Elektronik Legion 5 Pro 3060 20.199TL

Lenovo Vantage uygulamasında yer alan Hibrit Kipi seçeneğini kapattıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatarak yalnızca RTX 3060 ile devam edebilirsiniz. (BIOS kullanmak zorunda değilsiniz)

Masaüstünde iken Sağ Tık -> Görüntü Ayarları -> Ekran Çözünürlüğü kısmından çözünürlüğü ayarlayabilirsiniz.

Aynı ekranda Gelişmiş Görüntü Ayarları sekmesine tıklayıp Yenileme Hızı kısmından da yenileme hızını ayarlayabilirsiniz.

G-SYNC ile ilgili kontrol nasıl sağlanıyor emin değilim açıkçası.

Selamlar herkese,

Birkaç günlük deneyimin ardından buradan birkaç yorum paylaşmak isterim :)

Detayları elimden geldiğince kısa tutmaya çalışacağım. Zaten ekran, tasarım ve benzeri konularda yorum yapma gereksinimi duymuyorum. Gerçekten çok başarılı bir model bu alanlarda.

Performansla ilgili ise birkaç artı ve eksi durumu bulunuyor:

Öncelikle evet, RTX 3060 (130W) gerçekten de güçlü bir ekran kartı. AAA oyunlarda genellikle bir sorun yaşamadan 60 FPS üstü alabiliyorsunuz. Tabii ki ayarları kısarak daha iyisini de elde edebilirsiniz.

Ancak uzun zamandır söylediğim gibi, bu ekran kartının 2K çözünürlük için yetersiz kaldığı açık bir gerçek.

Özellikle AAA oyunlarda 2K çözünürlükte (bu model için 2.560 x 1.600) 60 FPS üstü almak pek de kolay değil.

Gelecekte daha da zorlaşacak gibi gözüküyor.

Tabii ki görece daha basit oyunlarda (CS:GO ve Age of Empires vb.) çözünürlüğü kısmadan da iyi bir performans elde edebiliyorsunuz ancak Battlefield 2042, Hitman 3 ve AC Valhalla gibi oyunlar için aynı şeyi söyleyemiyorum.

Bu nedenle daha iyi bir performans için ya çözünürlüğü düşürmeniz ya da 1080p çözünürlüğe sahip bir monitörde oynamanız gerekiyor.

Bu noktada güzel avantajlardan birisi DisplayPort desteği çünkü G-SYNC destekli ya da uyumlu bir monitör aldığınızda DisplayPort üzerinden bu senkronizasyon teknolojisini kullanabiliyorsunuz.

Legion 5 Pro'da beş adet havalandırma kanalı bulunuyor. Bunlardan birisi solda, birisi sağda, ikisi arkada ve birisi altta.

Alttaki havalandırma delikleri bir soğutucu ile kullanıldığında tam verimlilik sağlayamıyor gibi geldi bana.

Bu nedenle soğutucu ile laptop arasına bir parça yerleştirerek laptopun arka kısmının havada kalmasını, daha iyi hava akışı sağlayabilmesini sağladım.

Yine de sıcaklık değerleri beklediğimden biraz daha yüksek. Battlefield 2042 oynarken CPU 98 derecelere kadar çıktı. GPU ise aynı anda 73 derece bandında idi. (Soğutucu ile kullanıldığını tekrar hatırlatmak isterim.)

Ben harici bir klavye ile kullanıyorum laptopu ama ara ara bu sıcaklığın nasıl yansıdığını görmek için elimle kontrol ediyorum. Özellikle sağ tarafta elle hissedilir, ciddi bir sıcaklık var.

Ayrıca kutudan gelen 230W şarj adaptörü oyun oynarken şarj düzeyinin düşmesine neden oluyor. %100 ile başladığım oyundan çıktığımda %92 falan kalmış oluyor.

Bu durumun performans üzerinde önemli bir etkisi olduğunu düşünmüyorum, %92 kalmasının da benim için eksi bir tarafı yok. Başka bir deyişle benim önemsediğim bir konu değil ama belki müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek 300W şarj adaptörü isteyebilirim.

MUX konusu da önemli bir avantaj tabii ki. Performansı gözle görülür biçimde etkiliyor.

Açıkçası eklemek istediğim başka bir konu yok bu tarafta. Legion 5 Pro temelde üst düzey bir cihaz ve performans kısmında çözünürlük düşürerek ya da harici monitör kullanarak iyi bir deneyim elde edilebiliyor.

Yine de söylemek isterim ki bu cihaza şu anki ortalama satış fiyatı olan 35.000 TL bandında bir ödeme yapmazdım. 20.199 TL gerçekten değer bir fiyat ama 35.000 TL bandına çıksaydım 3070 ekran kartına sahip bir modeli gözüm kapalı olarak tercih ederdim.

Merak ettiğiniz detaylar varsa onları da yanıtlayabilirim.
Çözünürlüğü 1080p'ye alıp oynasanıza hocam.
 
Legion'un Pro olmayan 5600h + RTX 3060'lı versiyonunu 9 ay önce 12bin TL'ye alan şanslı insanlardan biri olarak kesinlikle öneririm. Pro'su kimbilir ne kadar güzeldir :D

Bir de arkadaşlara tavsiyem, vantageden tasarruf kipini açarak oynayın. Bataryanın ömrü için daha sağlıklı gücü direk prizden çekiyor bataryayı yıpratmıyor. Ama sizin işlemciniz daha güçlü, adaptör prizden yeterli güç çekemezse darboğaz yaşanabilir belki emin olamadım şimdi böyle düşününce.
 
Selamlar, bir sorum olacak.

Bildiğiniz üzere Legion 5 Pro USB-C ile PD desteğine sahip.

Kılavuzda yazana göre 45W ile bilgisayar kapalıyken, 65W ile bilgisayar uyku modundayken ve 100W ile normal kullanımdayken şarj edebiliyoruz cihazı.

Evde iken bu tür bir çözüme ihtiyacım yok ancak bilgisayarı taşımam gerektiğinde ağırlık kısmı beni yormaya başladı.

Legion 5 Pro kendi başına yeteri kadar ağır ve çantadaki diğer eşyalara bir de adaptör eklemek hem hacim kaybı hem de ağırlık artışı yaratıyor.

Tahmin edebileceğiniz üzere dışarıda yalnızca temel kullanıma odaklanacağım.


Sizce bu adaptör uyumlu bir şekilde çalışır mı? PD desteği var gibi gözüküyor ancak internette bazı Legion 5 Pro kullanıcıları (genellikle yabancı kaynaklardan okudum) USB-C üzerinden şarj ile ilgili sıkıntı yaşadıklarından bahsetmişler.

Deneyenler, deneyimlerinden bahsedebilirlerse çok sevinirim.
 
Laptopda Cinebench-R23 testi yapan oldu mu? Ben kendim test ettiğimde multicore'da zar zor 10k puan alıyorum, öbür i7-11800h'lı laptoplara kıyasla çok düşük bir rakam bu. Benzer sonuçlar alan var mı?
cinebench skorum.png
 
Son düzenleme:
Alınır mı bu fiyata? İki ay önce haziran’da 18.500’e İdeapad Gaming 3 3060+R7 5800H aldığımdan çok uygun gelmedi ama şu anki piyasayı bilmiyorum. Nedir fiyatlar, benimkinden daha mı iyi? Bir tane daha almam lazımdı duruma göre alayım, 20k çok mu bunun için? Oyun oynanmayacak Adobe programları render tasarım vs. için.
 
Alınır mı bu fiyata? İki ay önce haziran’da 18.500’e İdeapad Gaming 3 3060+R7 5800H aldığımdan çok uygun gelmedi ama şu anki piyasayı bilmiyorum. Nedir fiyatlar, benimkinden daha mı iyi? Bir tane daha almam lazımdı duruma göre alayım, 20k çok mu bunun için? Oyun oynanmayacak Adobe programları render tasarım vs. için.
Şu an indirimde değil hocam 1 ay önce indirimdeydi 2 saatte falan stok bitti. Fiyatına göre inanılmaz iyiydi, hemen bir tane kapmıştım bende.
 
Alınır mı bu fiyata? İki ay önce Haziran'da 18.500'e Ideapad Gaming 3 3060+R7 5800H aldığımdan çok uygun gelmedi ama şu anki piyasayı bilmiyorum. Nedir fiyatlar, benimkinden daha mı iyi? Bir tane daha almam lazımdı duruma göre alayım, 20k çok mu bunun için? Oyun oynanmayacak Adobe programları render tasarım vs. için.

Bu indirim anlık bir şey di hocam, ki attığım zaman bile fiyatina bende inanmamıştım gördüğünüz gibi.
 

Geri
Yukarı