I5 12600K sistem nasıl?

Bütçe
30000
Dediklerinizi dikkate alarak bir kaç şeyi değiştirdim 37bin tuttu fiyat hiç önemli değil siz oldu diyin yeterli bu sistem nasil
Size iki tavsiyem 1.si sivi sogutma yerine hava sogutma aliniz bir ikincisi ise duzgun bir guc kaynagi almanizdir. Ki bana sorarsaniz sistemin bir acelesi yoksa biraz daha sabredip Ryzen 7000 serisi ve DDR5 bir sistem toplaman olur.
 
Bekleyebilirim fakat şu görseli tekrardan değerlendirin cevaplarınız icin teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220805-145518_Chrome.jpg
    Screenshot_20220805-145518_Chrome.jpg
    29,8 KB · Görüntüleme: 32
Tekrar bir toparlamak gerekirse eger ki butce gercekten onemli degilse tecrubeyle sabit goruslerim sunlar. Sizin yerinizde olsam Turkiyede Lian Li, Fractal gibi cok ust markalarin hava akisi kasalarinda stok bulmaya calisirim.

SSD'de samsungdan disariya gitmem kesinlikle. Ramlerin pek onemi yok hepsi ayni cip ureticisinden cikiyor o yuzden mumkunse son jenerasyon DDR5leri ikinci el almaya calisirim cunku ramler cok dayanikli kazik yiyemeyeceginiz bir alisveris. Aslinda SSDler de ole. Guc kaynagini kesinlikle ama kesinlikle kendini ispatlamis bir markadan alirim ve unutmayin ki guc kaynagi en yuksek verimi %60 guc kullaniminda saglar. Yani 1000W'lik bir guc kaynagini maksimum verimde kullanmak icin 600W'lik bir sistem kullanmaniz gerek. Onumuzdeki RTX 4000 ve Ryzen 7000 Serilerini muhakkak ki beklerim.

Sogutmayi hava sogutma alirim cunku artik hava sogutmalar o kadar gelisti ki klasik AceAttack tarzi sivi sogutmalardan daha iyi sogutuyorlar. Duzgun bir sivi sogutma bulursaniz tabii ki neden olmasin ama su anda piyasada AceAttack harici sivi sogutma ureticisi kalmadi ne yazik ki. Ki bu tarz bir butcedeki bilgisayara kesinlikle HDR 2K bir monitor alinmali en az bana kalirsa. Tabii bu monitor muhabbeti tamamen oznel goruslere dayaniyor o yuzden size kalmis.

Eger yabanci diliniz varsa bu tarz limitsiz bilgisayar toplarken Linus Tech Tips, JayzTwoCents, Gamers Nexus tarzi kanallarin temali bilgisayar toplama videolari oluyor. Ozel uretim kasalar icinde asagi yukari bir fikir almak icin o tarz videolarda kullandiklari parcalari dikkatli bir sekilde dinlerseniz size faydali olabilir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı