bir şey indirmedim. Bence işlemcinin macunu değişmeli dropların başladığı zaman işlemci 98 derece olmuştu macunlara sorun çıkmış olabilir. Bilgisayar çok tozlanmıştı biraz temizledim 75-80 derecelere düştü. Ekran kartı zaten sorun çıkarmaz model biraz sorunlu ama 1 yıl hiçbir şey olmamıştı ve 50 derecelerde sabit. Macunu değiştirmek ve parçaları çıkarıp tam bir temizlik yapmak istiyorum uygun olur mu? Önerebileceğiniz macun var mıdır?

Ağır bir uygulama yüklemedim ve bilgisayarda 100 GB temizlik yaptım 350 GB boş yer var.

Ve sadece bir oyun değil bilgisayar da biraz yavaşlamış gibi hissediyorum.

Hocam 100 GB'lik nasıl bir temizleme bu :D, oyun falan mı sildiniz?
 
Hocam 100 GB'lik nasıl bir temizleme bu :D, oyun falan mı sildiniz?
Evet gereksiz programları ve oynamadığım oyunları sildim. Bazı oyunların launcher'ları görev yöneticisinde ram ve işlemciyi çok kullanıdığı gözüküyordu. Ben de onları sildim. Drop biraz azaldı bundan sonra, ama hala devam ediyor. Hatta sıcaklıktan V-Sync'i kaparsam daha çok drop giriyor.
 

Geri
Yukarı