20 bin TL'ye 7800x3D için anakart ve RAM önerisi

Bütçe
20.000 TL

oktay crh

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
CL30 6000 MHz 32 GB
Öncelikle merhaba.
İşlemci olarak 7800x3D düşünüyorum buna uygun olarak bana anakart ve RAM önerisinde bulunur musunuz?
Aktif olarak MMORPG oyunları oynuyorum amacım çok fazla hesabı aynı anda yönetmek, o yüzden 3 - 4 sene idare edecek bir anakart ve RAM istiyorum. İkisi için bütçe 20k.

Son düzenleyen: Moderatör:
@mertbirsenn, usb port sayısı haricinde bir artısı yok B650 Eagle'ın.
Faz sayısı farkı var. VRM ısınmasında ciddi fark yaratabilir. Force modelinin hala düzgün bir incelemesi yokken ben 7800x3d gibi bir işlemciye Eagle tercihi yapardım.

Ayrıca ATX

@mertbirsenn, faz sayısı önemli değil ne kadar serin çalıştığı önemli, Eagle 16 faz olmasına rağmen fazla ısınıyor, 10-12 faz olup daha serin çalışan kartlar var, bundaki faz yapısı B650 Gaming X AX V2 ile benzerlik gösteriyor, o kart daha serin çalışan bir kart.

Eagle alınamaz bir kart değil, Force yokken onu öneriyorduk, şu an Force daha mantıklı bir kart.

Son düzenleme:

Hocam önerilerin için teşekkürler RAM kafama çok yattı anakart olarak biraz daha bütçe alıp B850M Aorus Elite almak ileriye dönük olarak daha çok işime yarar mı yoksa bu önerdiğiniz beni her şekilde götürmeye yeter mi aradaki 6K farka gerek var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı