FX 6100 sistem açılmıyor

Prism

Hectopat
Katılım
17 Mayıs 2020
Mesajlar
1.900
Makaleler
1
Çözümler
12
RAM
DDR3 1333 MHz 4x2 8 GB
SSD veya HDD modeli
500 GB HDD.
Ekran kartı
ASUS GTX 750 2 GB
Anakart
GA-78LMT-S2
İşlemci
FX 6100
Eski bir sistemim var. 2 gün önce GTA 5 oynarken bir anda sistem kapandı. Tekrar açmak istediğimde açılmadı. 1 snliğine fanlar dönüp hemen duruyordu. RAM'leri çıkartıp taktım, ekran kartını çıkartıp taktım, CPU fanını çıkarttım, CPU güç kablosunu çıkartıp taktım vs. hiçbiri işe yaramadı. Aklıma bu yüzden sorunun PSU Vega anakartta olabileceği geldi. Sanırım sorun anakartta gözüküyor çünkü PSU'yu daha 1 sene önce yeniledim. Fikri olan var mı? Uyumlu anakart alsam düzelir mi?
 
PSU arızalarında da belirti aynı oluyor hocam. Çok kısa süreliğine fanlar dönüyor hemen duruyor sonra. Sağlam olduğunu bildiğiniz bir PSU ile deneyin.
Benim de yeni topladığım PC'de böyle olmuştu çok büyük bir ihtimal sorun PSU garantisi varsa gönderin anakartta sorun olabileceğini sanmıyorum PSU marka ve modeli nedir?
PSU Frisby Foem 350W. PSU'dan sorun olduğunu düşünmüyorum şahsen. Bilgisayarın yenilemediğim bir anakartı kaldı o da 10 senelik bir anakart kendisi. Eski PSU'mda çalışıyordu ama zaman zaman kendi kendine bilgisayar reset atıyordu onu kullanırken, onu denedim onda da aynı şekil fanlar 1 snliğine dönüyor sonra duruyor.
 
Hocam ne yalan söyleyeyim PSU'nuz kaliteli değil zaten birçok kişi Frisby ile sorun yaşıyor bilgisayarcıya götürün gözünüzün önünde başka bir PSU'yla baksın.
Bilgisayarcıya anca yarın götürebilirim hocam, PSU kaliteli değil bende farkındayım. Az önce anakartta tek tek kısa devre var mı diye baktım parçaları tek tek çıkartarak ama yok, hepsinde fan 1 sn döndü. Bazen fanlar 1 snden az süre dònüyor bazen tam 1 sn. PSUdan şüphelenmeye başladım kısa devre sorunu bulamayınca. PSUya kısa devre yaparak anakart olmadan çalıştırmaya çalışacağım bakalım fanları dönmezse sorun PSU'da, dönerse sorun anakartta olduğu anlaşılır gibi.
 
An.

Bilgisayarcıya anca yarın götürebilirim hocam, PSU kaliteli değil bende farkındayım. Az önce anakartta tek tek kısa devre var mı diye baktım parçaları tek tek çıkartarak ama yok, hepsinde fan 1 sn döndü. Bazen fanlar 1 snden az süre dònüyor bazen tam 1 sn. PSU'dan şüphelenmeye başladım kısa devre sorunu bulamayınca. PSU'ya kısa devre yaparak anakart olmadan çalıştırmaya çalışacağım bakalım fanları dönmezse sorun PSU'da, dönerse sorun anakartta olduğu anlaşılır gibi.

Anakartta kısa devre olduğuna parça çıkartarak bakılmaz. Anakarta multimetre ile ölçülerek bakılır. MOSFET, kondansatör, chipset voltajlarına bakmak lazım.
 
An.



Anakartta kısa devre olduğuna parça çıkartarak bakılmaz. Anakarta multimetre ile ölçülerek bakılır. MOSFET, kondansatör, chipset voltajlarına bakmak lazım.
Hocam az önce başka bir anakart ile uzay montaj yaparak denedim yine fan 1 sn dönüp durdu. Sorun yani PSU'da sanırım doğru mudur? Fakat 24 pin girişi harici bağlantılar eski anakartıma takılıydı. Etkiler mi bu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı