Windows Defender uyarı veriyor

Umutcan Tunçel

Decapat
Katılım
13 Haziran 2020
Mesajlar
23
Sabahtan beridir tam tarama yapıyorum Windows Defender birkaç adet virüs buldu sanırım. Eylem olarak kaldırı seçiyorum kaldıramıyor tekrardan bildirim atıyor. Kaspersky kullandım o da birkaç adet dosya falan sildi. System32'den hatta ekrana bazı ilginç hatalar çıktı (tırstım biraz orada) Windows tarafından bana sanki PC'ye bir şeyler oldu gibime geldi bu taramaları hiç yapmadığımda daha iyiydi.

1660391045170.png


Malwarebytes de kurdum hiçbir şey bulamadı anlamadım bu Windows Defender kafasından mı uyduruyor?
(Bu arada Valorant'a giremiyorum.)

1660391132775.png


Görünen dosyaları İngilizce kaynaktan baktığımda virüs olarak geçiyorlar. Tarama yapma sebebim PC her açıldığında Opera'da reklam açılıyordu kendiliğinden kuşkulandım ve tarama yaptım.
 
Defender'dan taratın bilgisayarı. Eylemlerden Şili işaretleyin eylemleri başlat deyin. Sorun devam ederse daha kaliteli bir programla tarayın. Düzelmezse format atın. Netice yoksa en kötü bilgisayarcıya gösterirsiniz ki Defender'dan silerseniz sorun kalmayacağını düşünüyorum.
Bilgisayarınızda gözle görünür bir sorun yoksa Defender'da sorun var demektir.
 
Defender'dan taratın bilgisayarı. Eylemlerden Şili işaretleyin eylemleri başlat deyin. Sorun devam ederse daha kaliteli bir programla tarayın. Düzelmezse format atın. Netice yoksa en kötü bilgisayarcıya gösterirsiniz ki Defender'dan silerseniz sorun kalmayacağını düşünüyorum.
Bilgisayarınızda gözle görünür bir sorun yoksa Defender'da sorun var demektir.
bilgisayarda gözle görülür sorun sadece pc her açıldığında operadan reklam açılmasıydı şuan o da düzeldi ama sürekli defenderden bildirim geliyor ve ilginç şekilde virüslerin isminin başında pyhton,java,php var ben c# öğrenen birisim visual studio fln onları mı acaba virüs sanıyor
 
Bilgisayarda gözle görülür sorun sadece PC her açıldığında Opera'dan reklam açılmasıydı şu an o da düzeldi ama sürekli Defender'den bildirim geliyor ve ilginç şekilde virüslerin isminin başında Python, Java, PHP var ben C# öğrenen birisim Visual Studio falan onları mı acaba virüs sanıyor

Java, Python gibi şeyler virüs değil. Microsoft bile destekliyor. Defender'da bir bozukluk olması muhtemel. Fakat eylem alınmasına gerek yok. Defender'dan daha iyi çalışan bir uygulama kullanıyorsunuz. Bilgisayarınız iyi durumda korkmanıza gerek yok.
 
kendilerine virüs demiyorum olamazlar zaten :d,programlama dilleri kendileri ideleri fln vardı bende o sırada yüklediğim şeyler fln mı acaba bişey oldu.Yeni bir sorun çıktı hitman pro indirdim tarama yaptığımda pc kafayı yiyor ekran donuyor imleci hareket ettirebiliyorum sadece 2 kere oldu şimdi tekrar tarama
 
Bilgisayarda gözle görülür sorun sadece PC her açıldığında Opera'dan reklam açılmasıydı şu an o da düzeldi ama sürekli Defender'den bildirim geliyor ve ilginç şekilde virüslerin isminin başında Python, Java, PHP var ben C# öğrenen birisim Visual Studio falan onları mı acaba virüs sanıyor.

Reklam çıkıyorsa adware vardır yüksek ihtimal ve kendi kendine silineceğini sanmıyorum. Defender ile tam tarama yapın mümkünse başka programlarla da tarayın. Format atabilirsiniz her ihtimale karşı.
 
Kendilerine virüs demiyorum olamazlar zaten :d,programlama dilleri kendileri IDE'leri falan vardı bende o sırada yüklediğim şeyler falan mı acaba bir şey oldu. Yeni bir sorun çıktı Hitman Pro indirdim tarama yaptığımda PC kafayı yiyor ekran donuyor imleci hareket ettirebiliyorum sadece 2 kere oldu şimdi tekrar tarama

Format atın. Bir şey windowsunuzu bozuyor bence. Ya da Windows'unuz normal çalışmıyor. Ama sorun devam ederse format atın hızlı aksiyon almayın.
 
Evet bu kez sorun olmadan hitman ile taradım utorent in dosya konumunda helper.exe diye malware buldu.Sonuçlar:

sağ altta gördüğünüz gibi gene bildirim geldi.Eylem al diyorum alınıyor diyip almıyor canımı sıktı.
1660392407425.png
 
EEK ile tam tarama yapmanızı öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı