Ghost Spectre Güvenli Değil!

Selamlar, saygılar;
Bu aralar modlanmış Windows sürümü önerisi isteyenler çoğalmaya başladı. Sistem alınamıyor, fiyatlar uçtu. Yeni sistem almak yerine bulunduğu sistemin performansını arttırmaya çalışanlar var. Açıkçası ilk başta şunu söylemeliyim, hiç bir modlu Windows sürümü güvenilir değildir, kullanılmamalıdır. Az sonra GhostSpectre'nin ne kadar güvensiz olduğundan bahsedeceğim.

Bi tanıdığım arkadaş vardı ve GhostSpectre kuruyor, sıradan sadece internette video izleyen ve Hepsiburada'dan vs. alışveriş yapan birisi. Yani virüslü değişik sitelere giren birisi değil. Ghost Spectre kuruyor ve biraz kullandıktan sonra işte Google hesabının oturumunu vs. açıyor biraz YouTube'ye vs. bakıyor. Bi süre sonra hesabına başka birilerinin girmeye çalıştığını farkediyor ve çift faktörlü doğrulamayı etkinleştiriyor, kendisini garantiye alıyor. Bir zaman geçtikten sonra internetten alışveriş yapıyor ve kartının kendi kendi işlem yaptığını farkediyor. Sonra biraz anlattım ve sonunda vazgeçirebildim GhostSpectre'den. Kredi Kartı çalınınca noldu devamını bilmiyorum, konuşmadık. Şimdi sadete gelelim, gerçek konuşmak gerekirse zaten Windows başlı başına güvensiz telemetry olayı vs. olduğundan dolayı, bide modlayarak daha da güvensiz hale getiriyorsunuz, yapmayın!

Onun yerine açık kaynaklı ve güvenilir bir işletim sistemi olan GNU/Linux'u deneyin. GNU/Linux gelişiyor, özellikle oyun konusunda. Hani diyordunuz ya (bazı kişiler) yok Linux çöp, yok hiç bir oyunu desteklemiyor falan, onlar geride kaldı. Ben Linux'u 2007 toplama bir sistemle daha kullandım ve ikinci bilgisayar olarak da kullanmaktayım hala. ETS 2 oynadım, Assetto Corsa oynadım, oynadım da oynadım kısacası. Hiç bir performans kaybı yaşamadım aksine performans artışı yaşadım. Eski sistemim var ne kurayım? Kur Linux'u olsun bitsin. Ayrıca yeni kullanıcıya önerdiğim bazı Linux dağıtımları var.

Yeni kullanıcıya yönelik bazı Linux dağıtımları:
gibi gibi...

Dediğim gibi eski bilgisayarınız varsa yolunuz göründü, Linux. Üstelik Linux'ta günlük programlar (web tarayıcısı, office programları, pdf okuyucusu, müzik çaları, mağazası vs.) hazır geliyor. Yani sizin sonradan yüklemenize gerek kalmıyor. Oyun konusuna gelirsek Linux oyun konusunda gelişiyor, gerek Proton olsun gerek Wine olsun. https://www.protondb.com/ adlı site ile de oyununuzun Linux'ta çalışıp çalışmadığını öğrenmek isterseniz bu siteden bakabilirsiniz. Dediğim gibi Linux oyunculuğu gelişmekte Anti-Cheat vs. olsun Linux'a geliyor. Şuna da değineyim Linux'ta bir programa ihtiyacınız var ve Linux'a desteği yok. İlk önce özgür yazılım alternetiflerini araştırın, yani aslında Linux'un felsefesi bu; özgür yazılım. He işinizi görmedi o zaman WineHQ adlı programla .exe uzantılı dosyaları kullanabilirsiniz. Umarım Linux'a olan ön yargılarınızı kırmışımdır. Şunu da belirteyim bunu 13 yaşında birisi olarak yazıyorum. Yorumlarda düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın, sağlıcakla kalın.
 
Yaklaşık 2 yıldır GhostSpectre kullanıyorum ve dediğiniz hiçbir şeyi yaşamadım. Bu güvenilir demek değil tabi ki. Amacım savunmakta değil, babamın oğlu değil sonuçta. Demek istediğim şu belki de arkadaşınız başka bir yerden virüs yedi. Kesinlikle GhostSpectre güvensiz demek yersiz bu yüzden örneğinizden yola çıkarak.
 
Hocam siz normal Windows'u da beğenmiyorsunuz ki zaten. Sadece Linux'un iyi bir işletim sistemi olduğunu savunuyorsunuz.
Kardeşim çalıştırmasını ve kullanmasını bilmiyorsan sus. Böyle işletim sistemini kötüleyemezsin. O zaman bende gideyim Windows'a söveyim. Olur mu? Windows sanki çok güzel işletim sistemi he. Ben Wine ile bal gibi her şeyi çalıştırıyorum. Var mı diyeceğin ???
 

Yeni konular

Geri
Yukarı