Toshiba satallite p855 serisi mSATA SSD

omrumtolga

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2013
Mesajlar
10
Yer
Kozyatağı, İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Arkadaşlar bende Toshıba satallite p855-34n laptop var. Bugün PC'yi kurcalarken bir giriş gördüm. Acaba bu giriş mSATA SSD girişi mi bilgisi olan var mı ?
Recep abi sen kesin bilirsin senin yorumunu bekliyorum. Şuanda 750 GB 5400 RPM HDD var. mSATA SSD alsam Windows 8 mSATA SSD'ye kursam performans nasıl olur?

Birde mSATA SSD çok mu maliyetli olur? Onun yerine disk sürücüsünün yerine aparat ile HDD'yi takıp HDD yerine SSD mi takmak daha mantıklı olur?

Özellikler:

  • intel i7 3630QM 2.4 ghz
  • 2 x (4gb) 1600mhz ddr3
  • 750 gb 5400 rpm hdd
  • nvidia geforce gt640m (2gb)
  • windows 8 single language

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mini PCI Express girişi. mSATA disk de takılabilir ama sorun şu ki o Post PCI Express kontrolcüye mi yoksa SATA kontrolcüye mi bağlı? Bunu da mSATA disk takmadan bilemeyiz sanırım. mSATA takılsa bile bundan boot etmek ya da buna Windows kurmak mümkün olacak mı? Bu laptopun SSD'li modeli var mı diye bir bak ;) Varsa da SSD'si kaç GB.
 
SSD'li modeli var 1TB +8 GB SSDdiye geçen modeli var. Özellikler aynı sadece HDD 1 TB +8 GB SSD var. Model numarası da p855. Sadece 34 n yerine 34 m yazıyor yanlış hatırlamıyorsam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Korutmaz derken neyi kastettiniz anlamadım. Açıklarsanız sevinirim. Türkçe kurallarına uymadığım için ceza almışım ama yazım yanlışları gösterilmemiş. Gösterirseniz en azından hatalarımızı düzeltme imkanımız olur.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı