Ekonomi okunur mu?

Hocam olabilir de arkadaş Bilkent diyor. Oradan mezun olan da işsiz kalmaz herhalde. Boş geçirmezse eğer.

Hem sizin uni de fena değil. Nasıl işsizsiniz?

Çünkü iibf diplomasını firmalar artık lise diploması gibi görüyor
 
Kazanması en kolay fakülte adını soy adını yazsan iibf tutuyor askerliği ertelemek ya da karı kız ortamı için gelen dolu bu işin açık öğretim fakülteside var senedede 100 bin iibfli mezun olunca adamlar iibfyi takmıyor 1 senedir iş arıyorum
Hocam ama Marmara'ya en son giren 60 bin sıralaması mi ne vardı. Nasıl o dediğiniz tiplerden oluyor?

Hem o dediğiniz sadece ekonomi için değil ki. Diğer meslekler için de bir sürü uni var ama iyisinde okumadıktan sonra bir anlamı yok.
 
Hocam ama Marmara'ya en son giren 60 bin sıralaması mi ne vardı. Nasıl o dediğiniz tiplerden oluyor?

Hem o dediğiniz sadece ekonomi için değil ki. Diğer meslekler için de bir sürü uni var ama iyisinde okumadıktan sonra bir anlamı yok.
Kurunun yanında yaşta yanıyor adam iibf diyince zaten yüzü düşüyor ha bu sadece iibf içinde değil zibilyon tane mezun var adamlar istediğini alıyor istediğini almıyor torpil olayını zaten biliyorsunuz
 
İktisat ve Uluslararası Ticaret güzel bölümler. Kalifiyeli olarak mezun olduğunuzda ülkemizde klasik beyaz yakalı olarak kariyer hayatınıza başlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
İktisat için yurt dışı yüksek lisansı ile üst kariyer noktalarına çıkılabilir ki yurt dışı yüksek lisansı sonrası yurt dışında istihdam edilme oranınız artacaktır.
Uluslararası Ticaret için ise gerekli "lisans" bilgisi ve yabancı dil ile iş hayatında tecrübe kazanarak üst kariyer noktalarına çıkılabilir diye düşünüyorum. Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinden mezun olunca direkt bir yurt dışı kapısı açılacağını düşünmesem de ülkemizde faaliyet gösteren küresel firmalarda kariyer yaparken bir süre sonra yurt dışında görev alabilmeniz mümkün olabilir diye düşünüyorum. İktisat bölümü gibi yurt dışında yüksek lisans yapmaktansa ülkemizde küresel firmalar ile çalışırken, yurt içinde yüksek lisans yapmak daha mantıklı diye düşünüyorum.
Yönetim Bilişim Sistemleri de kendinizi geliştirdiğinizde güzel iş fırsatları bulabileceğiniz bir bölüm diye düşünüyorum lakin iş tecrübesi mi edinilmeli yoksa yurt dışı yüksek lisans mı yapılmalı, lisans mezunu olarak yurt dışında kariyer fırsatları bulunabilir mi bilmiyorum.
Uluslararası İlişkilerin başındaki "uluslararası" ise sizi kandırmasın. Siyaset biliminden hallice bir bölüm. Belki de yurt dışında alanınız ile ilgili iş bulabileceğiniz son bölümlerden biridir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı