Son yüzyılın en iyi oyunu nedir?

Hikâyesiyle beni en çok etkileyen oyun The Witcher 3 oldu. Bu sebeple 6 defa bitirdim. Bir oyunun ancak bu kadar güzel bir senaryosu olabilir.

Red Dead Redemption 2 de çok sevdiğim oyunlar arasında ancak senaryosu beni etkilemedi. Standart düzeyde bir senaryoya sahip. Fakat ciddi söylüyorum bu oyunu oynadıktan sonra hiçbir oyundan zevk alamamaya başladım. O nasıl grafik, o nasıl detay.

The Elder Scrolls V: Skyrim ise oynadığım en güzel oyunlardan biridir. Witcher 3 ve RDR 2 kadar güzel bir hikâyesi yoktur. Hatta grafik ve detaylar da iyi değildir. Ancak oyunun açık dünyası ve içindeki dünya tek başına yetiyor.

Ancak bunların hepsini toplasan benim gözümde İstanbul Kıyamet Vakti etmez. Çocukluğumdan son 2-3 yıla kadar oynadığım bu oyunun herhangi bir müziğini bile duysam aklıma anılarım gelir. Çocukluk oyunumdur, arada özler girerim, anıları yâd etmiş olurum. Çoğu için çok kötü bir oyun olabilir belki ama bende yeri ayrıdır.

İmza kaşe mühür.
 
Son 8 yıldır oynadığım binlerce saat harcayıp en kötü zamanlarımda bana omuz olan SKYRIM benim için gelmiş geçmiş bütün zamanlardaki en eğlendiğim oyundur
(güncel oyunlardan tutun en eski oyunlara kadar 800+ oyunum var...)
 
Şimdi öncelikle belirtmek isterim ki burada kastedilen "teknik, mekanik, grafik vb." Anlamda en iyi olan oyun değil. 2000-2022 yılları arasında sizi en çok etkileyen, kalbinizde ayrı bir yere sahip olan ve ara ara aklınıza gelip "Ne oyundu be" dediğiniz oyunu soruyorum. Bunu herkes hemen RDR2 diye atlamasın diye yazdım. Sizi bu yüzyılda en çok etkileyen ve favoriniz olan oyun hangisiydi? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Yani marvel spiderman bir de gta 5
 

Geri
Yukarı