Bilgisayara virüs bulaştı

Efsal0011

Yoctopat
Katılım
28 Nisan 2024
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarıma virüs bulaştı. Ve ben bunun farkındaydım anında antivirüs kurup tarattım ancak bir sonuç çıkmadı. Yönlendirme linklerinden yanlış dosyayı indirip setup kurdum. Sonra söylediğim gibi antivirüse tarattım. Birkaç saat PC'de takıldıktan sonra Telegram'dan mesaj geldi hacklendin hacklendin diye. Sonra benden başkasına mesajlar yolladı Telegram üzerinden. Sonra Google fotoğraflarıma erişmiş. Onun ekran görüntüsünü paylaştı. Telegram galerime vs erişmiş. Sonra bana attığı mesajları geri çekti. Şimdi ben PC'yi kapattım ve interneti bağlantısını kestim. Siber suçları aradım savcılığa gitmeniz gerekiyor dedi ama adam mesajları atıp anında sildi SS alamadım o an panikle ama profili var. No name bir profil. Yurt dışı olduğunu düşünüyorum çeviri yaparak yazdığı belliydi. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor. Çok zor durumdayım elimden geldiğince şifreleri değiştirmeye çalıştım 2 faktörü açtım.
 
Son düzenleme:
Bulaş sonrası AV kurmak hiçbir işe yaramaz, Kaspersky'ın bile geriye dönük tarama sisteminin normal korumaya kıyasla çok çok daha zayıf kaldığı bir durumda, diğer AV yazılımları yalnızca aktif zararlıları tespit edecektir.

Temiz kurulum yapmadan bu işi halletmek istiyorsanız, Windows kapalı durumda iken tarama gerekli. Bunun için Kaspersky Rescue Disk veya ESET SysRescue Live kullanmanız gerekli.
 
Bilgisayarımı formatladım ve tüm maillerime 2 doğrulamalıyı etkinleştirme uyguladım. Şimdi bu adam benim verilerime yeniden erişim sağlayabilir mi? Ayrıca benim merak ettiğim husus şu benim bilgisayarda Telegram'ım açıktı sonrasında adam bana SS attı benim telegramımdan ve insanlara mesaj gönderdi. Ancak herhangi bir yabancı giriş tespiti yok cihazlarımda aynı şekilde farklı bir kullanıcı girişi görünmüyor. Formattan sonra eski Windows erişimini kaldırdım. Yeniden girebilir mi? Verilerime erişebilir mi sizce ve bunun mantığı nedir?

Bu sizce gerçek mi oltalama mı?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_7785.png
    IMG_7785.png
    92,6 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Format atıp tüm şifreleri değiştirmişsiniz ayrıca 2 adımda doğrulama da yapmışsınız. Artık yapacak pek bir şey yok. Hesabınıza erişim sağlamak için sürekli uğraşacaklardır. Şifreyi kırmaları artık zor. Bir süre hesabınıza erişim için denediklerinde Microsoft hesabınızı askıya alacaktır. Microsoft hesabınızı ya tekrar aktif hale getirir ya da kapatabilir.

Bundan sonra bir antivirüs programı kullanmanızı öneririm geçmiş olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı