HDD yuvasına SSD takılabilir mi?

Bütçe
770Tl
Evet. SATA 3 HDD yuvasına SATA 3 SSD takabilirsiniz.
 
@Beytullah_0046
Bilgisayarınız SATA 3 destekli bu konuda bir soru işaretiniz olmasın ve herhangi bir SATA sürümlü diski herhangi bir SATA portuna da takabilirsiniz zaten yani sıkıntı yok (kullanıcının çok bilgisi yok üzerinde soketin adını görecek onu bilsin yeter iletim hızlarına neden giriyorsunuz ki?).
 
Yani kolay bir şekilde HDD'yi yuvadan çıkarıp SSD'yi takıp tekrar montajlamak ve attıgın videoda bataryayı çıkarıyordu bende öyle değil yani kabloyla bağlı anakarta ama yine de tekrar bir bakarım belki de öyle değildir yani batarya takılı iken taksam bozulur mu?

Batarya takılıyken herhangi bir devreye dokunmanızı tavsiye etmem. Sökmeniz lazım.
 
Sağol o zaman sorun çözüldü bide şey 2 çeşit SSD varmış yani kare olandan mı almalıyım
Evet. Hemen hemen HDD ile aynı boyutta olanı alacaksınız. SATA SSD olarak geçer. Diğeri de m.2 SSD'dir, çok daha hızlıdır ama ayrı özel bir slot gerektirir.

Kafam karıştı şuan bendeki SATA kaç
SATA 2 çok eski bir teknolojidir. SATA 3 olduğuna emin olabilirsiniz.
 
SATA II ve SATA III arasındaki fark.

SATA II (revizyon 2.x) resmi olarak SATA 3Gb/s olarak bilinen arabirim, 3.0 Gb/s' ta çalışan ikinci nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 300MB/s' a kadar erişir.

SATA III (revizyon 3.x) resmi olarak SATA 6Gb/s olarak bilinen arabirim, 6.0 Gb/s' ta çalışan üçüncü nesil SATA arabirimdir. Arabirim tarafından desteklenen bant genişliği hacmi 600MB/s' a kadar erişir. Bu arabirim SATA 3 Gb/s arabirim ile uyumludur.

SATA II özellikleri SATA I portlarında çalışma uyumluluğuna sahiptir. SATA III özellikleri SATA I ve SATA II portlarında çalışma uyumluluğuna sahiptir. Fakat, sürücünün maksimum hızı, portun en düşük hız limitinden dolayı daha düşük olacaktır.
Örneğin: SanDisk Extreme SSD, which supports SATA 6Gb/s arabirimini destekler ve SATA 6Gb/s portuna bağlandığında, 550/520MB/s ardışık okuma ve yazma hız oranına erişir. Fakat, sürücü SATA 3 Gb/s portuna bağlandığında, 285/275MB/s ardışık okuma ve yazma hız oranına erişir.
SATA 1-2-3 farkını yine de merak ederseniz diye alıntılıyorum. @Beytullah_0046
Kısa devre riski var yine de siz çıkartın pili derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı