i7-4790K GTX 970 Ti mavi ekran hataları

MacMilan

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
114
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Oyun oynuyorum tak mavi ekran. Masaüstünde geziyorum tak mavi ekran. Windows'un son çıkan güncellemelerinden ötürü mü bunu bilmiyorum ama bana öyle geliyor. Bütün sürücülerim güncel :D. Sorun bundan mı acaba? Yeni çıkan sürücüleri hemen indirmemek mi gerekir? Video edit işiyle uğraşıyorum bazen bilgisayarın 12 saatten fazla render aldığı oluyor. Merak etmeyin, render alırken sadece işlemciyi kullanıyorum ekran kartını devreye sokturmuyorum. Ekran kartı işin içine girerse çok daha hızlanıyor render süresi ama dediğim gibi FPS düşüşlerinden ötürü kartı yakacağım diye korkuyorum. Özetleyecek olursam arkadaşlar, bu saçma sapan FPS düşüşlerinden ve mavi ekranlardan nasıl kurtulabilirim? Aklımda format atmak var ama formatı attım diyelim bir daha driverları indireceğim zaman en son sürümleri indirmiş olmayacak mıyım? Aynı şey olacak gibi gözüküyor. Not: Alakası var mıdır hiç bilmiyorum bu sene ilk defa işlemci için termal macun yenilemesi yaptım. Ekran kartları için de varmış daha yeni öğrendim. Ekran kartının termal macununun yenilenmesi gerekir mi? Alakası var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bugün itibarıyla 7 yılını doldurmuş, zamanının güzel sistemlerinden birine sahibim;
ASUS GTX 970 Ti, i7-4790K, 16 GB 1600 MHz RAM ve 240GB SSD.
Sorunuma gelecek olursam, özellikle son 3-4 aydır bilgisayarımda ciddi performans kayıpları var. High grafiklerde doğru ayarları açarak 90 FPS aldığım GTA Online'da 50-55 FPS, GTA'ya nispeten basit grafikli oyunlarda da yine 50-55 FPS alıyorum. Gözüm artık 60 FPS üstüne öyle bir alışmış ki beni aşırı rahatsız ediyor.
Sıcaklık değerlerine bakın. Eğer yüksekse GPU fanlara güç verdiği için FPS düşüşleri olabilir. Mavi ekran içinse minidump dosyalarını paylaşın.

 
Sıcaklık değerlerine bakın. Eğer yüksekse GPU fanlara güç verdiği için FPS düşüşleri olabilir. Mavi ekran içinse minidump dosyalarını paylaşın.

Teşekkür ederim, oyun içinde sıcaklık değerlerinin ekran görüntülerini buraya paylaşacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı