RX570 için 400W yeter mi?

Sonrasında donmalar, performans düşmeleri ve benzeri konular oluşunca görülür olacaktır zaten.
Kız arkadaşım RX580 ile 450W psu kullanıyor ve işlemcisi 1600AF. 3 senedir hiçbir problem yaşamıyor. Bazı konularda yanlış beyan etmessen çok daha iyi olur :)
 
Kız arkadaşım RX580 ile 450W psu kullanıyor ve işlemcisi 1600AF. 3 senedir hiçbir problem yaşamıyor. Bazı konularda yanlış beyan etmessen çok daha iyi olur :)

Modeli nedir kullandığı PSU'nun? Ayrıca iki kart arasında zaten 10W-15W fark var ve 50W daha fazla guç veren PSU'da kullanıyor. Elmalarla, armutları karıştırmasanız.
 
Modeli nedir kullandığı PSU'nun? Ayrıca iki kart arasında zaten 10W-15W fark var ve 50W daha fazla guç veren PSU'da kullanıyor. Elmalarla, armutları karıştırmasanız.
%15 power sliderlı GPU'su dostum o yüzden aradaki 50Watt'ı çöpe atabilirsin. + 1600AF 80W civarı çekebiliyor.
 
PSU modeli? Ve bir adet OCCT testi alabilir miyiz?
Kız arkadaşım yanımda değil maalesef :) Ama kendimdende örnek verebilirim sana. 750W psu kullanıyorum. Ekran kartım 500W işlemcim 150W çektiği halde bir problem yaşamıyorum eve gittiğimde testin ekran görüntüsü atarım. Kullandığım PSU ise CX750-F
 
@deadfellow CX750-F'den aldığınız veri ile VX Plus hakkinda bir bilgiye ulastığınızi zannediyorsanız, devam edin. Bu lüzumsuz tartişmayı sürdürmenin bir alemi yok.
400W'lık bir psu için 200Watt'ın çok fazla olduğunu varsayıyorsun ve bu yanlış.
 
Oncelikle 200W değil, kendi hesabınız 270W ve evet, "VX Plus 400W" ile bu değer sağlıklı görünmüyor.
Bilgisayardaki tüm parçaları %100 yük altında çalıştırdığında evet 270W(Yuvarlama ile). Ama sıradan bir oyun oynadığında bu değer 200W belki daha az olacaktır :)
 
@deadfellow

Hesaplamayı yaptım, sistem 320W'dan az güç harcadığı için yıllar boyu VX+ 400 ile devam edeceğim gibi bir dünya yok. VX+ alt sınıf güç kaynağı olduğu için hemen olmasa da zamanla sorunlar çıkartır, iyi bir iç yapıya sahip değil. Giriş seviyesi ve APU, iGPU sistemler için ideal. Kâğıt üstünde besler beslemesine ama yazdığım gibi zamanla problem çıkacak. Corsair CX ile VX+'ı karşılaştırmana hem hayret ettim hem de güldüm. Komik.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı