Geliştirmekte olduğum tema için öneriler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

147472

Kilopat
Katılım
29 Aralık 2016
Mesajlar
1.868
Makaleler
3
Çözümler
7
Selam, Hi no Chikara adında tema geliştiriyorum. Bu temaya ne ekleyebilirim?

Tema;
Screenshot 2022-09-10 at 17-39-58 Hi no Chikara - Anasayfa.png
 
@IBarış keşke olsaydım. Temanın renklerinin bir anlamı var. Hi ateş demek'tir. Chikara güç anlamına geliyor. Bu yüzden sitenin renkleri bu şekilde yapılandırıldı.
 
@IBarış keşke olsaydım. Temanın renklerinin bir anlamı var. Hi ateş demek'tir. Chikara güç anlamına geliyor. Bu yüzden sitenin renkleri bu şekilde yapılandırıldı.

Hocam sitenize baktım, mail atmak istemiyorum o yüzden buradan yazacağım

Oyununda eksiler yerinde "Türkçe dil desteği var" yazmışsınız :D
 
@470040 O oyun sitesindeki hatayı giderdim. O temayı, başka bir proje için yaptım. :D
 
@470040 o hatayı giderdim, tema için öneri sunabilirseniz çok minnettar kalırım.
 
Selamlar, öncelikle elinize sağlık. Sitede düzeltmeniz gerektiğini düşündüğüm yerleri maddeler halinde yazacağım.

1) Renkler çok uyumlu görünmüyor. Siyah, kırmızı belki olabilir ama sarı için işine girince bozmuş gibi duruyor ve çok soluk tercihler yapılmış.

2) İlk baştaki açıklama yazısı köşelere çok yakın. Daha fazla köşelerden uzaklaşmak ve yazıyı kutunun içine doğru yerleştirmek gerekli.

3) Bir şeyleri başka bir şeyin üstüne koyacaksanız aynı renk tercih etmemeye çalışın. Aynı renk olacaksa da daha farklı tonlar seçmeniz gerekmekte. "Fiyat Listesi" kısmındaki fiyatların diğer kutuların üstüne koyulması pek hoş değil. Daha farklı şekilde olabilirdi.

4) Yumuşak köşeler tabii ki güzel bir tercih ama hepsi aynı derecede olduğu ve hepsinde olduğu zaman biraz tadı kaçabiliyor. Bazı yerlerde değerlerin azaltılması lazım.

5) Bölümler arası çok sıkışık. Bölümler ve başlıklarla içeri karasında belli bir mesafe koyulması gerekli. Çok sıkışık duruyor site, bu da kullanıcıyı bunaltır.

6) Çalışmaların bu şekilde alta doğru uzaması yerine JS ile sağ sola kayan bir menü yapılabilir. Daha fazla çalışma eklendiği zaman alta doğru gitmesi hoş durmayacak, ileriye dönük düşünmek gerekli.

7) "Fiyat Listesi" kısmındaki kutuları tekrar tasarlamanızı tavisye ederim. Daha göze çarpıcı ve yazılarla boğmayan bir tasarım tercih etmenizi tavsiye ederim. "Evet", "Hayır", "Yok" gibi şeyler yerine tick işareti gibi sembolleri kullanmak daha güzel olabilir. Bir ikon paketi kullanarak daha güzel hale getirilebilir site geneli.

8) "İletişim" kısmındaki ikonlar çok büyükler. Onların daha küçük olmasını tercih edebilirsiniz. Ayrıca tavsiyem iletişim kısmını footer'a yapmanız olacaktır. Sitede gördüğüm kadarıyla bir footer bulunmamakta. Ayrıca site daha geliştirilecekse ve tek sayfa olmaya devam edecekse bir section navbar eklenebilir.

Şu anda aklıma gelen bunlar. Daha fazla ufak ayrıntılara da değinilebilir. Bu yaptığım yorumlar daha iyi bir tasarım düşünceniz oluşması ve sitenizi geliştirmeniz içindir. Tekrardan emeğinize sağlık. :)
 
@Ecmel

1: Hi no Chikara'nın kelime anlamına göre bir renk önerebilir misiniz? Anlamı: Ateşin Gücü'dür.
2: Onu düzelteceğim.
3: Başka renkle denerim o zaman daha iyi olacaktır. (1. maddedeki renklerine göre düzenlemeler yapacağım)
4: Yumuşak geçiş bu temanın bir esprisi olacak. Bu yüzden böyle yaptım.
5: Ne kadar boşluk koymamı önerirsiniz?
6: Onu denerim.
7: Icon eklemek aklıma gelmedi, onu mutlaka denerim.
8: Onları küçültebilirim.
9: İletişim bilgilerini girmek istemeyenler için bir şeyler düşüneceğim.

Bu arada tema tek sayfalık olacak ve o menüyü de mutlaka ekleyeceğim.

@470040 renk öneriniz nedir?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı