Ne zaman insanlaşacağız?

Nonexistent

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
2.366
Makaleler
1
Çözümler
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün çok öfkeliyim. Alışveriş merkezinde bir Rus adam vardı, gireceği mağazanın kapısının önünde poşetini bırakmış, hemen öndeki mağazaya girmiş. Güvenerek alışverişini yapmış da dönmüş, bir de ne görsün, poşeti çalınmış. Mağaza çalışanına poşetinin nerede olduğunu soruyordu, çatapat İngilizceyle Rusça ve Türkçeyi karıştırdı, biraz zor da olsa anlaştık ve güvenliğe gitmesini söyledim. Biz ne zaman insanlaşacağız? Neden tecavüz olayları, hırsızlık olayları sık sık yaşanıyor? O adam burada yaşıyor büyük ihtimal (Türk olduğunu tahmin ettiğim bir eşi vardı) fakat bir turist gelse ve bizi böyle görse geri döner mi? Biz neden sınırımız içindeki hırsızı tecavüzcüyü tutmadığımız yetmiyormuş gibi yenilerinin sınırdan kaçak girmesine izin veriyoruz? Yazıklar olsun cidden, yazıklar olsun.
 
Cahil Türk milleti ne zaman okursa, cahil Türk insanı ne zaman koyun sürüsü olmayı bırakırsa, cahil Türk insanı şu mültecileri tekmelediği zaman insanlaşacağız.

Derler ya, bütün uyuyanları uyandırmaya bir uyanık yeter. Ama bunlar komadalar resmen, tedaviye daha fazla cevap vermezlerse fişi çekip kaçarız bu ülkeden.
 
Benim insanlardan özellikle kimse kusura bakmasın Türk insanından umudu keseli çok oldu. Kendin için yaşa öl takılma hayat felsefem.

Ampulü kim bulduysa (tartışma yapmak istemiyorum) binlerce kez denemiş ya, onun gibi sabrediyorum. Bir gün ben de bırakacağım belki, belki de düzelecekler.
 
"Bir şey bedavaysa ürün sizsinizdir" mantığı.
Tam olarak öyle değil. İyi kalpli insanlar yok değil ama çok az olduğundan onlara denk gelme olasılığım gelmeme olasılığımdan çok daha yüksek. Bu yüzden insan kuşkulu yaklaşıyor. Keşke herkes haddini bilse ve karşısındakini de kendiyle aynı görse. O zaman herkes birbirine saygılı olurdu.
 

Geri
Yukarı