Ekran kartı ömrü ne kadar?

Asunaa

Centipat
Katılım
29 Ağustos 2022
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Arkadaşlar RTX 3050, 3060 ve 3070 aralarında ömür farkı var mıdır? Uzun süre oyun oynamak istiyorum ama çok çok farklı oyunlar da oynamam. Sizce hangisi mantıklı?
 
Arkadaşlar RTX 3050, 3060 ve 3070 aralarında ömür farkı var mıdır? Uzun süre oyun oynamak istiyorum ama çok çok farklı oyunlar da oynamam. Sizce hangisi mantıklı?
Ömür derken kartın bozulup bozulmaması mı yoksa güncel oyunlarını hangi seviyeye kadar destekleyeceğimi tam olarak anlayamadım. Bozulup bozulmaması durumu tamamen sizin kullanımınıza ve ürün kalitesine bağlı. Diğer güncel oyun durumunu soruyorsanız, eğer çok yüksek ayarlarda ve 2k - 4k oyun oynama düşünceniz yoksa 3060 sizi yeterince uzun süre idare edecektir.
 
Bu yazdığınız modeller için soruyorsanız, üst seviye olan doğal olarak daha uzun götürür tabii ki, bunu yazmaya bile gerek yok.
Yok eğer kastınız mekanik kullanım olarak ekran kartı ömrünü soruyorsanız, 5 senede çöpe gidende var 15 sene boyunca sıkıntısız çalışanda.
 
Aradaki miktara değer diyorsanız tabiki 3070 mantıklı. Bakımını yaparsanız, sıcaklık değerlerine dikkat ederseniz rahat 5 sene götürür.
Belirli bir ömrü yok ekran kartlarının fakat eski bilgisayarlar var 10-15 yıllık hala taş gibi çalışıyor. Şans meselesi biraz da.
 
Ekran kartın bozulması olarak soruyorsunuz sanırım teknoloji işi biraz da şans işi 3 yıl kullandıktan sonrada bozulabilir 10 yılda tam bir süresi yok garanti olarak 2 yıl ondan sonra biraz şans işi diyebiliriz ama ortalama olarak bence 10 yıla kadar bozulması zor (elektrik kesintisi darbe vs. şeyler hariç)
 
Ömür derken kartın bozulup bozulmaması mı yoksa güncel oyunlarını hangi seviyeye kadar destekleyeceğimi tam olarak anlayamadım. Bozulup bozulmaması durumu tamamen sizin kullanımınıza ve ürün kalitesine bağlı. Diğer güncel oyun durumunu soruyorsanız, eğer çok yüksek ayarlarda ve 2K - 4K oyun oynama düşünceniz yoksa 3060 sizi yeterince uzun süre idare edecektir.

Güncel oyunları destekleme olarak sormuştum evet. Açıkçası yurt dışından bir tanıdığım MSI i7 11. nesil 3070 ekran kartlı bir laptop getirebilir biraz daha ucuza. Bir de i7 12. nesil 3060 ekran kartlı olanı var ve ekranı daha büyük. İkisi arasında kaldım. Ve Türkiye'de 12. nesil 3050 olanı aynı fiyata buldum. Yurt dışından getirirsem garanti sıkıntı falan olursa diye tırstım biraz riskli mi acaba diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı